pricas piydarije , kakve veze ima fps sa ghostingom
OMG hahahahahahahaha, još mi daješ TD. Pa dajjj zahebancija LOL
ma da lol , nisam skuzia uopce -.- fail
Danas sam dobre volje u onosu na jučer super pa pišem malo i bez veze da
Danas sam dobre volje u onosu na jučer super pa pišem malo i bez veze da
haha lol , ja sam danas u teškoj depresiji
Upisi?
hahaha, nekako sve sto kazes uvijek pametno zvuci haha
Oprostite za OF ali kad moram pitat.
Kako si napokon zadovoljan s dvije 580 u SLi-u? Kako skaliraju? Kako su zadovoljni Dellovi s njom (njima)? Napajanje?
Ma prezadovoljan, skaliraju super. negdje podjednako GPUs rade. Sve ide bez ikakvi problema bez trzanja bez pucanja slike i naravno bez zamrzavana slike i izbacivanja iz igara. Drivere instaliras i vise s nvidiom nemas nista, nikakvi popravaka i dodavanja stokakvi aplikaciski profila i ti sranja. Instaliras igru naslonis se u fotelju i peri. 8 ms na dell kao da i nepostoji. Nekako sam i rijetko na forumu jer se nemam na sto zaliti. hebiga hahaha
Ma prezadovoljan, skaliraju super. negdje podjednako GPUs rade. Sve ide bez ikakvi problema bez trzanja bez pucanja slike i naravno bez zamrzavana slike i izbacivanja iz igara. Drivere instaliras i vise s nvidiom nemas nista, nikakvi popravaka i dodavanja stokakvi aplikaciski profila i ti sranja. Instaliras igru naslonis se u fotelju i peri. 8 ms na dell kao da i nepostoji. Nekako sam i rijetko na forumu jer se nemam na sto zaliti. hebiga hahaha
Drago mi je.
BTW meni je postao još puno ljepši dan :)
Upisi?
ne , sviđa mi se jedna cura a moram ic na hvar cijelo ljeto pa od toga vjerojatno nece bit nista
ne , sviđa mi se jedna cura a moram ic na hvar cijelo ljeto pa od toga vjerojatno nece bit nista
A heboga pa ne možeš bit u depresiji zbog cure......
A heboga pa ne možeš bit u depresiji zbog cure......
hahah , dobar si , bilo bi lijepo da je to tako.
Momci, malčice ste ipak sad već pretjerali s off-topicom. Ljubavne jade rješavajte preko PP ili u drugim temama.
Momci, malčice ste ipak sad već pretjerali s off-topicom. Ljubavne jade rješavajte preko PP ili u drugim temama.
Kako je shjt* kad modelator sudjeluje u temi pa kasnije kad off-topričamo onda odmah sazna
Dosta OFF-a, nego mene zanima s čim vi perete tog ljubimca i da li ga pokrivate preko noći?
Kako je shjt* kad modelator sudjeluje u temi pa kasnije kad off-topričamo onda odmah sazna
Dosta OFF-a, nego mene zanima s čim vi perete tog ljubimca i da li ga pokrivate preko noći?
Da, i pjevamo mu da lakse zaspe
A evo da se i ja priključim, čitam temu od početka, tema odlična a i sudionici u njoj, odlični forumaši, pogotovo u zadnje vrijeme, ali evo da ne bude skroz OFF, ovakav je moj plan, nešto se sitno para ima, stavit na dva tri para, uvalit starcima stari monitor i tražit pare za njega, i onda hail to the king, imam i ja DELL-a!?
Upisi?
Hahahah, ovo je EPIC, nedaj se curama u pivu i hladnoj vodurini je spas!?
Kupio sam ovaj monitor i odmah sam se pokajao. Boje su mi toliko off, nikako ne mogu da ih uštimam. Monitor koji sam prije koristio imao je savršenu sliku (dell 2408 WFP) ali je imao visok input lag i nije bio dobar za FPS igre...
Ima li neko možda savjet kako da podesim boje na njemu. Zahvaljujem
Kupio sam ovaj monitor i odmah sam se pokajao. Boje su mi toliko off, nikako ne mogu da ih uštimam. Monitor koji sam prije koristio imao je savršenu sliku (dell 2408 WFP) ali je imao visok input lag i nije bio dobar za FPS igre...
Ima li neko možda savjet kako da podesim boje na njemu. Zahvaljujem
Jesi probao onaj settings koji ti je napisan par str prije...
Probao sam i slika mi onda vuče nekako na crvenu boju.
Na defaultnim podešavanjima nekako mi je plavkasta...
Probao sam i slika mi onda vuče nekako na crvenu boju.
Na defaultnim podešavanjima nekako mi je plavkasta...
Jel je što bolje ako mijenjaš druge presete na monitoru?
Jesi instalirao profil za monitor u Windowsima? Je li ti taj profil aktivan?
Rado bi ja posudio spidera ali nemam od koga, a da kupujem ne isplati mi se. Ubacio sam neki dellov profil i sada mi je slika bolja ali opet nisam baš prezadovoljan. Izgleda sam previše očekivao od ovog monitora...
Dell 2408 WFP je bolji od ovoga u svakom pogledu osim u input lagu koji je stvarno ogroman i primjetljiv na svim FPS igrama.
Rado bi ja posudio spidera ali nemam od koga, a da kupujem ne isplati mi se. Ubacio sam neki dellov profil i sada mi je slika bolja ali opet nisam baš prezadovoljan. Izgleda sam previše očekivao od ovog monitora...
Dell 2408 WFP je bolji od ovoga u svakom pogledu osim u input lagu koji je stvarno ogroman i primjetljiv na svim FPS igrama.
Kao sto rekoh, nisu svi monitori isti, tako nece svakom monitoru pasati isti profil. Poigraj se.
Sto se tice laga, ja i ostatak ekipe ga nismo primjetili? Si siguran da ti je sa monitoerom sve u redu.
Cini mi se da je mislio na lagg na proslom monitoru?
Kakva ti je slika kad ga spojiš na drugi kompjuter? Trebalo bi utvrditi je li problem s tvojim kompjuterom (instaliranim profilima, možda kakvim drugim softverom koji utječe na prikaz boja) ili monitorom. Ako ti je slika isto toliko loša i na drugom kompjuteru i ne možeš je ispraviti - reklamiraj monitor. Ako nije, onda znaš da je problem u tvojoj instalaciji Windowsa - napravi svježu instalaciju.
Postoji i treća mogućnost - koliko vidim, neki na Netu se žale da je Dell 2408 WFP katastrofa za prikaz slika u sRGB colorspaceu pa ako si koju godinu koristio taj monitor s pogrešno prikazanim bojama na slikama (recimo tip spominje da su mu slike krivo prikazane kod web-browsanja), onda si se možda priviknuo na pogrešne boje pa ti sad monitor s normalnim bojama izgleda malo off.
ne mogu vjervat da netko moze bit nezadovoljan sa slikom na ovom ekranu , mene jos dan danas odusevljava , neznam jesam li ikad bolje potrosia pare na hardware
Kakva ti je slika kad ga spojiš na drugi kompjuter? Trebalo bi utvrditi je li problem s tvojim kompjuterom (instaliranim profilima, možda kakvim drugim softverom koji utječe na prikaz boja) ili monitorom. Ako ti je slika isto toliko loša i na drugom kompjuteru i ne možeš je ispraviti - reklamiraj monitor. Ako nije, onda znaš da je problem u tvojoj instalaciji Windowsa - napravi svježu instalaciju.
Postoji i treća mogućnost - koliko vidim, neki na Netu se žale da je Dell 2408 WFP katastrofa za prikaz slika u sRGB colorspaceu pa ako si koju godinu koristio taj monitor s pogrešno prikazanim bojama na slikama (recimo tip spominje da su mu slike krivo prikazane kod web-browsanja), onda si se možda priviknuo na pogrešne boje pa ti sad monitor s normalnim bojama izgleda malo off.
Stvarno ne mogu vjerovati da su one boje koje sam gledao nekoliko godina pogrešno prikazane?
Što se tiče input laga mislio sam na monitor 2408.
mbaksa reinstalirao sam Windowse danas tj .juče, boje su mi i dalje loše, moguće je da sam dobio loš monitor pa mi samo još preostaje da ga reklamiram, ili da skupim još para pa da uzmem neki iz veće klase. Znaš već kako se kaže, teško je sa konja na magarca preći...
Što se tiče input laga mislio sam na monitor 2408.
mbaksa reinstalirao sam Windowse danas tj .juče, boje su mi i dalje loše, moguće je da sam dobio loš monitor pa mi samo još preostaje da ga reklamiram, ili da skupim još para pa da uzmem neki iz veće klase. Znaš već kako se kaže, teško je sa konja na magarca preći...
Ako su ti zaista (toliko) pogrešno prikazane, onda ne vidim što bi drugo mogao učiniti osim reklamirati ga. Nisam vidio tvoj primjerak pa ne mogu suditi o njemu, ali sam vidio drugi primjerak, koji ima izvrsne boje. A i svi drugi ovdje hvale njegove boje. I po bojama je ispred bilo kojeg TN-a. Pa ako boje na TN-u ne doživljavaš pogrešno prikazanima, onda jedino može biti da ti je monitor defektan ili da ima neke probleme s driverom ili profilom. Probaj spojiti DVD player na njega pa onda vidi.
Ma otići ću ja do linksa i zamoliti ih da priključe drugi monitor da vidim kakva je slika pa da vidim da li sam stvarno lud pa mi boje ne odgovaraju ili je stvarno do mog modela. Evo gledam u LG LCD televozor koji mi je priključen na PC i ljepše su mi boje...
To kaj su ti na TV-u ljepše boje ne znači da ti Dell krivo prikazuje boje, vjerojatno je baš suprotno. Dell ima boje dosta blizu referentnima po defaultu.
Dell 2408WFP je wide gamut monitor - pokriva 102% (CIE 1931) / 110% (CIE 1976) NTSC prostora boja - dakle ukoliko se ne koristi odgovarajući ICC profil i browser koji podržava korekciju boja, sve slike na netu (koje koriste sRGB) će imati pogrešno prikazane boje. Postoji opcija smanjivanja gamuta u postavkama, čime se simulira monitor standardnog gamuta, ali ako je ta opcija bila isključena, vjerojatno je da su cijelo vrijeme bile prikazane pogrešne boje. Sa druge strane, 2311H je monitor standardnog gamuta - pokriva cca 96% sRGB prostora boja, odnosno 72% (CIE 1931) NTSC prostora boja.
Nadalje, za 2408WFP obavezna je kalibracija, budući da boje s tvorničkim postavkama znatno odstupaju od točnih vrijednosti, u normalnom i sRGB modu. Kalibracijom se problem rješava, ali ne i u sRGB modu gdje nije dostupno podešavanje boja po komponentama, nego se korekcije obavljaju na nivou grafičke kartice. 2311H ima vrlo dobar prikaz boja kod tvorničkih vrijednosti (odstupanja su vjerojatno neprimjetna običnim korisnicima), dok se kalibracijom postiže gotovo savršen prikaz boja.
Na slikama mogu se vidjeti rezultati mjerenja - delta E manji od 1 znači da su boje ispravno prikazane; ako je delta E između 1 i 2, kalibracija se smatra uspješnom iako postoji malo odstupanje od točne vrijednosti, dok ako je delta E veći od 3, boja znatno odstupa od točne, a razlika je primjetna korisniku.
Usput, prikaz boja na televizoru i monitoru se ne može uspoređivati "odokativno" - televizori, s tvorničkim postavkama, u pravilu imaju znatno svjetliji prikaz i puno zasićenije boje (koje, samim time, više odstupaju od točnih vrijednosti), budući da je takva slika privlačnija kupcima kada u trgovini uspoređuju dva televizora (posebno su prozivani Philips i LG televizori, u što sam se i osobno uvjerio). Čak i nakon postavljanja vrijednosti na neke normalne vrijednosti, točnost prikaza boja kod televizora može znatno odstupati budući da to nije jedan od prioriteta pri izradi televizora.
EDIT: Izašao je Dell 2412M - 24" dijagonala, 16:10 omjer stranica, 1920x1200 piksela, LED pozadinsko osvjetljenje, E-IPS matrica (6 bita + A-FRC), gamut 72% (CIE 1931) / 82% (CIE 1976); priključci: 1 DVI-D s HDCP-om, 1 DisplayPort, 1 VGA, četveroportni USB 2.0 hub; podešavanje ekrana po visini (115 mm), podešavanje nagiba, rotacija ekrana, VESA mount; potrošnja 38 W tipična, 72 W maksimalna. Link na Dellove stranice.
EDIT: Izašao je Dell 2412M - 24" dijagonala, 16:10 omjer stranica, 1920x1200 piksela, LED pozadinsko osvjetljenje, E-IPS matrica (6 bita + A-FRC), gamut 72% (CIE 1931) / 82% (CIE 1976); priključci: 1 DVI-D s HDCP-om, 1 DisplayPort, 1 VGA, četveroportni USB 2.0 hub; podešavanje ekrana po visini (115 mm), podešavanje nagiba, rotacija ekrana, VESA mount; potrošnja 38 W tipična, 72 W maksimalna. Link na Dellove stranice.
asti srca mašine , koliko to kosta , btw 72w max potrosnja ??? wtfff pa to trosi pun qurac.
asti srca mašine , koliko to kosta , btw 72w max potrosnja ??? wtfff pa to trosi pun qurac.
Moj sadašnji Asus PW201 guta i do osamdesetak W... I za U2410 tvornička specifikacija je 74W...nakon kalibracije to pada ispod 50W... Pretpostavljam da će realna potrošnja 2412M biti oko ovih 38W. U svakom slučaju ću imati taj model na oku zbog (jedinog ispravnog) omjera (16:10)