The Blue Reign

poruka: 246
|
čitano: 74.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Postoji li način da se kupi ova stranica a da me ne košta kao solidno, novo kućište?

Btw, karbon stavljen...kičasto?

Toni
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Re: HAF 922 mod
rapture686 kaže...

Postoji li način da se kupi ova stranica a da me ne košta kao solidno, novo kućište?

Trebao si samo na ovom dijelu staviti karbon gore ovo ne dirati ovo ovak supp izgleda sa mash-om

http://valid.canardpc.com/2749994
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

pa mogao si jednostavno svoju mrezicu zamjenit pleksijem, jos uvijek mos to nazad vratit :)

Pranja.
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Ja sam htio to naručit zato da drukčije i bolje izrežem. Ovu stranicu ću teško popravit al ću probat, možda sa onom gumenom kanalicom, u-channel il nešta.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ja sam htio to naručit zato da drukčije i bolje izrežem. Ovu stranicu ću teško popravit al ću probat, možda sa onom gumenom kanalicom, u-channel il nešta.

Sorry ali sta ti je sa stranicom poslo krivo?

Mozda mogu pomoci nekim dobrim savjetom.

Što hladnije to bolje :)
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Moja ruka pošla krivo {#}

Plan mi je bio imati oštre kutove, a ne zaobljene, a ja kakav sam, žurim uvijek i uvijek zeznem, pa sam, umjesto da započnem više rezova pa se susretnem na kutovima, samo rezao u jednom smjeru i radio oble kutove.

Pošto je HAF imao veliku izbočinu, bio sam ograničen na ove linije, a pošto su vrlo blizu ruba, nema popravljanja, i eto, opeko sam se.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Moja ruka pošla krivo {#}

Plan mi je bio imati oštre kutove, a ne zaobljene, a ja kakav sam, žurim uvijek i uvijek zeznem, pa sam, umjesto da započnem više rezova pa se susretnem na kutovima, samo rezao u jednom smjeru i radio oble kutove.

Pošto je HAF imao veliku izbočinu, bio sam ograničen na ove linije, a pošto su vrlo blizu ruba, nema popravljanja, i eto, opeko sam se.

E da, tri put mjeri jednom rezi {#}

Pokusaj naci bilo kakvu stranicu da ti pase, ionaku ju rezes, nemora biti od istog kucista.

Neznam koliko je to blizu ruba ali mozda se i moze izvuci sa prozorom pa makar bio od ruba do ruba.

daj neku sliku stranice iznutra i izvana, mozda nademo rjesenje zajedno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 12:00 (Praedator).
12 godina
HAF 922 mod

naruci od cm snipera stranciu,pase sam rupe na kucistu 2 moras busit

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Hvala Praedator, ali nema tu puno filozofije, pokušat ću ju popravit, pa šta bude.

Mariolla, svejedno je koju stranicu naručujem, bila original, Sniper ili Scout, kad je poštarina 70 eura...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HAF 922 mod

imas na ebayu za 55 dolara zajedno s postarinom

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

imas na ebayu za 55 dolara zajedno s postarinom

+ carina šefe oko  30% ako ne i vise

Pranja.
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

To je preskupo i dalje, preko 300kn. još što kaže pranja ako ima i carine...

Ne znam, eto pokušat ću sredit, pa kažem šta bude.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Nije loša ta carbon folija. Ali brate, šta je previše, previše je.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HAF 922 mod

Evo večeras nešta posla obavljeno, PSU cover. Izrezano na mjeru i rupe za front panel USB i audio također izrezane. Isprobano, samo sam stavio unutra da vidim jel "sjeda".

Imam neko staro kućište koje mi ne treba, pa sam mislio od stranica izrezati ploču i pričvrstit tu gdje držim na slici, samo što bi ploča išla ispred mbo tray-a da se ne vidi prijelaz. Naravno izrezao bi rupe za kablove... To bi napravio zato da imam zatvoren taj dio kao što je npr. na HAF 932, ali ovo će biti bolje jer rupe neće biti pre-cut nego po mjeri {#}

Na slikama se vidi kako sam užasno ofarbao kućište, pa ću zato farbati opet uskoro, i komplet ću ga rastaviti, znači pop-nitne i sve. To će riješiti i problem sa razlikom boje ove stranice starog kućišta.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 2:46 (rapture686).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Radi se na coveru.

Sad ću radit logo. U vezi carbona, da- ide i na cover. Čujte, možda je previše ali cover sam planirao ovako od početka i meni se sviđa. Sa prednjeg panela i vrha ću ga skinuti jer u planu imam nešta drugo, tako da će carbon biti samo u unutrašnjosti.

Glasajte za font, i evo dvije random slike {#}

13 1. font
1 2. font
pozicija logo-a pozicija logo-a
Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 21:07 (rapture686).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Radim otkad se skupilo par glasova za 1. font.

Šta da kažem, tu su vam slike {#}

P.S. crtica na B je s druge strane, ostatak izolirke koji nisam skužio.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 0:48 (rapture686).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: The Blue Reign
rapture686 kaže...

Radim otkad se skupilo par glasova za 1. font.

Šta da kažem, tu su vam slike {#}

P.S. crtica na B je s druge strane, ostatak izolirke koji nisam skužio.

bravo šefe :D jos dotjeraj sitnice, i sad izbaci carbona :Đ

[url=http://valid.canardpc.com/2756487][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2756487.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Hvala.

A riješit će se sve, samo polako {#}

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Kućište je komplet rastavljeno, komponente izvađene i stavljene na bench kutiju {#}

Pripreme za farbanje i imam par pitanja za one koji su iskusniji u tome.

Trebam li sve šmirglati pošto je već farbano prije? Ako da, koja gruboća šmirgla?

I još mi recite koje sprejeve, primere itd. trebam.Imajte na umu da ću farbati i metal i plastiku (prednja maska i vrh) pa ako treba različite sprejeve, napomenite.

Hvala unaprijed za odgovore {#}

Također, iskoristio sam priliku za skidanje MOSFET/NB hladnjaka da uzmem mjere za izradu vodenih blokova {#}

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

treas prvo vidjeti ako ti se gdje farva posela ljuskat, na tim mjestima lagao osmirglaj dok se ne prestane ljuskat, onda ocisti sve dobro od prasine i uzmes lagano cetkicu i benzin najbolje cisti i onda sve ljepo prođes s cetkicom da se odmasti da se farba bolje uhavti, za plastiku moras imat lak za plastiku a za metal lak za metal naravno ;) eto ukratko

[url=http://valid.canardpc.com/2756487][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2756487.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan
pranja_dakovo kaže...

treas prvo vidjeti ako ti se gdje farva posela ljuskat, na tim mjestima lagao osmirglaj dok se ne prestane ljuskat, onda ocisti sve dobro od prasine i uzmes lagano cetkicu i benzin najbolje cisti i onda sve ljepo prođes s cetkicom da se odmasti da se farba bolje uhavti, za plastiku moras imat lak za plastiku a za metal lak za metal naravno ;) eto ukratko

Ne postoji ti lak za plastiku i ne prelazi benzinom...Ako se farba plastika ide plastik prajmer da se ne ljusti...Obavezno moras osmirglat staru boju jel se nova nema za sta uhvatit.Presmirglat mozes sa P 800,P 1200 i P2000...Prije farbanja ti nebi bilo lose kuciste prec sa anti-silikonom da makne masnocu od prstiju i druge necistoce...

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Ok, čeka se bolje vrijeme. Trenutačno tražim bakar za blokove i pleksiglas cijev za rezervar (ako ne nađem Phobya Balancer) {#}

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The Blue Reign

Smirgl, silikonski odmascivac, plastic primer i boja. Tim redom i neces imati problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
pranja_dakovo kaže...

Ne postoji ti lak za plastiku i ne prelazi benzinom...Ako se farba plastika ide plastik prajmer da se ne ljusti...Obavezno moras osmirglat staru boju jel se nova nema za sta uhvatit.Presmirglat mozes sa P 800,P 1200 i P2000...Prije farbanja ti nebi bilo lose kuciste prec sa anti-silikonom da makne masnocu od prstiju i druge necistoce...

lol pa zato ocistit benzinom, najbolje cisti, ja sam kod sebe tako radio i evo 5 mj proslo i nema nista, samo metal sam cistio benzinom.

17 godina
neaktivan
moderator
rapture686 kaže...

Evo večeras nešta posla obavljeno, PSU cover. Izrezano na mjeru i rupe za front panel USB i audio također izrezane. Isprobano, samo sam stavio unutra da vidim jel "sjeda".

Imam neko staro kućište koje mi ne treba, pa sam mislio od stranica izrezati ploču i pričvrstit tu gdje držim na slici, samo što bi ploča išla ispred mbo tray-a da se ne vidi prijelaz. Naravno izrezao bi rupe za kablove... To bi napravio zato da imam zatvoren taj dio kao što je npr. na HAF 932, ali ovo će biti bolje jer rupe neće biti pre-cut nego po mjeri {#}

Na slikama se vidi kako sam užasno ofarbao kućište, pa ću zato farbati opet uskoro, i komplet ću ga rastaviti, znači pop-nitne i sve. To će riješiti i problem sa razlikom boje ove stranice starog kućišta.

Zar se sa ovim coverom ne smanjuje volumen kuciste i automatski time povecava temperatura?

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Ne znam ali sam siguran da kod mene to neće biti problem, imat ću jedan ventilator na gornjem poklopcu vjerovatno, a ionako će samo grafička biti na zrak, većina matične ploče ide pod vodu.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 22:01 (rapture686).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Naručene neke sitnice sa eBay-a, LED traku sam naručio dva puta posebno jer sam zaboravio promjeniti quantity na 2 {#}

Crni paracord i nastavke za napajanje ću naručiti poslije, kad riješim verifikaciju kartice, ovo je sve što sam uspio naručiti ispod limita.

Sutra ako stignem ću kupiti šmirgl i sprejeve da imam posla preko vikenda.

Toni
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Evo nešto čega sam se sjetio sinoć: custom gume za rupe za kablove, iliti "rubber grommets", kakve ima npr. 600T (na slici). Koristio sam probušenu unutarnju gumu od bicikla {#}

Ovo je samo proba, na brzinu na probnom limu izrezao rupu, komad gume priljepio izolirkom. Kad budem pravo radio vjerojatno ću koristiti super ljepilo. Možda od ovoga uspijem napraviti i nešto za rubove.

Ovo će puno bolje izgledati kad bude sleeve stavljen nadam se {#}

Zadnje 2 slike, stara MBO iste veličine kao Extreme4 pa mogu isprobavati. Odstojnici matične su dovoljno visoki i MBO ne dira lim ali za sigurnost ću po rubu staviti izolirku.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 23:21 (rapture686).
Moj PC  
0 11 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Evo nešto čega sam se sjetio sinoć: custom gume za rupe za kablove, iliti "rubber grommets", kakve ima npr. 600T (na slici). Koristio sam probušenu unutarnju gumu od bicikla {#}

Ovo je samo proba, na brzinu na probnom limu izrezao rupu, komad gume priljepio izolirkom. Kad budem pravo radio vjerojatno ću koristiti super ljepilo. Možda od ovoga uspijem napraviti i nešto za rubove.

Ovo će puno bolje izgledati kad bude sleeve stavljen nadam se {#}

Zadnje 2 slike, stara MBO iste veličine kao Extreme4 pa mogu isprobavati. Odstojnici matične su dovoljno visoki i MBO ne dira lim ali za sigurnost ću po rubu staviti izolirku.

Nemoj, ovo je uzas.

Bolje poslusaj moj savjet. Neces morati farbati rezove jer ce ih guma prekriti.

A okrugle rupe busi sa alatom za to a ne ovako, please, ovo je {#}

Nemislim nista lose ali nemoj si upropastiti cijeli posao sa tim.

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Ljudi, ne čitate boldana slova pa da naglasim, samo probni komad lima, probne rupe, probna guma{#}

A već sam par puta spomenuo, farbat ću komplet kućište nanovo i taj lim se, naravno, farba zajedno s tim. I rekao sam ti u R4 temi da ako ne ispadne kako sam zamislio idem po te gume što si spomenuo.

I osim toga, ako mi se taj dio ne bude uopće sviđao, lako ga izvadim; pirčvrstit ću šarafima.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 2:00 (rapture686).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice