23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: 23'' LED ili IPS LCD
Bara kaže...

Da, taj Philips u osnovi ima istu matricu kao i Del U2410 ili još blji od njih HP LP2475w. LED ovisi kojega je tipa i to je isto bitno znat, a inače može doprinjeto samo boljoj uniformnosti ekrana i manjejoj potrošnji, eventualno duboljoj crnoj ako je Direct LEd sa local dimmingom, na boje i njihov prikaz nema utjecaja tj. neće pružiti ništa više nego što bi mogao sa CCFL-om.

Inače i taj NEC bi trebeo imati prijašju evlocuji te iste matrice koj ide i u 24'' iMac.

u Bug-u ima slika sa CCFL i LED i ova slika na LED-u je bolja,bolje boje i općenito kvalitetnija slika....tako da LED ima utjecaja na boje,potrošnju i bolji raspored po ekranu

17 godina
neaktivan

Ako je ista matrica. Ako nisu ista matrica onda se ne mogu ni porediti.

:)
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

u Bug-u ima slika sa CCFL i LED i ova slika na LED-u je bolja,bolje boje i općenito kvalitetnija slika....tako da LED ima utjecaja na boje,potrošnju i bolji raspored po ekranu

Molim lijepo, gdje su mjerenja? Budimo relani i recimo da Bugovci ne kalibriraju monitore niti prilažu mjerodavne sRGB tracking grafikone, vrijendot gamme, Delta E, tako da svi njihovi testovi monitora(bome i TV-a) padaju u vodu.

LED može pomoći za dobii veći gamut ali to i ne znači da isto ne može klasičan CCFL LCD, ionako je važeći standard sRGB pa se vidi ko moće nakon kalibracije imati gamut što sbliži propisan tim specikacijama, ista stvar i za AdobeRGB.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

A sad nekoliko zanimljivosti o DELL-u U2311H:

Danas sam bio kod 2 ovlaštena uvoznika za Hrvatsku marke DELL: Kodeks i TecomTrade.

Oba posluju na veliko i malo i da odmah riješim dilemu potvrdili su mi što sam i pretpostavljo,

da kod nas u HR nema nigdje više za kupiti tog modela.

Jednostavno je rasprodan (ocito i to nešto govori o kvaliteti, po meni best-buy proizvoda trenutno)

Objasnili su mi kako iduca posiljka dolazi tek negdje oko sredine 1.mjeseca jer ameri, tj.DELL ima

neki kolektivni godišnji u vrijeme blagdana kada i obustavlja proizvodnju u tvornicama i distribuciju

proizvoda, te je to razlog zašto ce se barem toliko morat cekati. Dobra stvar je i to što su konkretno

u Kodeksu narucili nekih 50ak komada što bi trebalo zadovoljiti neke normalne potrebe.

Isto tako nisam uspio vidjeti ni izložbeni primjerak U2311H, ali sam vidio U2411H koji doista izgleda odlicno.

Nisam mu našao neki kut gdje bi došlo do promjene boja ili slike. Boje doista izgledaju nekako življe, teško za

opisati. Izgled monitora me je oduševio kao i izvedba stalka. Cak je bio na njega i montiran Dell AX510 soundbar
koji odlicno izgleda na njemu. Prvo sam bio skeptican sto se tice zvuka tih malih zvucnika, ali cine mi se vise no

dovoljnima za vecinu normalnog korištenja i slušanja glazbe. Nikakve nedostatke slike nisam primjetio (nisam

neki strucnjak, ali ipak se vidi da sve ok funkcionira). Naravno da je U2311H vjerojatno ipak malo lošiji u prikazu;

em je manji i ima 8-bitnu matricu a ne 10-bitnu; ali mislim da bi mogli biti tu negdje.

Još jedna pozitivna vijest je da nebi trebalo biti dizanja cijena jer je prvi uvoz bio brojcano manji jer se ispitivalo

kako ce se prodavati kod nas. Ovaj 2.ce biti veci pa i isplativiji što bi se moglo odraziti na cijenu.

Spomenuo sam toliko spominjana probjanja svjetla i promjene crne u kutevima kod nekih izvjesca s neta.

Odgovorili su da je moguce nešto sitno, ali kako to bila 1.serija proizvodnje, a druge koje slijede nakon nje

(dakle i ova koja ce uskoro doci) trebala bi biti bolja i kvalitetnija jer se svakom serijom u pravilu usavršuje proces

proizvodnje i uklanjaju potencijalni nedostaci u prethodnima. Prvi macici ce se ocito bacaju u vodu {#}

Još bi spomenuo da DELL daje garanciju 3 godine i ima nultu toleranciju za svjetle pixele.

Ugl.današnji obilazak tih ducana potvrdio je ono što sam i pretpostavljao, morat cu cekat i isplati se.

Ostaje samo problem što stalno razmišljam o tome, pa jel zna ko kakvu metodu da zaboravim na taj monitor bar do 15.prvog? {#}

Pohvala djelatnicima obiju tvrtki jer su bili prilicno susretljivi i spremni sve objasniti, bez klasicnog izmotavnja:

to vam neznamo.., valjda bi trebalo biti tako..., to ne ovisi o nama..., i sl.

Eto tolko od mene, kome se da nek ceka {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD
Po tvome što si napisao još i bolje da je prva serija rasprodana.Inače to je fakat best buy monitor i nitko nema izgovor da u tom cijenovnom segmentu kupi bilo šta drugo.

Inače tipkam na 2 godine starom 2007wfp,koji je isto u to doba bio još jače popljuvan sa svih strana pogotovo što se tiče igara.Haklao sam cod4 na dellovom s-ips bez ikakvih problema u fakat pro ligi a on je po raznim recenzijama bio deklariran 13ms dok je u2311h 10ms.O bojama,gamutu,kutu gledanja i ostalo da ne pričam pa tek mogu pretpostaviti kako to izgleda na novom modelu.

Sve i svemu strpi se isplatit će ti se.Pozz.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
makaza kaže...
Po tvome što si napisao još i bolje da je prva serija rasprodana.Inače to je fakat best buy monitor i nitko nema izgovor da u tom cijenovnom segmentu kupi bilo šta drugo.

Inače tipkam na 2 godine starom 2007wfp,koji je isto u to doba bio još jače popljuvan sa svih strana pogotovo što se tiče igara.Haklao sam cod4 na dellovom s-ips bez ikakvih problema u fakat pro ligi a on je po raznim recenzijama bio deklariran 13ms dok je u2311h 10ms.O bojama,gamutu,kutu gledanja i ostalo da ne pričam pa tek mogu pretpostaviti kako to izgleda na novom modelu.

Sve i svemu strpi se isplatit će ti se.Pozz.

Samo jedan ispravak, u2311h je 8ms, ne 10, bar po deklaraciji. Meni se cini da se isplati cekati.

A sad nitko ne garantira da ce ta 2.serija biti bolja, ali po svoj logici bi trebala.

Na kraju krajeva nerjetko i monitori iz iste serije i proizvodne trake daju drugaciji rezultat. Treba imat srece.

Mislim bilo mi je teško usporedit boje jer kraj tog monitora nije bilo nekog s obicnom TN matrcom il LED osvjetljenjem,

ali nekako mi se ipak cine žarkije i življe. Ono što sigurno mogu potvrdit kut gledanja je gotovo savršen, a to je meni

podosta i bitno jer u sobi nemam TV, a vjerojatno cu ga uz TV karticu koristit za TV ili gledanje filmova.

Stari Samsung koji sad imam sam uvijek morao naginjati na određen kut da bi kolko tolko dobro vidio sliku.

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGG TEK 15.1 , PA JA CU POLUDIT , ja sam ga tia imat za praznikeeee aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD
Ja sam se ravnao po ovome http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm njihove brojke su uvijek bile bliže realnosti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGG TEK 15.1 , PA JA CU POLUDIT , ja sam ga tia imat za praznikeeee aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!.

Potpuno te kužim {#} I meni je tako..

makaza kaže...
Ja sam se ravnao po ovome http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm njihove brojke su uvijek bile bliže realnosti.

Sad te tek ne kužim :S Baš i na toj stranici na više slika piše da je 8ms. Pogledaj u tablici i na slici na toj str.

15 godina
neaktivan
alen-c kaže...
(...)

Isto tako nisam uspio vidjeti ni izložbeni primjerak U2311H, ali sam vidio U2411H koji doista izgleda odlicno.

(...)

Ne postoji U2411H, samo U2410. Mozda si tog vidio.

16 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD
Mislio si na ovo ili...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FLes kaže...

Ne postoji U2411H, samo U2410. Mozda si tog vidio.

Istina taj je bio, bio sam lijen provjeriti, a znam da je nešto slicno. Hvala na ispravku! {#}

17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Brkate input lag i vrijeme odziva (opet ovisi jel to grey to grey i slicno)...

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD
M4X kaže...
The_Goc kaže...

Evo za one kojima se ne žuri s kupovinom jedna buba u uho, vani bi trebao u 1. mjesecu biti dostupan NEC EA232WMi koji spaja IPS i LED, evo i cijena vani, nažalost kod nas će biti vjerojatno puno viša.

taj NEC nevalja,ima čak 14ms

A vidio si ga pa znaš da ne valja? {#}

Kao što i znaš da li je tih 14ms GtG ili BtW

M4X kaže...

inače već postoji S-IPS sa LED-om,bio je i u Bug-u...Philips Brilliance 240PW9ES...navodno ima istu LG-evu H-IPS matricu(kao i dell u2410) ali se svejedno slike razlikuju(phillips ima zasićenije boje i besprijekorno pozadinsko osvjetljenje sa preciznim tonskim prijelazima)

Philips 240PW9ES nema LED backlight i koristi LG.Display LM240WU4 panel.

M4X kaže...

tek kad se počnu masovno ugrađivat LED pozadinsko u S-IPS monitore onda će to bit pravi monitori ovako sada nevaljaju....npr. pročitao sam da ovi 24" IPS monitori troše malo manje nego primjerice neki tv lcd ili plazma od 42" sa LED-om...to je stvarno katastrofa

Ti malo previše toga čitaš a jako malo toga znaš jer nisi ništa probao IRL. Zbilja mi nije jasno zašto sipaš toliku količinu gluposti.

U životu nisi vidio pošten monitor ali slobodan si izjaviti da sadašnji ne valjaju. {#}

M4X kaže...

I to si sve vidio iz slike u tiskanom izdanju Buga? Pa ti si genije. Dakle slika koja je kao prvo uslikana fotićem pod tko zna kakvim ambijentalnim osvjetljenjem, prošla Bog te pitaj kakvu digitalnu obradu i na kraju tiskana na papir tebi postaje temeljem vađenja nekih mjerodavnih zaključaka. {#}

Bara kaže...

Molim lijepo, gdje su mjerenja? Budimo relani i recimo da Bugovci ne kalibriraju monitore niti prilažu mjerodavne sRGB tracking grafikone, vrijendot gamme, Delta E, tako da svi njihovi testovi monitora(bome i TV-a) padaju u vodu.

Potpis ko kuća!

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
5 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

Generalno receno sve cifre o vremenu odziva i kontrastu koju vidite u cjenovnicima mozete okaciti macku o rep jer ne govore apsolutno nista o monitoru. A reci da IPS ne valja jer si negdje nesto procitao je epic fail.

I prijateljski savjetu za M4X je da cuti o necemu o cemu je citao u bugu i gledao slike.

:)
17 godina
Wolverine_pce kaže...
M4X kaže...
The_Goc kaže...

Evo za one kojima se ne žuri s kupovinom jedna buba u uho, vani bi trebao u 1. mjesecu biti dostupan NEC EA232WMi koji spaja IPS i LED, evo i cijena vani, nažalost kod nas će biti vjerojatno puno viša.

taj NEC nevalja,ima čak 14ms

A vidio si ga pa znaš da ne valja? {#}

Kao što i znaš da li je tih 14ms GtG ili BtW

M4X kaže...

inače već postoji S-IPS sa LED-om,bio je i u Bug-u...Philips Brilliance 240PW9ES...navodno ima istu LG-evu H-IPS matricu(kao i dell u2410) ali se svejedno slike razlikuju(phillips ima zasićenije boje i besprijekorno pozadinsko osvjetljenje sa preciznim tonskim prijelazima)

Philips 240PW9ES nema LED backlight i koristi LG.Display LM240WU4 panel.

M4X kaže...

tek kad se počnu masovno ugrađivat LED pozadinsko u S-IPS monitore onda će to bit pravi monitori ovako sada nevaljaju....npr. pročitao sam da ovi 24" IPS monitori troše malo manje nego primjerice neki tv lcd ili plazma od 42" sa LED-om...to je stvarno katastrofa

Ti malo previše toga čitaš a jako malo toga znaš jer nisi ništa probao IRL. Zbilja mi nije jasno zašto sipaš toliku količinu gluposti.

U životu nisi vidio pošten monitor ali slobodan si izjaviti da sadašnji ne valjaju. {#}

M4X kaže...

I to si sve vidio iz slike u tiskanom izdanju Buga? Pa ti si genije. Dakle slika koja je kao prvo uslikana fotićem pod tko zna kakvim ambijentalnim osvjetljenjem, prošla Bog te pitaj kakvu digitalnu obradu i na kraju tiskana na papir tebi postaje temeljem vađenja nekih mjerodavnih zaključaka. {#}

Bara kaže...

Potpis ko kuća!

Na ovo tvoje... potpis ko trokatnica!

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

haha netko je gore napisao da ips lcd 23 trosi ko led tv 42 , evo bas me briga jel trosi 30 ili 50 w , to je isto kao kad rade rewiew u2311h i onda kazu da je problem sto se ekran teško okrece uljevo i udesno , da mu je postolje tvrdo i da se mora rukom pridržat postolje da bi se okrenulo ekran !! omg kakva mana , ma sad bas necu kupit taj ekran radi toga , ili jos gore , trosi 50w struje , aaaaaaa omgggg , ubit ce me tata kad vidi koliki mu je racun struje hhahahahahahahahahhahahaaahhahaah {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Kako pratim u zadnje vrijeme cijene monitora skužio sam 1 nelogicnost.

Konkretno u Protisu su digli cijene skoro svima monitorima za po 100kn i više, pa malo pripazite.

Pogotovo ako budu kasnije isti na "akciji" po starim cijenama.

Isto tako sjecam se da je prije više od pola godine AOC 2434PW bio 1300kn, a sad je 1450kn.

Dakle dragi naši prodavaci umjesto da nekom logikom snizuju cijene vec starijih modela oni ih povisuju

što je fakat bezobrazno i misle da mi kupci to ništa ne kužimo. {#}

Ionako su cijene monitora napuhane(pogotovo TN i LED), i onda ih ovi naši maheri još dodatno napušu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...

Kako pratim u zadnje vrijeme cijene monitora skužio sam 1 nelogicnost.

Konkretno u Protisu su digli cijene skoro svima monitorima za po 100kn i više, pa malo pripazite.

Pogotovo ako budu kasnije isti na "akciji" po starim cijenama.

Isto tako sjecam se da je prije više od pola godine AOC 2434PW bio 1300kn, a sad je 1450kn.

Dakle dragi naši prodavaci umjesto da nekom logikom snizuju cijene vec starijih modela oni ih povisuju

što je fakat bezobrazno i misle da mi kupci to ništa ne kužimo. {#}

Ionako su cijene monitora napuhane(pogotovo TN i LED), i onda ih ovi naši maheri još dodatno napušu.

Euro je skocio?

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Euro je skocio?

Pa i nije, 7.3-7.4 je sad, a takav je bio i prije. Ne sjecam se kad je zadnji put bio ispod 7.3 da bi to opravdalo

ove nedavne korekcije cijena. I zanimljivo mi je kako nisu svim monitorima rasle cijene nego baš ovima za

koje se ljudi raspituju u zadnje vrijeme npr.Samsung P2470HD, BX2350, XL2370; HP 23xLED te vec spomenuti

AOC 2434PW. I to je samo dio, jer druge ne pratim. Tj.dio ih nije uopce ni promjenio cijene.

I da je stvar u tecaju, cijena za stare modele nebi trebala ici gore. Mozda stajati na mjestu, ali logicnije bi bilo da ide dole..

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ljudi, trebam pomoć.

Jeli Dell U2410 toliko bolji od HP ZR24w da je skuplji 1000 kn, mislim jel se isplati dati toliko više za Dell?

I što mislite o Dell U2711? U usporedbu sa ova dva gore koji se od ta tri više isplati kupiti? (Pod isplati mislim skup svega - cijena, kvaliteta i izgled)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

Ljudi, trebam pomoć.

Jeli Dell U2410 toliko bolji od HP ZR24w da je skuplji 1000 kn, mislim jel se isplati dati toliko više za Dell?

I što mislite o Dell U2711? U usporedbu sa ova dva gore koji se od ta tri više isplati kupiti? (Pod isplati mislim skup svega - cijena, kvaliteta i izgled)

Dell U2410 je bi trebao biti u rangu HP-a LP2475w, prve serije su bile sa greškom, a to su inače wide gamut monitori pto je tebi valjda nebitno dok je ZR24w puno ljudi poželjniji sRGB, isto ako se ne varam ZR24w ima manji input lag pa je i poželjniji za igre.

U2711, ako se dobro sjećam je na naše tržište dolazia sa greškom, je li to još tako ne bih znao reći, moguće da je jel bi mu realna cijena trebala biti još veća.

17 godina
Bara kaže...
Schtefek kaže...

Ljudi, trebam pomoć.

Dell U2410 je bi trebao biti u rangu HP-a LP2475w, prve serije su bile sa greškom, a to su inače wide gamut monitori pto je tebi valjda nebitno dok je ZR24w puno ljudi poželjniji sRGB, isto ako se ne varam ZR24w ima manji input lag pa je i poželjniji za igre.

U2711, ako se dobro sjećam je na naše tržište dolazia sa greškom, je li to još tako ne bih znao reći, moguće da je jel bi mu realna cijena trebala biti još veća.

Taj dell i Apple onaj od 27'' su imali slicne matrice ako se ne varam?

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Taj dell i Apple onaj od 27'' su imali slicne matrice ako se ne varam?

U osnovi imaju isti panel, žute crte Dell primjerke su mučile na našem tržištu, lak je imao nižu cijenu u SAD-u, vjerojatno zato jel su nam podvalili sve sumnjive primjerke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 9:47 (Bara).
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

bio jucer u linksa , ni tamo nema u2311h , nista izgleda da cu morat do sredine prvog mjeseca nabivat dioptriju na ovih 17 inca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Evo dok cekas da dodje, evo jedan review, a mozes i na istoj stranici usporedjivat sa ostalim modelima i sl.

Uglavnom kazu odlican monitor, ali isto tako kazu i malo prespor za FPS igre, input lag minimalan......

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 11:17 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Jurky kaže...

Evo dok cekas da dodje, evo jedan review, a mozes i na istoj stranici usporedjivat sa ostalim modelima i sl.

Uglavnom kazu odlican monitor, ali isto tako kazu i malo prespor za FPS igre, input lag minimalan......

da , evo njihove recenica :  rapid moving objects are smooth, but not quite as fluid as on the best gaming monitors.  , mislim da cu ja bit i vise nego zadovoljan , imam 10-12h cod4 tjedno i nisam sad bas toliki gamer tako da mi to nebi trebalo smetat , radije cu uzet ips sa lijepim bojama nego tn sa dobrim odazivom.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

da , evo njihove recenica :  rapid moving objects are smooth, but not quite as fluid as on the best gaming monitors.  , mislim da cu ja bit i vise nego zadovoljan , imam 10-12h cod4 tjedno i nisam sad bas toliki gamer tako da mi to nebi trebalo smetat , radije cu uzet ips sa lijepim bojama nego tn sa dobrim odazivom.

pa malo ces vise kampat na cod4 i neces ni primjetit to sto je malo sporiji.....{#}

inace dobro razmisljas radje IPS, a za cod4 ces lako.....

Google is your friend
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Koliko filozofija oko ekrana. Procitaj recenzije i to je to. Nemas se sta mislit oko toga.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Da netko čita sastrane mislio bi da metak putuje dok ovaj obavi nuždu na WC-u na IPS monitorima..

Cemetary gates
Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice