Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom

poruka: 488
|
čitano: 188.257
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nokia 5800 - Cooked firmware-i na hrvatskom
Dac kaže...

Evo, tko hoce, samo nek ide na http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=28691.msg326387;boardseen#new

i skine si rofs2 sa engleskim i hrvatskim, i to fleshate sa skinutim core.C00 i uda.fpsx fajlom od C6 CFW. Cool

Tko ima N 5800, ovo mora imati! Belji se

Stavio sam na svoj mob, Opera se valjda duplo brže aktivira, povećanje brzine je više nego očito. Čak se sada i početni ekran može rotirati.

Treba jedino paziti kod vraćanja podataka iz prijašnjih FW jer nisu isti formati zapisa, ništa se neće dogoditi osim ako se kontakti dodaju na favorite traku početnog ekrana,

onda nestaju iz imenika i ne mogu se koristiti. Ja sam imenik uvezao u Outlook i poslije flashanja vratio nazad.

Backup preko Ovi, Nokia PC Suite ili memorijsku karticu nisu uspijevali. Poruke nisu problematične, s njima je sve uobičajeno.

17 godina
neaktivan
Nokia 5800 - Cooked firmware-i na hrvatskom

Meni je zakon što ovaj firmware (C6) opet ima iste one bugove koje je u početku imao 5800. Ne mogu vjerovat da Nokia ne implementira vlastite bugfixeve u nove mobitele. I da, nije do mobitela i crossflasha, već su svi ti problemi prisutni i na normalnom C6 mobu.

Čisto da se ljudi ne prepadnu, za većinu postoje fixevi i modifikacije koje treba dodati u CFW i onda je sve ok.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
Kristyans kaže...

Stavio sam na svoj mob, Opera se valjda duplo brže aktivira, povećanje brzine je više nego očito. Čak se sada i početni ekran može rotirati.

Treba jedino paziti kod vraćanja podataka iz prijašnjih FW jer nisu isti formati zapisa, ništa se neće dogoditi osim ako se kontakti dodaju na favorite traku početnog ekrana,

onda nestaju iz imenika i ne mogu se koristiti. Ja sam imenik uvezao u Outlook i poslije flashanja vratio nazad.

Backup preko Ovi, Nokia PC Suite ili memorijsku karticu nisu uspijevali. Poruke nisu problematične, s njima je sve uobičajeno.

Da, super je..na ovome definitivno ostajem dulje vrijeme..=)

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
17 godina
DamageHigh kaže...

Dok ne dodje nesto novije ;) 

Tvoja verzija mi je bila do sada sasvim zadovoljavajuća, koristio sam ju od početka, ovu sam išao stavljati čisto iz znatiželje.

16 godina
Kristyans kaže...
DamageHigh kaže...

Dok ne dodje nesto novije ;) 

Tvoja verzija mi je bila do sada sasvim zadovoljavajuća, koristio sam ju od početka, ovu sam išao stavljati čisto iz znatiželje.

Da, ja isto..nisam se ni mislio prebacivat na v51..ali kad sam ovo vidio, morao sam..Osmijeh

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
15 godina

Evo i ja sam prešao na C6 i za sad je OK. Sviđa mi se.

Za sad me jako iritira odabir tipkovnice u pisanju poruka, a čini mi se da i baterija znatno kraće traje.

Zna netko napamet koja je procedura ako poželim vratiti originalni FW? Opet moram koristiti JAF ili smijem i NSU?

16 godina
krikesa kaže...

Evo i ja sam prešao na C6 i za sad je OK. Sviđa mi se.

Za sad me jako iritira odabir tipkovnice u pisanju poruka, a čini mi se da i baterija znatno kraće traje.

Zna netko napamet koja je procedura ako poželim vratiti originalni FW? Opet moram koristiti JAF ili smijem i NSU?

Opet JAF.

NSU i FOTA se nikako nesmiju koristiti ukoliko imate CFW!!!

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
16 godina
odjavljen

Evo i ja stavio C6, ali ovu zadnju verziju koja je izašla (v11.0.029). Sve radi ok, svijetla tipki se malo čudno ponašaju, ali nikad na način da to predstavlja problem. Jedino je to prebacivanje tipkovnice problem, ali to navodno neće biti lako riješiti jer C6 uopće nema punu tipkovnicu u svom software-u (jer ima fizičku).

Što se kontakata tiće, ovako sam to riješio:

1. Backup poruka i kalendara
2. Backup imenika
3. Flash
4. Vračanje Backupa imenika
5. U imeniku označiti sve kontakte i kliknuti: Kopiraj posjetnicu na drugu memoriju i odabrati E:
6. Format
7. Nakon ovog trenutka ni slučajno ne vračati backup s imenikom. Ako ste napravili backup koji sadrži i imenk i poruke, obavezno odznačiti imenik prilikom vračanja
8. U imeniku kliknuti: Kopiraj posjetnicu s druge memorije i odabrati E:

Nakon toga radi i dodavanje u favorite (da bude na početku imenika) i dodavanje na HS (prva 4 odnosno 8 favorita je na HS).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 1
15 godina

Ja sam stavio prvu verziju C6 FW-a i imam full qwerty tipkovnicu, samo nema automatsku rotaciju kao na V51 ( i ranijima)

Evo nakon tjedan dana (možda malo i više) korištenja C6 moja viđenje

BOLJE:

- Landscape homescreen

- Widgeti

- malo bolji preglednik fotografija

- možda malo brži rad, ali ništa spektakularno u usporedbi sa svježe formatiranim v51

LOŠIJE:

- Nema automatski odabir tipkovnice (mutlitap u portarte, full qwerty u ladnscape) * meni je ovo dosta bitna stvar

- baterija mi traje kraće

Tako da ću se vjerojatno vratiti na V51 + SPB mobile shell za landscape homescreen i to je to.

16 godina
neaktivan

Ja nisam primijetio krace trajanje baterije, vidim da se dosta ljudi na to zali... Nema sanse da se vracam na "obicni" 5800 FW, ovaj je brzi. Samo mi ponekad zelena tipa ne svijetli, kada mi alarm zvoni ujutro te kada mi govori da mi je baterija prazna. Inace, zadovoljan sam...

0 0 hvala 0
17 godina
krikesa kaže...

Ja sam stavio prvu verziju C6 FW-a i imam full qwerty tipkovnicu, samo nema automatsku rotaciju kao na V51 ( i ranijima)

Evo nakon tjedan dana (možda malo i više) korištenja C6 moja viđenje

BOLJE:

- Landscape homescreen

- Widgeti

- malo bolji preglednik fotografija

- možda malo brži rad, ali ništa spektakularno u usporedbi sa svježe formatiranim v51

LOŠIJE:

- Nema automatski odabir tipkovnice (mutlitap u portarte, full qwerty u ladnscape) * meni je ovo dosta bitna stvar

- baterija mi traje kraće

Tako da ću se vjerojatno vratiti na V51 + SPB mobile shell za landscape homescreen i to je to.

Meni smeta landscape homescreen, dok ga izvadim iz futrole i dok se ekran odluči u kojem će položaju biti da se mogu javiti na poziv prođe mi 5 sekundi, također mi je veliki minus, čak i najveći citiram od gore : "Nema automatski odabir tipkovnice (mutlitap u portarte, full qwerty u ladnscape)". Smeta mi i srednja tipka što svijetli dok je mob zaključan, čemu to uopće?

Za bateriju nisam primjetio da traje kraće. Svejedno ostajem na ovoj verziji, iako se FW promijeni u 5 minuta.

16 godina
odjavljen

Čini mi se da mi baterija kraće traje, ali s druge strane ekran mi se čini svijetliji pri nižim postavkama osvijetljenja. Sad sam smanjio na 50% (na v50 sam držao na 75%) pa ću viditi da li to ćini razliku.

Što se tipkovnice tiće, je malo iritantno, ali ionako qwerty koristim samo kad sjedim i pišem dulji tekst.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kristyans kaže...

Meni smeta landscape homescreen, dok ga izvadim iz futrole i dok se ekran odluči u kojem će položaju biti da se mogu javiti na poziv prođe mi 5 sekundi, također mi je veliki minus, čak i najveći citiram od gore : "Nema automatski odabir tipkovnice (mutlitap u portarte, full qwerty u ladnscape)". Smeta mi i srednja tipka što svijetli dok je mob zaključan, čemu to uopće?

Za bateriju nisam primjetio da traje kraće. Svejedno ostajem na ovoj verziji, iako se FW promijeni u 5 minuta.

Ubacit mod za promjenu kutova prebacivanja, pa ćeš imati histerezu koja će spriječiti takvo ponašanje.   Što se srednje tipke tiće, to nisam primjetio, sad testiram. Pokušaj isključit u postavkama Svijetlosna obavijesti, Indikatorsko svijetlo u stanju čekanja, iako meni ne svijetli ni kad uključim. Možda je greška u konfiguracijskim datotekama, pa kad jednom promijeniš postavku, ispravi je.

Što se rotacije tiće, pitanje je da li će to ikad biti ispravljeno jer C6 nema on screen qwerty, s obzirom da ima fizičku tipkovnicu. Jedino ako netko uspije modificirati libove od C6 na način da ubaci tu funkciju iz 5800, bez da napravi nove probleme.

15 godina

Evo, vratio V51, samo sam stavio ovaj puta balkan tako da imam i HR jezik (iako sve mi se čini da ću skoro prebaciti na engleski).

Bugove sa svijetlima tipki na C6 sam skužio ali me nije to tako iritiralo. Svijelitla mi je zelena dok se puni, te nekad kad zaključam svijetlila je bijela, ali na kratko.

Pošto pišem par poruka na dan, nekad u portrait nekad u landscape, nekad kombiniram pa me to sa tipkovnicom iritiralo.

Iako, moram priznat, da tek sad kad sam se vratio na V51 vidim kako je C6 ipak bio fluidniji i brži. Vidim sad da je izašao neki swipe keyboard i za S60V5, pa možda se time rješi poneki problem ;)

EDIT: Isprobao swipe, prilično neupotrebiv bez jezične podrške :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 20:10 (krikesa).
16 godina

Hvala modu za sticky!

Inače, bližimo se brojci od 500 download-ova...trenutno stanje: 450 download-ova..=)

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozes li mi reci sta formatiras (stavka pod rednim brojem 3) i kako?

E: ne smijes jer je to memorijska kartica, C;, pretpostavljam takodje, jer je na njemu sistem i programi. Mozda D:?

15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Evo i ja stavio C6, ali ovu zadnju verziju koja je izašla (v11.0.029). Sve radi ok, svijetla tipki se malo čudno ponašaju, ali nikad na način da to predstavlja problem. Jedino je to prebacivanje tipkovnice problem, ali to navodno neće biti lako riješiti jer C6 uopće nema punu tipkovnicu u svom software-u (jer ima fizičku).

2. Backup imenika
3. Flash
5. U imeniku označiti sve kontakte i kliknuti: Kopiraj posjetnicu na drugu memoriju i odabrati E:
6. Format
7. Nakon ovog trenutka ni slučajno ne vračati backup s imenikom. Ako ste napravili backup koji sadrži i imenk i poruke, obavezno odznačiti imenik prilikom vračanja

Nakon toga radi i dodavanje u favorite (da bude na početku imenika) i dodavanje na HS (prva 4 odnosno 8 favorita je na HS).

Ponovo ovo pisem jer sam pogrijesio,

Nije mi jasna stavka 3... sta se formatira ...koja particija?

C:, D:, E:, ili Z:? Pretpostavljam da C: i E:, ne?

I kojom alatkom, jeli sa file browser-om?

Pozdrav

17 godina
drahmi kaže...
MrBlc kaže...

2. Backup imenika
3. Flash
6. Format

Pozdrav

Stavka 3 je "Flash" a ne "format", vjerojatno si u brzini zamijenio.

16 godina
odjavljen
drahmi kaže...

E: ne smijes jer je to memorijska kartica, C;, pretpostavljam takodje, jer je na njemu sistem i programi. Mozda D:?

Stavka 3 je flash, prema tutorijalu koristeći JAF stavljaš novi firmware i pri tom se briše sadržaj diska.

Stavka 6 je format mobitela. Ugasiš mobitel, držiš crvenu, zelenu i tipku od kamere te upališ mobitel ne puštajući te tipke do ekrana na kojem piše nokia ili do unosa pina. Na taj način brišeš sve sa c diska.

15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
drahmi kaže...

Stavka 3 je flash, prema tutorijalu koristeći JAF stavljaš novi firmware i pri tom se briše sadržaj diska.

Stavka 6 je format mobitela. Ugasiš mobitel, držiš crvenu, zelenu i tipku od kamere te upališ mobitel ne puštajući te tipke do ekrana na kojem piše nokia ili do unosa pina. Na taj način brišeš sve sa c diska.

Hvala na brzom odgovoru, ali da te pitam, jeli mi onda brise sve aplikacije i slicno kada formatiram C:?

Pozdrav

15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
drahmi kaže...
MrBlc kaže...

2. Backup imenika
3. Flash
6. Format

Pozdrav

Stavka 3 je "Flash" a ne "format", vjerojatno si u brzini zamijenio.

Da, da...izvinjavam se.

pozdrav

16 godina
Da, sve se briše. Pazi na to.
16 godina
odjavljen

Briše i kad flashas, a nije pametno vračati backup aplikacija s jednog firmware-a na drugi.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

dal može ovaj firmware na nokiu 5230??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom
Ne. Samo za 5800.
16 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...
Ne. Samo za 5800.

Postoji verzija i za 5530. Na pnht ima download link i upute za ubacivanje jezika.

16 godina
neaktivan

adal postoji nešto za nokiu 5230??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

OK, hvala puno, jer je pomoglo. Sada sve radi.

pozdrav

15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Briše i kad flashas, a nije pametno vračati backup aplikacija s jednog firmware-a na drugi.

OK hvala puno. Sve radi

pozdrav

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Da, sve se briše. Pazi na to.

I da se tebi zahvalim. sad je OK. Sve radi.

Pozz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice