Dell U2413, kupnja - misljenja

poruka: 41
|
čitano: 10.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Dell U2413, kupnja - misljenja
athlon64 kaže...
cut-paste-waste kaže...

Tako nes sam i ja zaključio, iako na poslu imam U2713HM i nisam uočio "probleme" a zapravo i nisam testirao u mraku.

Možda sutra isprobam...

U ovome je poanta, taj problem vecina ljudi ne primječuje. Dok hoce primjetiti velike prednosti u reprodukciji boja. Sutra kad pogledaš tamnu površinu u mraku definitivno ces vidjet bleeding. Ali kolko ti to smeta u stalnom radu? Malo i ništa.

Smeta dok se gleda film, smeta dok je u igri tamna slika, uglavnom smeta.

15 godina
Cryogenic kaže...
athlon64 kaže...
cut-paste-waste kaže...

Tako nes sam i ja zaključio, iako na poslu imam U2713HM i nisam uočio "probleme" a zapravo i nisam testirao u mraku.

Možda sutra isprobam...

U ovome je poanta, taj problem vecina ljudi ne primječuje. Dok hoce primjetiti velike prednosti u reprodukciji boja. Sutra kad pogledaš tamnu površinu u mraku definitivno ces vidjet bleeding. Ali kolko ti to smeta u stalnom radu? Malo i ništa.

Smeta dok se gleda film, smeta dok je u igri tamna slika, uglavnom smeta.

Ma daj, gledaat film na 24 inčnom ekranu, hdmi 10m i u kužinu na TV :D. Naigra sam se na ovom ekranu,nisam nikad u zivotu vidia bleeding.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

Jel ta problem izražen i kod Dell U2312 HM,ako je ja ga nisam primjetio do sad i mene monitor služi odlično,bilo igrao BF3 ili gledao neki film!Poslije starog LCD Asusa ovo je Ferrari!!

Ne znam možda nisam zahtjevan korisnik ili ne tražim dlaku u jajetu!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 14:20 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Jel ta problem izražen i kod Dell U2312 HM,ako je ja ga nisam primjetio do sad i mene monitor služi odlično,bilo igrao BF3 ili gledao neki film!Poslije starog LCD Asusa ovo je Ferari!!

Da, taj problem imaju svi ips-ovi, i u2312m i u2412m i u2713m i u3011m. Ips matrica ima problem sa bleedingom i to je to. Međutim kao i ti ja ga nisam u zivotu primjetio kod svakodnevnog rada. Poznam 5-6 ljudi koji us po mom savjetu kupili ips-a ( mislim osobno,ne na forumu )  pitao sam svakoga od njih da li su primjetili bleeding ( obiijasnio im problem )

svi su me gledali u čudu. A govorimo o poweruserima koji su 8-12h dnevno ispred tih ekrana. Tako da ja mislim kako je too problem koji nalaze samo oni koji ga traže, dok ostali u miru uživaju u toplini boja ips matrice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 11:03 (athlon64).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
volegradele kaže...

Jel ta problem izražen i kod Dell U2312 HM,ako je ja ga nisam primjetio do sad i mene monitor služi odlično,bilo igrao BF3 ili gledao neki film!Poslije starog LCD Asusa ovo je Ferari!!

Da, taj problem imaju svi ips-ovi, i u2312m i u2412m i u2713m i u3011m. Ips matrica ima problem sa bleedingom i to je to. Međutim kao i ti ja ga nisam u zivotu primjetio kod svakodnevnog rada. Poznam 5-6 ljudi koji us po mom savjetu kupili ips-a ( mislim osobno,ne na forumu )  pitao sam svakoga od njih da li su primjetili bleeding ( obiijasnio im problem )

svi su me gledali u čudu. A govorimo o poweruserima koji su 8-12h dnevno ispred tih ekrana. Tako da ja mislim kako je too problem koji nalaze samo oni koji ga traže, dok ostali u miru uživaju u toplini boja ips matrice.

Danas sam gledao svoj 2713HM i ima to onako ljevo dolje preko jedno 15-20% ekrana.

Sva sreća da mi je to za posao u dobro osvjetljenom uredu.

Za doma (gledanje filmova, igranje igrica) moj savjet je IZBJEGAVATI!

EUW: The Itchy gun
13 godina

Ja još ne kužim ,možda na večoj dijagonali je izraženije!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Ja još ne kužim ,možda na večoj dijagonali je izraženije!

Ne, ista je stvar. Meni je to sve malo jednostavne matematike. Ips-ovi nad tn-ovima imaju određenu količinu mana ali je količina vrlina osjetno veča. Kad se sve zbroji i oduzme bilo kakav 6 bitni tn je pored u2412m i u2312m te ovih lg-ovih ips-ova koji su u pricipu isti ekrani u drugom okviru, Smiješan izbor.

14 godina

Stvarno nerazumijem ljude kojima se nesviđaju IPS monitori na osnovi bezazlenog bledinga pa i obični TN monitori imaju sličan problem tako da dok nestignu na tržište OLED monitori nemožemo ništa očekivati od poboljšanja u tom području.Jedina artelnativa su PVA,MVA monitori sa ultra niskom razinom crne boje no njih na našem tržištu im vrlo malo no ioni imaju svije nedostatke tako da za sada IPS "vlada". 

14 godina
3n3m1 kaže...

Stvarno nerazumijem ljude kojima se nesviđaju IPS monitori na osnovi bezazlenog bledinga pa i obični TN monitori imaju sličan problem tako da dok nestignu na tržište OLED monitori nemožemo ništa očekivati od poboljšanja u tom području.Jedina artelnativa su PVA,MVA monitori sa ultra niskom razinom crne boje no njih na našem tržištu im vrlo malo no ioni imaju svije nedostatke tako da za sada IPS "vlada". 

slažem se sa napisanim, al bleeding i ghosting nisu baš bezazleni, trenutno se može naći

polovni 22" crt monitor sa aperture grill diamondtron cijevi, koji ne pati od bleedinga i ghostinga za par sto kuna, tako da još uvijek ima bolje.

14 godina

CRT monitori su danas stvar prošlosti no ipak pronađe se i pokoji "dragulj"od CRT koji i dan danas ima vrlo dobru sliku te bez problema može skoro u svakom segmentu posramiti određeni obični LCD TN samo tako.Možda si kupim neki polovni CRT kao primarni zbog odličnog odziva makar mi to neigra neku ulogu...

12 godina

Nedavno mi je crkao Dell U2410, postojala je opcija da dobijem U2413 kao zamenu ali sam se odlucio za povracaj novca. Zaista su prituzbe na ovaj monitor veoma brojne, ne samo na njega vec sve  nove Dell monitore iz te klase( 2713H kao i 3014). Najveca zamerka je previse snazan RTC sto  rezultuje katastrofom u radu sa pokretnim slikama. Iz dell-a porcuju da nece izbaciti firmware-e koji ce ovo ispraviti, sto mi  zvuci neverovatno jer sam siguran da vec imaju enorman broj reklamacija na sve ove modele.

Kod drugih proizvodjaca je situacija malo drugacija, Asus PA249Q je analog U2413, ali on ima softwareski iskljucen RTC, sto opet nije  dobro. I kod njega nedostaje ovo setovanje u OSD meniju.

Jedino LG 27EA83 koji ima identican panel kao i Dell ima mogucnost korisniske promene RTC setovanja kroz OSD meni u tri koraka. Njegova cena je bar kod nas u Srbiji znacajno veca nego Dell-a recimo. Da li mozda neko imao mogucnost da proba  ovaj monitor?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 15:30 (Djidjokle).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice