Forsiranje 4:3 rezolucija na 16:9 monitorima

poruka: 5
|
čitano: 2.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Ovako, pošto igram puno starih igara, je li moguće natjerati 16:9 LED monitor da koristi 4:3 rezolucije, ali da ih ne "razvuče", nego da doda crne uspravne trake sa strane (čuo sam da je to moguće)? Može li se naštimati u ATI driverima ili ATI Tray Toolsu, ili negdje drugdje?

Grafička: Sapphire Radeon HD6850

Monitor: LG E2240S (22" LED, 1920x1080)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Forsiranje 4:3 rezolucija na 16:9 monitorima
THK kaže...

Ovako, pošto igram puno starih igara, je li moguće natjerati 16:9 LED monitor da koristi 4:3 rezolucije, ali da ih ne "razvuče", nego da doda crne uspravne trake sa strane (čuo sam da je to moguće)? Može li se naštimati u ATI driverima ili ATI Tray Toolsu, ili negdje drugdje?

Grafička: Sapphire Radeon HD6850

Monitor: LG E2240S (22" LED, 1920x1080)

Nađi ovako neku opciju:

Nemam trenutačno Ati Catalyst pa neznam napamet, ali bolje bi ti odgovarao "scaling with fixed aspect ratio".

Uostalom te stare igre imaju modove ili neke patcheve napravljene od strane fanova da bi ih mogao igrat u widescreenu, pronađi na google-u.

MKV - H.264
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 12:00 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

E odlično... Znači odaberem "Maintain Aspect Ratio" i sve stare 4:3 igre su centrirane (s crnim trakama), a desktop i programi su nepromijenjeni? Upravo to trebam.

16 godina
neaktivan

Kako reče kolega 2-3 posta iznad, tenutno sam na nvidii pa nemam catalyst da isprobam ali po ovome što stoji tu na lonku, to bi trebalo biti to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice