IPS monitor bez PWMa i FRCa

poruka: 7
|
čitano: 1.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IPS monitor bez PWMa i FRCa

Zanima me ako postoji takav. Znači, čisto 8 bitna matrica, LED pozadinsko osvjetljenje...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: IPS monitor bez PWMa i FRCa

Pozdrav 

Mogu te uputiti na tftcentral.co.uk (ako vec nisi nasao) jer imaju popis monitora bez PWM-a na glavnoj stranici dolje. I sebi sam uzeo pwm free della zbog problema uzrokovanih titranjem. Zeznuli su zamjenom ccfl pozadinskog osvjetljenja ledicama  u novim generacijama monitora a da kontrolu svjetline nisu prebacili na analogno. Ipak je pwm na florescentnom pozadinskom osvjetljenju bio znacajno blazi jer se ne pali i gasi instant kao ledice. E sad PWM free IPS bez frc-a i 8-bitni to ces tesko naci, ima 8 bitnih plus frc ali to mi je onako iz glave pa prouci listu mozda se varam. Ako nisi vec gledao pogledaj i benq VA panele 8 bitni i sada vecinom PWM free tako da vrijedi i to prouciti plus VA paneli imaju daleko bolju crnu a zbog toga i daleko veci kontrast.  Inace VA paneli su ipak malo sporiji od ips-a neovisno o tome sto benq navodi 4 ms gtg pa sad ti vidi sto ti je najvaznije kontrast i crna ili malo bolji odaziv.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 21:17 (nikidr).
15 godina
neaktivan

Znam, bio sam tamo uzeo sam Benq GW2760. Krenuo sam se bavit obradom fotografija i za sada mi je jako dobar. Puno bolji od starog TN sa CCFLima. Brzina odziva mi je za moje potrebe totalno nebitna, ali pogledao sam i par filmova na monitoru i uopće ne vidim neki ghosting... Cijena za 27" od 1500kn mi se činila super, ali vjerujem da ću kada nađem IPS bez PWMa i FRCa koji košta oko 2000kn uzet i taj. Za sada su svi koje sam našao 3500+

12 godina
neaktivan

Dobar izbor i meni je bio kandidat kad sam kupovao, ali ja sam gledao 2760 hs model kada su izlazili on je bio jedini bez PWM-a ovi ostali nisu. Sada koliko vidim nove revizije su sve bez PWM-a ,ali preporucio bih ti da provjeris svejedno da nisu slucajno kod nas zavrsile stare revizije ili da su to zalihe. Ako ne pise u prirucniku od monitora vrlo lako mozes provjeriti jeli nova ili stara revizija sa PWM, uzmes nekakav ventilator da vrti i stavi ispred ekrama koji je recimo na 20 do 50 posto svjetline ( 50 optimalno meni)  i jako se dobro vidi isprekidano po lopaticama venta. Mozes i rukom s rasirenim prstima (ili bilo cime) brzo mahati ispred ekrana vide se prekidi ako ima pwm. Ako imas opremu ili znas nekog tko je u elektronici ili se time bavi i bas mora biti 100 posto sigurno moze se i fotosenzorom i osciloskopom provjeriti i izmjeriti frekvencija PWM-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 16:20 (nikidr).
15 godina
neaktivan
Provjerio sam sa oticem, nema pwma. A i u dokumentaciji uz monitor je specificiran ko pwm free..
17 godina
neaktivan
Bok Htio sam nadovezati na informaciju o BenQ GW2760HS. Nadam se da cu ia uskoro imati taj monitor, ali malo mi dana ostalo, pa se ne mucim. Naime, BenQ je s ovim modelom poceo seriju monitora bez PWM, kao i Flicker free. Kod nekih skupljih modela ima i jos neki dodatak kao LowBlueLight u sklopu BenQ-ove promidzbe Eye-Care, ova tehnologija smanjuje prodiranje jednog spektra svjetlosnog vala, plave boje, koje nakon dugog gledanja (igranje) crvene nam oci. Prva verzija tog modela je pod ovim tvornickim imenom 9H.L9NLB.QBE , dok druga, zadnja, koja ima LowBlueLight Ima oznaku 9H.L9NLB.RBE. Uocite zadnje tri oznake. To su tako reci modeli koje postoje na trzistu. Ja se isto nadam da cu uzivati u kvaliteti slika, pogotovo pogledati jedan dobar animirani film, prekrasnih boja npr Brave hihihihi Bio bi zahvalan, ako mozete i napisati koje su vam postavle u monitoru i u control apletu vasih grafickih kartica, radi dobivanja sto Bolje kvalitete slike. Isto tako, ako niste vidjeli, mozete si skinuti i ICC profil i tako vec kalibriran, uzeti taj profil i koristiti,. nadam se da vam je pomogla informacija, zlu ne trebalo. Svako dobro
Nije mi rodendan danas!!
15 godina
neaktivan

Profil sam skinuo sa TFT centrala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice