DELL S2740L mišljenja i iskustva?

poruka: 6
|
čitano: 2.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav

Trazim 27 inčni full hd monitor koji bi duplirao i kao tv več neko vrijeme, gledao sam razne modele i aoc i benq i lg i nije mi se žurilo je me moj 24 inčni samsung

još dobro služi. Jedini model koji ima dvi, analognu kontrolu svijetline i kvalitetan panel a da je full hd je ovaj dell i jos nedobavljivi benq gw2760hs tako da izbora

baš i nemam.  Benq model mi je isto zanimljiv ali nikako da dodje na tržište kasni mjesecima, a i neke tranzicije boja na va panelima su užasno spore plus loša

iskustva prijašnje serije nisu ohrabrujuča.Jeli tko imao priliku raditi sa ovim dell-om? Koliko znam ne koristi PWM za smanjivanje svjetline tako da nema zamora

očiju, a prema recenzijama daje vrhunske boje djelom zbog ips panela a djelom zato što nema anti glare coating. Što mene interesira jesu li refleksije u rado vrlo

jake zbog manjka coatinga, na slikama izgleda dosta zeznuto. Nisam našao nigdje kod nas da se moze pogledati u trgovini kako radi tako da nisam siguran dali

kupiti ili ne. Ako ima netko ikakva iskustva sa ovim modelom ili zna za neki slični koji zadovoljava gornje kriterije bio bi zahvalan za bilo kakvu informaciju.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: DELL S2740L mišljenja i iskustva?

gledao sam isti monitor na netu, nisam dovoljno dugo bio kući da ga stignem negdje nać i pogledat uživo...

po netu je odličan.

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
14 godina
neaktivan

Reflektirajuća površina više nije problem zbog izuzetno jakog i ujednačenog LED pozadinskog osvjetljenja. Ako jaki izvor svjetla nije direktno iza tebe, nećeš imati nikakvih problema.

Za tu cijenu nećeš naći bolji ekran, tim više što se radi o novoj seriji koja će još dugo biti aktualna.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala za komentare. Vec je kupljen monitor i mogu reci da sam nakon 2 tjedna koristenja zadovoljan, ima nekih mana ali sve u svemu dobar.

Boje su vrhunske, bijela boja je bijela (nema antiglare coating), nema ghosinga samo mali i zanemarivi overshoot te nema pwm pa ga za razliku od prijasnjih monitora

mogu gledat na znacajno manjoj svjetlini bez problema.  Jedina stvar na njemu koja mi smeta je dodatna staklena ploha ispred matrice koja je glossy kao i matrica.

Ono sto mi smeta je da to staklo nema neku preveliku svrhu (osim mozda neke male zastite), a znacajno povecava refleksije i tu je iz iskljucivo estetskih razloga

tj. povode se za apple-om. Nisam protiv estetike i cistih linija sve dok se zbog njih ne zrtvuje kvaliteta i funkcionalnost, nije neka velika mana osim ako ovaj monitor

mislite koristiti u jako osjetljenoj sobi ili slicno. Mogli su ponuditi dvije verzije jedna sminkerska druga bez dodatnog stakla jer je sama matrica vec glossy.

Vidim po netu da su neki skinuli skalpelom to staklo i javljaju znatno smanjenje refleksija tj tada je monitor prakticki bez mane, jedino baj baj garancija.

Da budem iskren kada ga koristim cesce su roletne spustene nego podignute. Ako ga mislite koristiti u jako osvjeljenoj sobi nemojte ni pokusavati, za sve ostalo

i vise nego dobar. Nema price o zrnatoj slici ako sjedite na nekoj normalnoj udaljenosti naslonjeni natrag tipa 65-80 cm od njega tj te price o 1080p na 27 inca ne drze vodu,

naravno ako sjedite nepravilno nagnuti naprijed 30 cm od monitora da se pikseli vide ali to je problem polozaja sjedenja a ne monitora( znam da pola ljudi krivo sjedi).

Sve u svemu preporuka za igre, multimediju, tv ali za jako osvjetljen ured ili sobu nikako.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: DELL S2740L mišljenja i iskustva?

Hvala!

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
17 godina

Thx...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka