23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: 23'' LED ili IPS LCD
Bara kaže...

fala dragom bogu da si došo :)

ja sam ono sa tamnom scenom primjetio samo na sd signalu, oni u kanalizaciji, sve crno, a titlovi umjesto bijelih sivi (rtl), ali na hd nisam primjetio

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Na stranici od jednog naseg kolege forumasa http://fotografiranje-vjencanja-split.com sam nedavno gledao slike na TN monitoru i  bile su nekako blijede.

Sada mi je bara rekao da ponovo pogledam fotke sa IPS-om i ne mogu vjerovat o kojoj se razlici radi. Boje su zive, bogate. Ludnica!

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

1 0 hvala 1
15 godina
tnakir kaže...

Na stranici od jednog naseg kolege forumasa http://fotografiranje-vjencanja-split.com sam nedavno gledao slike na TN monitoru i  bile su nekako blijede.

Sada mi je bara rekao da ponovo pogledam fotke sa IPS-om i ne mogu vjerovat o kojoj se razlici radi. Boje su zive, bogate. Ludnica!

hahaha slika u đardinu , a skoro svaku subotu se neko ženi dole , ma vidim da svi hale ips a jako mi je vazno da mi bude ugodno za oci , mislim da cu ja ipak uzet u2311h ali se javlja veliki problem a to je da bih ga ja definitivno zelio uzivo vidit negdje u splitu i okolici , morat cu potrazit po jos ducana , naravno ako ga ima netko doma da mi pokaze bio bih jako zahvalan hahaha :) .

17 godina
neaktivan
Konacno ;)
:)
17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

hahaha slika u đardinu , a skoro svaku subotu se neko ženi dole , ma vidim da svi hale ips a jako mi je vazno da mi bude ugodno za oci , mislim da cu ja ipak uzet u2311h ali se javlja veliki problem a to je da bih ga ja definitivno zelio uzivo vidit negdje u splitu i okolici , morat cu potrazit po jos ducana , naravno ako ga ima netko doma da mi pokaze bio bih jako zahvalan hahaha :) .

Dodji kod mene :)

Dat cu ti da usporedis TN matricu sa obicnim beklajtom, TN matricu sa LED beklajtom i IPS side by side :) 

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Dodji kod mene :)

Dat cu ti da usporedis TN matricu sa obicnim beklajtom, TN matricu sa LED beklajtom i IPS side by side :) 

jesi iz splita , doletio bih , bio bi zahvalan , jel imas u2311h ??

17 godina
athlon64 kaže...

Slatine, Čiovo. Imam U2311H.

15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...

Slatine, Čiovo. Imam U2311H.

slatine , jel to mjesto na čiovu??

17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Sta sam gore napisao?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ko ce citati toliki tekst a ti se raspisaooooooooooooooo ;)

15 godina
tnakir kaže...

Sta sam gore napisao?

a jbga to mi je otok , ne mogu do tamo :d al hvala svejedno ;) .

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Sta sam gore napisao?

WTF?! Od Splita do Slatina ima isto koliko i s jednog na drugi kraj Zagreba. Sjedaj na bus i idi gledaj što ti se nudi, vidiš da se čovjek nudi, možda te može i pokupiti u Trogiru - pitaj! Ili pitaj nekoga od svojih doma da te odbace autom tamo i natrag, ukalkuliraj si taj izlet u cijenu monitora. Nećeš valjda samo tako dati nekoliko tisuća kuna, bez da znaš u što točno ulaziš? Nemaju baš svi ovakvu priliku...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 12:26 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
I njemu je ostrvo pa je nekako stigao tamo ;)
15 godina
Veliki Brat kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Sta sam gore napisao?

WTF?! Od Splita do Slatina ima isto koliko i s jednog na drugi kraj Zagreba. Sjedaj na bus i idi gledaj što ti se nudi, vidiš da se čovjek nudi, možda te može i pokupiti u Trogiru - pitaj! Ili pitaj nekoga od svojih doma da te odbace autom tamo  natrag. Nećeš valjda samo tako dati nekoliko tisuća kuna, bez da znaš u što točno ulaziš? Nemaju baš svi ovakvu priliku...

Zar čiovo nije otok ???? pa koji bus ide tamo , odma u petak sjedam i dolazim stari :)  , ja sam na mertojaku , samo mi reci u koji bus trebam sjest.

15 godina
athlon64 kaže...
Veliki Brat kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Sta sam gore napisao?

WTF?! Od Splita do Slatina ima isto koliko i s jednog na drugi kraj Zagreba. Sjedaj na bus i idi gledaj što ti se nudi, vidiš da se čovjek nudi, možda te može i pokupiti u Trogiru - pitaj! Ili pitaj nekoga od svojih doma da te odbace autom tamo  natrag. Nećeš valjda samo tako dati nekoliko tisuća kuna, bez da znaš u što točno ulaziš? Nemaju baš svi ovakvu priliku...

Zar čiovo nije otok ???? pa koji bus ide tamo , odma u petak sjedam i dolazim stari :)  , ja sam na mertojaku , samo mi reci u koji bus trebam sjest.

gledam kartu , pa to je malo ispod trogira , kad skola zavrsi u cetvrtak cu uzicat oca da me odvede ako neki bus ne vozi pa cu ti se javit , moram ga vidjet prije nego ga kupim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 12:30 (athlon64).
17 godina

Je, Čiovo je otok :)

Ali imaš bus za Trogir (iako su Slatine dosta prema Splitu od Trogira). Pogledaj na google maps, a ovdje imaš tel. broj, pa zovi i pitaj ima li neka autousna linija od Trogira prem Slatinama. Ili pitaj tnakira za bus, razmijenite telefone i dogovorite se sve. Ajmo, malo akcije, 15 godina imaš, nemoj biti mrtvo puhalo! Što je tebi u tim godinama izaći vanka na buru na par sati? Povedi i curu u Trogir na sladoled  :D

Gledam te!
17 godina
athlon64 kaže...
gledam kartu , pa to je malo ispod trogira , kad skola zavrsi u cetvrtak cu uzicat oca da me odvede ako neki bus ne vozi pa cu ti se javit , moram ga vidjet prije nego ga kupim.

Ako imaš barku, još ti je i kraće ;)

Gledam te!
15 godina
Veliki Brat kaže...

Je, Čiovo je otok :)

Ali imaš bus za Trogir (iako su Slatine dosta prema Splitu od Trogira). Pogledaj na google maps, a ovdje imaš tel. broj, pa zovi i pitaj ima li neka autousna linija od Trogira prem Slatinama. Ili pitaj tnakira za bus, razmijenite telefone i dogovorite se sve. Ajmo, malo akcije, 15 godina imaš, nemoj biti mrtvo puhalo! Što je tebi u tim godinama izaći vanka na buru na par sati? Povedi i curu u Trogir na sladoled  :D

HAHAH , ofc , sad kad pocnu praznici jos i vremena imam , doletit cu obavezno u petak ;) , rec ce mi on koji bus vozi ako neki vozi :))) .

15 godina
Veliki Brat kaže...
athlon64 kaže...

Ako imaš barku, još ti je i kraće ;)

samo na hvaru , jbgA.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Čiovo je otok, ali ti je povezan s Trogirom s mostom, tj.kolko sam skužio dio Trogira je na Čiovu.

Inace ljetujem ponekad tamo i preko ljeta imaju direktnu liniju brodom iz Splita u Slatine i obratno koja košta

10-20kn pa ti je to najisplativije, iako sumnjam da sad voze {#}

Imaš i bus, stvarno je ful blizu splitu, iz slatina čak vidiš Split {#}

A sad natrag na temu, našao sam listu direktnih uvoznika za DELL na njihovim stranicama i cini se da mi je
jedan skoro u kvartu pa cu do njih i probat cu se uživo uvjeriti u snagu IPS-a {#}
Čini mi se da oni još jedini i imaju taj monitor, samo mi je 90kn skuplji što bi mogao i pregrmit.

Razmišljam si cak i uzimanju Dell AX510 soundbar-a, tj.zvucnika koji se mogu direktno na taj

model zakaciti cine mi se ok, a 200kn su.

Sutra ugl. odem to pogledat možda i kupit. Sad me još zanima 1 stvar, koju nisam uspio baš shvatit iz cijele

rasprave. Jesu li doista IPS paneli toliko kvalitetni za dugorocno sjedenje pred kompom, tj.umaraju li išta manje

oci od standardnih? {#}

Ako ih nebude tamo, možda da uzmem neki od ovih?

Našao sam još par zgodnih rješenja pa šta mislite o njima:

DeLL p2411h +1" je veci, postolje i dizajn jednaki, LED osvjetljenje
            - cijena i TN matrica
HP ZR22w    + S-IPS matrica, ista cijena, navodno je i kvalitetniji od DELL-a
       - 1" je manji, meni to djeluje dosta, jeli to doista tolko?

Vec vidim odgovor da je bolje da cekam {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 14:29 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alen-c kaže...

Čiovo je otok, ali ti je povezan s Trogirom s mostom, tj.kolko sam skužio dio Trogira je na Čiovu.

Inace ljetujem ponekad tamo i preko ljeta imaju direktnu liniju brodom iz Splita u Slatine i obratno koja košta

10-20kn pa ti je to najisplativije, iako sumnjam da sad voze {#}

Imaš i bus, stvarno je ful blizu splitu, iz slatina čak vidiš Split {#}

A sad natrag na temu, našao sam listu direktnih uvoznika za DELL na njihovim stranicama i cini se da mi je
jedan skoro u kvartu pa cu do njih i probat cu se uživo uvjeriti u snagu IPS-a {#}
Čini mi se da oni još jedini i imaju taj monitor, samo mi je 90kn skuplji što bi mogao i pregrmit.

Razmišljam si cak i uzimanju Dell AX510 soundbar-a, tj.zvucnika koji se mogu direktno na taj

model zakaciti cine mi se ok, a 200kn su.

Sutra ugl. odem to pogledat možda i kupit. Sad me još zanima 1 stvar, koju nisam uspio baš shvatit iz cijele

rasprave. Jesu li doista IPS paneli toliko kvalitetni za dugorocno sjedenje pred kompom, tj.umaraju li išta manje

oci od standardnih? {#}

Ako ih nebude tamo, možda da uzmem neki od ovih?

- cijena i TN matrica
            - 2" je manji, meni to djeluje dosta, jeli to doista tolko?

ma da , sad sam ja vidia , bio sam u trogiru , znam točno di je čiovo , odbacit ce mene otac ili bus , sutra cu nazvat i vidit , ips-ovi bi koliko sam ja shvatio trebali puno manje umarat , ja sam vec rekao da kad sam bio u microsoft inovation centeru na fesbu u splitu , radio sam na istim takvim dellovima od 19-20 inca, i stalno sam se pitao ma zasto su ovi ekrani ovako ugodni za rad , bilo mi je gust radit na njima , sad sam tek vidia da su to ips-ovi , i da , s obzirom da smo radili u visual studiu prijetio sam takoder da je bijela prilicno jaka i lijepa. EDIT:  ajd pogledaj kod toga uvoznika jel ima u2311h i jel ga se moze narucit da mi u split dode , pogleaj i cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 14:09 (athlon64).
17 godina
alen-c kaže...

- cijena i TN matrica
            - 2" je manji, meni to djeluje dosta, jeli to doista tolko?

Naravno da je bolje da čekaš :D

Ali matematika ti ne štima - ako je 24" za 2" veći, onda 22" ne može biti za 2" manji ;)

Svejedno, mislim da je zr22w 21,5", tako da ti se sve na kraju svodi na omjer cijene i kvalitete (ako su cijenom isti pogledaj i garanciju). Ako je HP dosta jeftiniji razmisli o njemu (razlučivost im je ista), a ako su cijenom i garantnim rokom tu negdje, ja bi radije probao pričekati Della.

Znam da je Božić uskoro, možda si možeš izrezati i ofarbati jednog iz kartona, pa će ti biti lakše? {#}

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 14:13 (Veliki Brat).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ne znam gdje da pitam,izgleda da su ljudi ovdje vise aktivniji...sta mislite o ovom monitoru

http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/value-series/va2231wm.htm

0 0 hvala 0
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Ziviš u Splitu a neznaš gdje je Ciovo :) Mora da si Imocanin neki.

Btw Slatine su dio Splita, kotor Meje. I da, Ciovo je vezano mostom za Trogir. 

Sto se tice IPS-a nije tu upce bitno koliko je "ugodan ili neugodan" za rad. Bitan je gamut boja koji je puno veci nego kod TN matrice.

2 0 hvala 1
15 godina
tnakir kaže...

Sto se tice IPS-a nije tu upce bitno koliko je "ugodan ili neugodan" za rad. Bitan je gamut boja koji je puno veci nego kod TN matrice.

haha , ma zbunio sam se , nisam vlaj , sa hvara sam ! :D , da znam sad tocno di su slatine , odbacit ce me otac jedan dan autom kad pocnu praznici pa cu ti se ja javit :) .

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

haha , ma zbunio sam se , nisam vlaj , sa hvara sam ! :D , da znam sad tocno di su slatine , odbacit ce me otac jedan dan autom kad pocnu praznici pa cu ti se ja javit :) .

Kad tebi pocmu praznici ja cu bit na putu :)

15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Kad tebi pocmu praznici ja cu bit na putu :)

pa bas odma , jesi u petak ovaj jos tu ?

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

EDIT:  ajd pogledaj kod toga uvoznika jel ima u2311h i jel ga se moze narucit da mi u split dode , pogleaj i cijenu.

Cijena mu j kod tog uvoznika 1.590,00kn + PDV, dakle nekih 100kn je skuplje nego je to bilo u ostalima. Pitat cu ih imaju li ih i to za Split (sam da ne zaboravim).

Inace savjet , kad citiraš, citaraj samo važni dio, tema ce bit preglednija. Tako sam i ja prije sve citirao pa su me opomenuli {#}

Veliki Brat kaže...

Ali matematika ti ne štima - ako je 24" za 2" veći, onda 22" ne može biti za 2" manji ;)

Svejedno, mislim da je zr22w 21,5", tako da ti se sve na kraju svodi na omjer cijene i kvalitete (ako su cijenom isti pogledaj i garanciju). Ako je HP dosta jeftiniji razmisli o njemu (razlučivost im je ista), a ako su cijenom i garantnim rokom tu negdje, ja bi radije probao pričekati Della.

Znam da je Božić uskoro, možda si možeš izrezati i ofarbati jednog iz kartona, pa će ti biti lakše? {#}

Matematika ispravljena, to mi je kad stalno trpam u isti koš 23" i 24" jer mi se razlika cini neznatna a i vecina ovih koji se nazivaju 24" imaju zapravo 23.6" pa je razlika i manje.

Cijena tom HPu je ista ko ovom 23"DELL-u. Isto ima 3 godine garncije ko i ovaj. I isto dobro izgleda i kvalitete su tu negdje. Dell je ipak mrvicu ljepši ali i veci, a HP kolko mi se cini po raznim iskustvima kvalitetniji nešto u prikazu al manji.

Božic nebi ionako volio provesti pred monitorom {#}

ivele kaže...

Ne znam gdje da pitam,izgleda da su ljudi ovdje vise aktivniji...sta mislite o ovom monitoru

http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/value-series/va2231wm.htm

Cini se ok, pogotovo za tu cijenu pod kojom se prodaje vani  $155 (oko 800-900kn).

Nisam ga nigdje vidio za kupiti kod nas. Ako je te cijene kod nas onda ok.

Ali ako je preko 950kn možda bi ti se više isplatilo dati za neki od ovih 1000-1300kn, i svi su više manje

za po 1" veci i neki od njih koriste toliko 'cool' LED tehnologiju {#}:

LG W2243S       22", 1920×1080, 5ms,     

LG E2240S        22", 1920×1080, 5ms, VGA

LG W2343T        23", 1920×1080, 5ms, DVI

HP S2331a        23", 1920×1080, 5ms, DVI-D, VGA,   Audio In/Out, TCO'06, stereo zvučnici

Samsung P2350N   23", 1920×1080, 5ms, VGA

HP x23LED    LED 23", 1920×1080, 5ms, DVI-D, VGA

LG W2453SQ      24", 1920×1080, 2ms, VGA

LG E2340T    LED 23", 1920×1080, 5ms, VGA, DVI

Po meni su još najbolji:  LG W2343T,  HP S2331a, HP x23LED, LG W2453SQ i LG W2453SQ.

Meni je velika prednost DVI konektor jer daje u pravilu bolju sliku i na njega može i VGA.

VGA(zovu ga i D-sub) lagano izumire ..

Kontrast i brightness ti baš i ne igraju neku ulogu jer su svima slicni, tj.prenapuhani(pogotovo dinamični kontrast DC

i od prejakog brightnessa te mogu samo zaboliti oci.

Cuo sam da su s tim modelima ljudi zadovoljni.Nude najbolju opremljenost i tehnologiju uz slicnu cijenu.

Na kraju mogu sitnice odlucivati ovisno sto ti je važno. I imaj na umu da kod HP-a i LG-a imaš garanciju na 3,

a kod samsunga samo 2godine.

I još jedan savjet koji sam vec cuo, nemoj štedit na monitoru ionako ces promjenit par kompova u

međuvremenu a monitor na kraju najdulje i ostane pa vrijedi dati 100-200kn više u startu.

Ja to smatram dijelom i investicijom u zdravlje, tj.oci {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 15:19 (alen-c).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

22 inca su mi taman,iskreno nisam zapaljen za LED,ali hvala u svakom slucaju.Zanima me da li je itko imao iskustva sa Viewsonicom,koliko sam ja cuo su kvalitetni.

0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...
Veliki Brat kaže...

Matematika ispravljena, to mi je kad stalno trpam u isti koš 23" i 24" jer mi se razlika cini neznatna a i vecina ovih koji se nazivaju 24" imaju zapravo 23.6" pa je razlika i manje.

Jao majko, što uradi... Prigovaram tebi za matematiku, a nisam u stanju niti prepisati tvoj tekst {#}

Inače, ovaj zr22w koliko vidim nije 22, nego 21,5", tako da se opet vraćamo na tvoju matematiku koja je ispravnija nego se na prvi pogled čini {#}

Gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice