.
DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M
- poruka: 220
- |
- čitano: 108.006
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pozdrav dobri ljudi.
Mnogi su me komentari iz teme nagnali da kupim ovu beštiju U2312HM.
Ne, nipošto nisam požalio
Sada imam par pitanja u vezi prikaza slike.
Proučavao sam malo Presetse na netu i nisam se mogao zadovoljiti niti s jednim.
Ne znam u čemu griješim, slika kao da mi malo izvlači oči, ako bi seljački to rekli.
Smanjim brightness, ali opet imam taj osjećaj umora oči.
Nativna rezolucija postavljena, 75 Hz refresh rate.
Preset - Standard.
Colors - RGB.
Itko sa pokojim savjetom?
Kako si dobio 75Hz,koliko znam 60Hz je max.Postavi preset ,custom color R91,G88,B98, brightness 40(30 je isto ok) contrast 80,osobno ih koristim 24/7.Prikaz je extra,puno bolji od tvornickog.Probaj ovako,mislim da ces biti zadovoljan.Ja sam nakon sto sam postavio ove vrijednosti tek nakon par dana uvidio koliko je to ustvari bolje od tvornickih postavki.
Kako si dobio 75Hz,koliko znam 60Hz je max.Postavi preset ,custom color R91,G88,B98, brightness 40(30 je isto ok) contrast 80,osobno ih koristim 24/7.Prikaz je extra,puno bolji od tvornickog.Probaj ovako,mislim da ces biti zadovoljan.Ja sam nakon sto sam postavio ove vrijednosti tek nakon par dana uvidio koliko je to ustvari bolje od tvornickih postavki.
Sorry, moja greška, nije 75.
AMD CCC me zbunio, 60 Hz pokazuje Dell.
Kada isprobam te postavke, bude mi previše plava.
Sada sam na R=100, G=100 i B=95 i prilično sam zadovoljan.
p.s. čini li mi se ili nema kao na mnogim monitorima "Auto" postavke za prilagođavanje, smještanje prikaza, i ostale fore?
Pozdrav
Dali će cijene dell-ovih monitora s IPS matricom još pasti? Kupio sam konfu u 7. mjesecu za 6.5K i sad bi ta ista konfa koštala oko 5.7K, ne želim da mi se dogodi sa monitorom da ga platim 2K pa da za par mjeseci cijena padne..
poZz nisam uspio nac neku temu za preporuku monitora pa cu ovdje pitat dali je dell u2312hm bes buy do 1500kn..??
poZz nisam uspio nac neku temu za preporuku monitora pa cu ovdje pitat dali je dell u2312hm bes buy do 1500kn..??
Definitivni!
Definitivni!
Ova dvojica koja se ne slažu, neka obrazlože, a ne samo kao trollovi iz svoje pećine lupati TD-ove.
Definitivni!
Ova dvojica koja se ne slažu, neka obrazlože, a ne samo kao trollovi iz svoje pećine lupati TD-ove.
i mene bi zanimalo čuti obrazloženje.
Po meni je također best buy. hoću čuti koji je to bolji za do 1500kn. Po testovima je ASUS ML239H bio skoro isti kao Dell U2312HM, samo ASUS ima potpuno nepodesivo postolje, što je prevagnulo da uzmem dell bez razmišljanja.
Dalje, ne razumijem, dosta ljudi uključi monitor, stavi monitor u game preset ,brightness na 100% i čudi se da im je slika u banani. Mislim smiješno.
Kod mene je brightness na 20, contrast 75. i slika je perfektna. također boje su poštelane. radi se o 2312HM. Kao da je teško naći kalibraciju na netu i onda je još usavršiti za sebe.
Po meni je također best buy. hoću čuti koji je to bolji za do 1500kn. Po testovima je ASUS ML239H bio skoro isti kao Dell U2312HM, samo ASUS ima potpuno nepodesivo postolje, što je prevagnulo da uzmem dell bez razmišljanja.
Dalje, ne razumijem, dosta ljudi uključi monitor, stavi monitor u game preset ,brightness na 100% i čudi se da im je slika u banani. Mislim smiješno.
Kod mene je brightness na 20, contrast 75. i slika je perfektna. također boje su poštelane. radi se o 2312HM. Kao da je teško naći kalibraciju na netu i onda je još usavršiti za sebe.
Da, definitivno.
Prelistao sam BUG 240 i temu "HARD-TEST Monitori s IPS matricom" i oni su sve najbolje rekli.
Mada, ima best buy alternativa s AOC i2352Vh ili LG Flatron IPS234V-PN, jeftiniji 200-300 kuna, ali nemaju USB, nemaju VESA-mount i nemaju nikakvu mogućnos manervriranja postoljem.
Što DELL itekako ima.
Jedina mala mana što nema HDMI, ali oprosti mu se.
Također, U2312HM na defaultnim postavkama slike možda neće svakoga zadovoljiti, ali hvala Bogu, ima brdo postavki slike i tutoriala po netu za kalibraciju.
Da, definitivno.
Prelistao sam BUG 240 i temu "HARD-TEST Monitori s IPS matricom" i oni su sve najbolje rekli.
Mada, ima best buy alternativa s AOC i2352Vh ili LG Flatron IPS234V-PN, jeftiniji 200-300 kuna, ali nemaju USB, nemaju VESA-mount i nemaju nikakvu mogućnos manervriranja postoljem.
Što DELL itekako ima.
Jedina mala mana što nema HDMI, ali oprosti mu se.
Također, U2312HM na defaultnim postavkama slike možda neće svakoga zadovoljiti, ali hvala Bogu, ima brdo postavki slike i tutoriala po netu za kalibraciju.
Malo si pobrkal tehnikalije izgleda, jer spomenuti AOC i LG IPS modeli imaju VESA-mount 75mm x 75mm i nema frke.
Malo si pobrkal tehnikalije izgleda, jer spomenuti AOC i LG IPS modeli imaju VESA-mount 75mm x 75mm i nema frke.
I see what you did there.
Može bit' da mi je promaknulo.
Eto, napisao sam svoje mišljenje.
Je li i kod u2312hm Dell koristio "briljantno" rješenje da se prilikom odlaska monitora u stand by - gase USB portovi?
Najbolje da probas pa procijeni sam ako ima razlike i dal se isplati.
Ja rokam samo dvi i hdmi.
Meni je bolja slika kad je spojen dvi kabelom iako niti sa vga nije lose ali puno je svjetlija i malo ostrija! ti probaj sam pa vidi dali ti je bolje ili ne!
Kupih Dell U2312HM i nevjerojatno... prvi dan, a ono mrtvi pixel kad nisam popiz*** (na crnoj pozadini se vidi crven pixel, inace se ne primjeti) ali nekako ga se ne mogu rijesiti (a trebalo bi se moci posto se radi o stuck pixelu)....
Help!!!
Kupih Dell U2312HM i nevjerojatno... prvi dan, a ono mrtvi pixel kad nisam popiz*** (na crnoj pozadini se vidi crven pixel, inace se ne primjeti) ali nekako ga se ne mogu rijesiti (a trebalo bi se moci posto se radi o stuck pixelu)....
Help!!!
Ako si kupio u ADM-u ili nekom drugom web-shopu trebali bi imati unutar 7 dana ako im pošalješ, oni ti o njihovom trošku vrate drugi nazad.
Ako utvrde kvar.
Ima li kakva softverska metoda da se to pokusa rijesiti? (ili da jos bolje testiram itd), inace nisam imao problema sa mrtvim pixelima na drugim monitorima (ovo mi je prvi put) i otkrio sam ga sasvim slucajno (vidi se samo kada je crna pozadina).
Kupljen je u Svijetu Medija jer mi je tu bilo najblize (ista cijena kao kod ADM/protisa)....
pozdrav ljudi. vidim puno preporuka na ovaj Dell U2412M pa ga planiram uzet... no nema ga više ni u linksu ni u ADM-u, pa sad pitam dal možda znate gdje bi ga mogao nabavit? odnosno hoće li biti opet dostupan u linksu ili adm-u?
pozdrav ljudi. vidim puno preporuka na ovaj Dell U2412M pa ga planiram uzet... no nema ga više ni u linksu ni u ADM-u, pa sad pitam dal možda znate gdje bi ga mogao nabavit? odnosno hoće li biti opet dostupan u linksu ili adm-u?
Nigdje ga ne nalazim (nabava.net).
Nije valjda povučen s tržišta?
Help!!!
Vraćaj ga! Oni imaju nultu toleranciju na to, dobit ces novoga. Nisi platio za defektni ekran za mrtvim pikeslom koji ce te stalno bost u oći.
Btw ja sam jednoga od svoja 2 ljepotana prebacia u portrait mode. u2311 je osta landscape jer je on 16:9 i pre uzak je kad ga se stavi vertikalno a u2412m je savršen vertikalno. Dušu dalo za čitanje, ako se bavite programiranjem također, spasilo me. Mogu vidit 5x više koda nego u landscapeu.
Nigdje ga ne nalazim (nabava.net).
Nije valjda povučen s tržišta?
kažu iz ADM-a da ga dobivaju sredinom idućeg tjedna
Toliko se kupuje da im je nestalo zaliha xd. Stvarno vridi svake kune ekran. Bude li para nakon lita razmislit cu o u2713h za primarni.
Help!!!
Vraćaj ga! Oni imaju nultu toleranciju na to, dobit ces novoga. Nisi platio za defektni ekran za mrtvim pikeslom koji ce te stalno bost u oći.
Heh, napisao sam prvo mrtvi pixel, a poslije stuck :S..... ugl, nisam siguran o kojem se radi ali cini mi se da je rijec o stuck (crven na crnoj pozadini, na bilo kojoj drugoj boji se ne primjeti).
Citao sam da su ti stuck u bojama i da ih mozes rijesiti bez veceg problema, a da su mrtvi crni ili bijeli? istina ili laz? posto nemam prijevoza trenutno, ne bih volio transportom/pozivom rijesavati takve probleme, zelim osobno otici itd.... sto si tocno htio reci, nultu toleranciju na bilo kakve pixele ili samo na stuck?
Zato i pitam postoji li kakav nacin da probam nesto ako je to uopce stuck, vidim da su mnogi na netu rijesili problem pomocu softvera ili pritiska na stuck pixel.
A nije mi jasno zasto mene to pitas, okreni broj telefona i porazgovaraj s ekipom u shopu di si kupija, ako ti kazu da ga posaljes posalji ga. Nije bitno kakav mrtvi piksel je, cim si ga primjetio problem je dovoljan, ja to nikako nebi tolerirao.