Crte na monitoru

poruka: 12
|
čitano: 5.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru
pitanje

Pozz, na monitoru su mi počele 'skakati' prozirne crte..Nakon što ga upalim prvo se pojave te crte, pa se slika sva skupi, pa opet vrati u normalu.. To se ne događa stalno, već povremeno. Zna možda tko u čemu bi bio problem? Jel možda izgorio kakav el.  element u njemu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crte na monitoru

a puno si reko... Neodlučan kakav monitor? lcd, crt? ciji monitor? samsung, asus, philips? koji model? xyz? kad se dogada da "crte skacu"?

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Da li imaš televiziju, zvučnik ili neki drugi izvor signala kraj kompa?

To ti isto može stvarat smetnje

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2008 23:57 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pretpostavljam da se radi o CRT-u i to poprilicno starom. Smanji osvjezenje (refresh rate, Naprimjer: s 85 na 75Hertza ili manje) i rezoluciju pa vidi da li ima promjena.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru
autorov komentar

Jeste, radi se o CRT-u. Star je oko 6 god. Bez obzira gdje se nalazio (desktop, igre, bilo kakav program) crte mi skaču po njemu..Inače su dvije crte (vodoravne), jedna gore druga dolje..Evo, trenutno mi je sve normalno,  al za nekoliko minuta će opet crte skakat..Da ga odnesem u neki servis?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Odnesi ak ti se da dati 200-300kn za popravak.

I opet čekaš jedno vrijeme da ti se bi isto dogodilo!

Imam baš takva iskustva sa svojim starim crt-isto 6 godina star.

Meni se nije dalo više davati za popravke pa sam kupil novi LCD!

I tebi to ne bi bilo naodmet, očigledno!

MRZIM CENZURU!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Ja sam imo slican problem sa starim crtom lupanje bi trebalo pomoc meni je par puta sam udario sa strane i crte bi nestale.

Kevin Mitnick RULZZZZ

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Obavezno idi u servis - naime samo se neće popraviti, a nikako ga nemoj udarati iako znam da tako pravi majstori rade.

S obzirom na starost monitora nemoj baš očekivat previše - čak i ako popravak bude jeftin - štedi za novi.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Crte na monitoru

meni se cini da ti je jeftinije kupit novi CRT monitor nego ovaj nosti na popravak! Smijeh

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerojatno su se pokvarili elementi na katodnoj cijevi ( vidi sliku, plavi komad )..

Što se tiče popravka, ima tip u mom gradu (KŽ) koji je odličan, a takve stvari naplaćuje  vrlo malo ( vjerojatno 100 - 150 kn, ovisi o monitoru ).  Ili popravak ( ako je do 200 kn) ili kupi neki rabljeni CRT (300-500 kn) ili novi LCD.

Slika 1 Slika 1
17 godina
neaktivan

Bi ti rekao da je triniton mreza , zasto ona se drzi na takvih crta kao sta si opisao vide se sa oko (potanko od dlako)
pa ako je monitor pretrpeo nekih udar il sl , ali kazes da crte skace , So Im Not Sure.. :\

Mozda si koristio neoficijalne DRIVERa,forsirao si neki refreash,overklokuvao karticu,
slabi napon pa graficka ti vuce vise kad se opterecava il kao sta kolega kaze "da ne imas zvučnik do monitor?"
(pa je magnetiziran i ti se naglasava,vibrira trinitron mreza) i sl..  Dr ne mi pada na pamet . :\

Ja sam imao sl iskustvo sa moi prvi G-force (Creative 3D Blaster Annihilator Pro)
po overclock imao sam slicne crte.. :| Ali nisu bili 2 :)

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
17 godina
neaktivan
Crte na monitoru
autorov komentar

Dečki, thanks. Bum nekaj probal izmisliti pa ako nebu ništa išlo idem na na novi, kaj bum sad..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice