23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

gledam review na internetu i kažu za hp zr24w da i nema baš neku crnu boju(a detaljni su) a u Bugu napišu da je crna baš odlična...tko tu koga?

za dell u2311h isto kažu da nema dobru crnu i da nije za najbrže igre

za neke kažu da nemaju baš odličan prikaz pod kutevima i također neki modeli imaju i mala probijanja svijetla(nije isto osvjetljenje po cijelom ekranu),još se javljaju i nekakve čudne boje pogotovo u mraku

jeftiniji imaju samo 72% color gamut,jedino se tu izdvaja dell u2410 kao monitor sa 102% gamutom i koji gotovo da nema mana(ali je i cijena velika)

EDIT: dajte neku sliku(fotošop npr.) koja je rađena na IPS monitoru i napravite neku zamku...recimo da probam pronać neki detalj sa te slike na svom TN monitoru...pa da vidimo da li se to može primjetit ili ne? recimo teško primjetna bijela slova na također bijeloj podlozi(nijanse bijele boje)

jel razumijete šta hoću reć?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 17:16 (M4X).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

Petak , upravo idem u emenzette u onaj novi ducan tehnike malo ih razgledat uzivo , proc cu jos par ducana pa cu vam javit dojmove , nadam se da cu nac della.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: 23'' LED ili IPS LCD
athlon64 kaže...

Petak , upravo idem u emenzette u onaj novi ducan tehnike malo ih razgledat uzivo , proc cu jos par ducana pa cu vam javit dojmove , nadam se da cu nac della.

mislim da emezeta ne drži ips monitore

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Mhm. Citati sa TFT Central iz recenzije Della 2311:

"Black depth and contrast ratio are excellent and some of the best we have seen. Detail in darker scenes should not be lost".

"Good pixel responsiveness and very low input lag meaning the screen is fine for fast moving images"

"There was no obvious backlight leakage or bleed which is good as that can become distracting when watching movies, especially where black borders are present."

"Input lag ranged from 0 - 30ms, but on average was only 10.6ms. This was a very good performance and very comparable to the HP ZR24W (10ms) we tested recently, and to the NEC EA231WMi (8.8ms) which is the U2311H's obvious competitor. The input lag was a little better than on the 24" U2410 (14.4ms) and certainly better than the 27" U2711 model (30ms). Very good performance here and this shouldn't present any real problem to even hard core gamers."

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

gledam review na internetu i kažu za hp zr24w da i nema baš neku crnu boju(a detaljni su) a u Bugu napišu da je crna baš odlična...tko tu koga?

za neke kažu da nemaju baš odličan prikaz pod kutevima i također neki modeli imaju i mala probijanja svijetla(nije isto osvjetljenje po cijelom ekranu),još se javljaju i nekakve čudne boje pogotovo u mraku

jeftiniji imaju samo 72% color gamut,jedino se tu izdvaja dell u2410 kao monitor sa 102% gamutom i koji gotovo da nema mana(ali je i cijena velika)

EDIT: dajte neku sliku(fotošop npr.) koja je rađena na IPS monitoru i napravite neku zamku...recimo da probam pronać neki detalj sa te slike na svom TN monitoru...pa da vidimo da li se to može primjetit ili ne? recimo teško primjetna bijela slova na također bijeloj podlozi(nijanse bijele boje)

jel razumijete šta hoću reć?

Evo iz vlastitog iskustva (imam ZR24) mogu reći da mu crna nije baš fantastična, ali nije ni neki deal breaker jednostavno je u rangu s ostalim IPS-ovima te cijene, mislim da je recenzija na TFT centralu ipak malo točnija. Ono što je fantastično kod njega je vjerna reprodukcija boja i odaziv, a ako ti je crna baš presudna onda uzmi neki PVA/MVA monitor.

Evo za one kojima se ne žuri s kupovinom jedna buba u uho, vani bi trebao u 1. mjesecu biti dostupan NEC EA232WMi koji spaja IPS i LED, evo i cijena vani, nažalost kod nas će biti vjerojatno puno viša.

15 godina
23'' LED ili IPS LCD

Eto mene natrag , evo ovako , emenzeta ima dosta izbora al ni jedan nije upaljen i nema se nista zanimljivo za vidit , onda sam odletio do city centra u onaj njihov ducan tehnike (konikom il nesto tako ) ips ni jedan nije bilo al je bilo dosta samsunga , samsung xl2370 koji mi se svidao moram rec da ima u usporedbi s nekim drugima prilicno losu kvalitetu , samsund p2470hd ( onaj sa tv tunerom ) ima vrhunsku sliku !! i bx 2341 također!, oduševila me kvaliteta , sad ja moram reć da nije bilo ni jednog ips-a za usporedbu ali ovi ekrani imaju prekrasnu sliku , ja sam najvise zainternesiran za p2470h kojeg nije bilo al kao sto sam rekao vidio sam p2470hd koji je isti ekran sa tv tunerom i 2370h koji je isti al 1 inc manji , ja sam poprilicno uvjeren da ne nadem li della da je p2470h moj , vjerujte mi slika je kristalno čista i boje krasne. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehhehhe

Prvo prekrasna slika a nisi uporedio sa niejdnim IPSom. A ako kupis taj koji ima prekrasnu sliku prvo sto ces uraditi kad dodjes kuci je da smanjis osvjetljenje i kontrast jer to bljesti i zamara na duze staze. Svi oni imaju prekrasnu sliku u izlogu ;)

:)
15 godina
logic kaže...

Hehhehhe

Prvo prekrasna slika a nisi uporedio sa niejdnim IPSom. A ako kupis taj koji ima prekrasnu sliku prvo sto ces uraditi kad dodjes kuci je da smanjis osvjetljenje i kontrast jer to bljesti i zamara na duze staze. Svi oni imaju prekrasnu sliku u izlogu ;)

a sta ja znam sad , gdje mogu nac ips u splitu i okolici ? nema nigdje zivo

16 godina
23'' LED ili IPS LCD

Ips je ok, ali nije za gaming

VA - je za sve, dobra je u svemu

TN - samo gaming zbog odaziva

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kojeg odziva?

16 godina
logic kaže...

Kojeg odziva?

?????

Najbolja TN ima odaziv 2ms, VA 4ms, IPS 6ms

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
17 godina
neaktivan

A koje to oko moze primijetiti razliku izmedju 2 i 6 ms? Da ne ulazim u metodologiju odrdjivanja tih brojeva.

17 godina
odjavljen
The_Goc kaže...

Evo za one kojima se ne žuri s kupovinom jedna buba u uho, vani bi trebao u 1. mjesecu biti dostupan NEC EA232WMi koji spaja IPS i LED, evo i cijena vani, nažalost kod nas će biti vjerojatno puno viša.

taj NEC nevalja,ima čak 14ms

inače već postoji S-IPS sa LED-om,bio je i u Bug-u...Philips Brilliance 240PW9ES...navodno ima istu LG-evu H-IPS matricu(kao i dell u2410) ali se svejedno slike razlikuju(phillips ima zasićenije boje i besprijekorno pozadinsko osvjetljenje sa preciznim tonskim prijelazima)

tek kad se počnu masovno ugrađivat LED pozadinsko u S-IPS monitore onda će to bit pravi monitori ovako sada nevaljaju....npr. pročitao sam da ovi 24" IPS monitori troše malo manje nego primjerice neki tv lcd ili plazma od 42" sa LED-om...to je stvarno katastrofa

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 10:53 (M4X).
16 godina
logic kaže...

A koje to oko moze primijetiti razliku izmedju 2 i 6 ms? Da ne ulazim u metodologiju odrdjivanja tih brojeva.

ali ips nije najbolja u svemu, zato ima tri vrste u kojima je svaka u nekom segmentu bolja/losija

17 godina
neaktivan

To je vise akademska rasprava. IPS je bolji u svemu osim odzivu a i tu je u granicama koje ljudsko oko ne mozeralikovati.

17 godina
odjavljen
logic kaže...

To je vise akademska rasprava. IPS je bolji u svemu osim odzivu a i tu je u granicama koje ljudsko oko ne mozeralikovati.

gdje je sad Wolwerine? on se čini da zna dosta kad radi sa njima

da li IPS monitor ima bolji ili lošiji prikaz boja od TV ekrana kao LCD,plazma i dr.?

17 godina
M4X kaže...
logic kaže...

da li IPS monitor ima bolji ili lošiji prikaz boja od TV ekrana kao LCD,plazma i dr.?

A što misliš, koji paneli su u LCD televizorima s kvalitetnijom slikom? (Dakle, onim skupim :)

Sve što vrijedi za LCD monitore vrijedi i za LCD televizore.

Gledam te!
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
logic kaže...

To ti otprilike mogu i ja odgovoriti. Raditi neki ozbiljniji posao ili s puno teksta na LCD-u ili plazmi je gotovo nemoguce.

Ili ces biti predaleko da bi mogao citati i vidjeti detalje ili ako si za stolom preblizu jer ce te boljeti glava i vrat jer ces 

stalno okretat glavom da bi sve pohvatao. Osim toga pixeli su ti dosta veci. Npr. ovaj DELL od 23" U2311H ima

HD rezoluciju istu ko npr.plazma od 32-50". Dakle gustoca pixela je puno manja pa kad gledaš izbliza vidiš vece

pixele što smeta. Tako da kako god okreneš, plazma ili LCD tv ti nemože zamjenit monitor osim u slucaju gledanja 

filmova, slika i slušanja muzike što možeš i s obicnim DVD playerom spojenim na takav ekran.

Za igrce i web neznam kako bi to izgledalo. Ugl.frend mi je imao tu kombinaciju i žalio mi se.

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
M4X kaže...
logic kaže...

A što misliš, koji paneli su u LCD televizorima s kvalitetnijom slikom? (Dakle, onim skupim :)

Baš i ne. Zajedničko im je u velikoj većini slučajeva samo 178/178 kut gledanja. Sve ostalo ide u korist monitora.

EDIT : Kod kuće imam ovaj Panasonic sa Alpha IPS panelom

http://www.comel.hr/katalog/audio-i-video-oprema/televizori/710919/panasonic-tx-l32u2e

A u firmi sam evo baš jučer cijeli dan igrom slučaja radio HP-u 2475W

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/382087-382087-64283-72270-3884471-3648442.html

Naručili su bili prije godinu dana čini mi za GIS obradu HP-ove Z800 mašine i ove monitore, pa mi se pružila jučer iz prve ruke prilika raditi sa Xeonima i 12gb RAM-a po procesoru.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/sm/WF06b/12454-12454-296719-4270224-4270224-3718645-4173590.html

Grafa je bila FireGL v5700.

Naravno i ovim monitorima.

Mogu ti reći da to baš i ne možeš uspoređivati osim u kutu gledanja. Radi se napominjem o ozbiljnom i grafički zahtjevnom poslu terenske obrade, skeniranja, rasterske i vektorske obrade, kartografije itd.

Pomalo neozbiljno to pokušati izvesti na TV-u nit im je to palo na pamet. Tako da bi ja rekao za neku iole ozbiljniju namjenu ne možeš porediti IPS u monitoru i TV-u, počevši od samog panela koji je na TV-u prilično ograničen i više sliči na TN po karakteristikama uz 178 kut gledanja. Dok je ovaj HP monitor kraj njega druga pjesma, pogotovo sa odgovarajućim aplikacijama i grafičkom karticom.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 11:56 (thedream).
16 godina
23'' LED ili IPS LCD

hahahhahah, ovi gore se prave neki profići (ips da je bolji od slike na tv-u)

Ovako :

IPS se ugrađuje i u TV i u monitore.

Najveća mana je ghosting kojeg svako oko moze vidjeti.

IPS se koristi samo u photo editiranju i citanja kolor dijagrama itd.

Moze se koristiti u gamingu, ali sigurno nije primjeren za to.

EDIT - isto tako Bara priča da se Edge led zaobilazi u širokom luku, a golim okom se uopće nevidi razlika, već je razlika u staklu (dali je zamuceno ili cisto)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 12:23 (Mitch).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajd ti meni neukom reci kako da ja uocim taj ghosting. Na lapu se stvarno trudim al kad vidim 22" lcd sa tn panelom na kucnom kompu i vaj na lapu dodje mi da placem koliko je ovaj veliki los.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 12:25 (logic).
16 godina
logic kaže...

Ajd ti meni neukom reci kako da ja uocim taj ghosting. Na lapu se stvarno trudim al kad vidim 22" lcd sa tn panelom na kucnom kompu i vaj na lapu dodje mi da placem koliko je ovaj veliki los.

kod scrolanja ili prolaska teksta ispod nekog polu prozirnog objekta na ekranu

ne pricam ja protiv IPS-a, nego samo objasnjavam mane koje se dorađuju

usporedi dellov panel i Eizov 

17 godina
thedream kaže...
Veliki Brat kaže...
M4X kaže...
logic kaže...

Baš i ne. Zajedničko im je u velikoj većini slučajeva samo 178/178 kut gledanja. Sve ostalo ide u korist monitora.

Pa nisam niti govorio o kompletnim uređajima ili njihovim namjenama, već o tehnologijama ugrađenih panela!?

OK, možda sam trebao napisao sve što vrijedi za panele u monitorima vrijedi i za panele u TVima, ali kvragu sve, kako tako razgovarati, pa tema ima svoj kontekst. Mogao si mi isto tako napisati da monitori imaju veći DPI  :D

Osim samog panela tu postoji još tona elektronike koja kontrolira prikaz, a sve ovisno o namjeni - monitori imaju sasvim druge standarde koje po tom pitanju moraju zadovoljiti i to je normalno. Ali IPS panel je IPS panel i u monitoru i u televizoru.

Gledam te!
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Alpha IPS u TV-u je žnj spram onoga u boljim monitorima. I kao što TN nije TN, tako ni IPS nije IPS, ima već valjda abeceda tih IPS-eva na TFT Centralu objašnjena. Ne bi bilo loše čekirati. Čisto da vidiš da nisu svi isti. Alpha je Amerika za TN, ali za monitore ne baš. To je tipična TV matrica velike dijagonale.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thedream kaže...

Alpha IPS u TV-u je žnj spram onoga u boljim monitorima. I kao što TN nije TN, tako ni IPS nije IPS, ima već valjda abeceda tih IPS-eva na TFT Centralu objašnjena. Ne bi bilo loše čekirati. Čisto da vidiš da nisu svi isti. Alpha je Amerika za TN, ali za monitore ne baš. To je tipična TV matrica velike dijagonale.

O čemu pričamo? Pa i u monitore se ugrađuju različiti IPSovi, ne misliš valjda uspoređivati različite podvarijante IPS-a? Ima ih i različitih Va i TN matrica - i što sad?

Nitko ovdje ne tvrdi da su sve IPS matrice iste, kao niti elektronika koja ih pogoni. I opet - o čemu pričamo?

Gledam te!
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

Ovako ljudi , poprilicno sam iskomplicirao stvar , prijatelj je kupio bx2431 i zadovoljan je i boli ga k, ja se vise jednostavno nemogu odlucit , gledam rewiuowe , neko kaze , ghosting se ne vidi nece ti smetat , drugi kazu vidi se smetat ce ti , neki kazu ips ima dosta bolju sliku , uzmi njega , neki kazu , za svoje potrebe uzmi tn , jucer dodem u city centar u konikoma i nadem p2470hd ( a meni je alternativa za u2311h samsung p2470h , dakle isti ekran al bez tv tunera ) i oduševi me kvaliteta slike, 3 puta bolje u usporedbi s jeftinim lg-ovima , dakle ovako , ja ekran koristim za : Gaming ( nisam neki pro fps gamer kojemu je toliko vazno da vidi neprijatelja 6ms prije , igram cod 4 , volim pratit nove naslove , nebi bilo lijepo da mi očigledno smeta ghosting ali nije mi to pre važno , trenutni samsung "17" ima 4 ms odaziv i nemam problema ) , 2. koristim komp za multimediju , kopanje po bug forumu .... , 3. bavim se i programiranjem , dakle popriličnu količinu vremena buljim u bijeli ekran i ekran opcenito, redovito 6 sati ispred njega , takoder cu gledat filmove dosta cesto , e sad ovako , 1. i jako vazna stvar mi je da mi ekran ne umara oči previše , kad sam radio na mic-u ( microsoft inovation centar u splitu ) koristio sam dell.ove ekrane sa ips matricom ali od 19 ili 20 inča , jedna stvar koju moram reč je da su mi ti ekrani bili stvarno ugodni za rad , nakon 3 sata oči svjeze , a to mi je važno , druga stvar je kvaliteta slike , dakle sve je to krasno , boje kod ips-a ali mislim da onaj samsung kojeg sam prije spomenuo ima i više nego lijepu sliku , jucer sam ga gledao u izlogu i stvarno je odlična slika , a taj odaziv dellov me ipak malo brine , nebih volio da mi to smeta u gamingu , jel mi mozete sad rec koji od ta 2 ekrana bi bio bolji za mene i ako je npr dell malo bolji koliko bi izgubio kupnjom samsunga , ipak mi je on "1" veči i lijepse dizajniran moram rec , trenutni samsung 730bf mi zna zasmetat očima nakon 3 sata konstantnog gledanja , oči zapeku , mrvicu zaboli glava pa se dignem, takoder sam primjetio da kad sam na netu stalno spustam brightness i na minimumu mi je opet nekako presvjetlo , vazno mi je da se to ne dogada i da mi se oci ne umaraju toliko! jos jedna napomena , ekran gledam sa malo vise od 1 metar , dali je to ok i dali bi se trebao udaljit jos malo.

7 dell u 2311h
1 samsung p2470h
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

Ovako ljudi , poprilicno sam iskomplicirao stvar , prijatelj je kupio bx2431 i zadovoljan je i boli ga k, ja se vise jednostavno nemogu odlucit , gledam rewiuowe , neko kaze , ghosting se ne vidi nece ti smetat , drugi kazu vidi se smetat ce ti , neki kazu ips ima dosta bolju sliku , uzmi njega , neki kazu , za svoje potrebe uzmi tn , jucer dodem u city centar u konikoma i nadem p2470hd ( a meni je alternativa za u2311h samsung p2470h , dakle isti ekran al bez tv tunera ) i oduševi me kvaliteta slike, 3 puta bolje u usporedbi s jeftinim lg-ovima , dakle ovako , ja ekran koristim za : Gaming ( nisam neki pro fps gamer kojemu je toliko vazno da vidi neprijatelja 6ms prije , igram cod 4 , volim pratit nove naslove , nebi bilo lijepo da mi očigledno smeta ghosting ali nije mi to pre važno , trenutni samsung "17" ima 4 ms odaziv i nemam problema ) , 2. koristim komp za multimediju , kopanje po bug forumu .... , 3. bavim se i programiranjem , dakle popriličnu količinu vremena buljim u bijeli ekran i ekran opcenito, redovito 6 sati ispred njega , takoder cu gledat filmove dosta cesto , e sad ovako , 1. i jako vazna stvar mi je da mi ekran ne umara oči previše , kad sam radio na mic-u ( microsoft inovation centar u splitu ) koristio sam dell.ove ekrane sa ips matricom ali od 19 ili 20 inča , jedna stvar koju moram reč je da su mi ti ekrani bili stvarno ugodni za rad , nakon 3 sata oči svjeze , a to mi je važno , druga stvar je kvaliteta slike , dakle sve je to krasno , boje kod ips-a ali mislim da onaj samsung kojeg sam prije spomenuo ima i više nego lijepu sliku , jucer sam ga gledao u izlogu i stvarno je odlična slika , a taj odaziv dellov me ipak malo brine , nebih volio da mi to smeta u gamingu , jel mi mozete sad rec koji od ta 2 ekrana bi bio bolji za mene i ako je npr dell malo bolji koliko bi izgubio kupnjom samsunga , ipak mi je on "1" veči i lijepse dizajniran moram rec , trenutni samsung 730bf mi zna zasmetat očima nakon 3 sata konstantnog gledanja , oči zapeku , mrvicu zaboli glava pa se dignem, takoder sam primjetio da kad sam na netu stalno spustam brightness i na minimumu mi je opet nekako presvjetlo , vazno mi je da se to ne dogada i da mi se oci ne umaraju toliko! jos jedna napomena , ekran gledam sa malo vise od 1 metar , dali je to ok i dali bi se trebao udaljit jos malo.

nijedan ni drugi 

Vec Acer S243HL LED

17 godina
neaktivan
Kupi ips. Oci ce ti biti zahvalne.
15 godina
Mitch kaže...
athlon64 kaže...

nijedan ni drugi 

Vec Acer S243HL LED

pa nije loš  , ima ogroman kontrast  ,al ako necu uzet ips onda bi to ipak bio p2470h

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ips je ok, ali nije za gaming

VA - je za sve, dobra je u svemu

TN - samo gaming zbog odaziva

Ne, baš je IPS najpogodnije za sve, TN samo za gaming, a razne vrste VA samo za TV ili neku obradu slike ili čega već.

Mitch kaže...

Najbolja TN ima odaziv 2ms, VA 4ms, IPS 6ms

Response time nije baš toliko bitan ioanaki ti sa TN matricama varaju oko toga, input lag je puno bitniji.

M4X kaže...

taj NEC nevalja,ima čak 14ms

inače već postoji S-IPS sa LED-om,bio je i u Bug-u...Philips Brilliance 240PW9ES...navodno ima istu LG-evu H-IPS matricu(kao i dell u2410) ali se svejedno slike razlikuju(phillips ima zasićenije boje i besprijekorno pozadinsko osvjetljenje sa preciznim tonskim prijelazima)

tek kad se počnu masovno ugrađivat LED pozadinsko u S-IPS monitore onda će to bit pravi monitori ovako sada nevaljaju....npr. pročitao sam da ovi 24" IPS monitori troše malo manje nego primjerice neki tv lcd ili plazma od 42" sa LED-om...to je stvarno katastrofa

Da, taj Philips u osnovi ima istu matricu kao i Del U2410 ili još blji od njih HP LP2475w. LED ovisi kojega je tipa i to je isto bitno znat, a inače može doprinjeto samo boljoj uniformnosti ekrana i manjejoj potrošnji, eventualno duboljoj crnoj ako je Direct LEd sa local dimmingom, na boje i njihov prikaz nema utjecaja tj. neće pružiti ništa više nego što bi mogao sa CCFL-om.

Inače i taj NEC bi trebeo imati prijašju evlocuji te iste matrice koj ide i u 24'' iMac.

Mitch kaže...

EDIT - isto tako Bara priča da se Edge led zaobilazi u širokom luku, a golim okom se uopće nevidi razlika, već je razlika u staklu (dali je zamuceno ili cisto)

Vidi se dobro što je i kakav je Edge LED kada imaš kakvu tamnu scenu na monitoru/TV-u, svjetlo probija u kantunima da je to neizdrživo.

Mitch kaže...

kod scrolanja ili prolaska teksta ispod nekog polu prozirnog objekta na ekranu

ne pricam ja protiv IPS-a, nego samo objasnjavam mane koje se dorađuju

usporedi dellov panel i Eizov 

Eizo taj ghosting rješi uber skupom elektronikom, pa nije za vraga on sa totalno istom Samsungovom S-PVA matricom kao i moj HP 5 puta skuplji.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice