Korištenje mobitela sa branded firmware-om

poruka: 2
|
čitano: 1.355
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Korištenje mobitela sa branded firmware-om

Pozdrav.

Radi se o mobitelu Samsung Galaxy S6 (otključan na sve mreže sa branded firmware od T-mobile). Već sam pisao na ovu temu u podforumu: digitalije/mobiteli/Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-s6--s6e-rasprava/222588.aspx?page=169&jumpto=5268473&sort=asc&view=flat ali pošto sam došao do novih saznanja a problem još nisam uspio riješiti odlučio sam otvoriti novu temu.

Koristim Tomato bonove već dva mjeseca na ovom mobitelu i nisam imao nikakvih problema sve do prije 20ak dana kada sam prešao sa Tomato bonova na Tomato pretplatu (ista kartica). Znači ista mreža, ista kartica samo na pretplatu sada dobivam i 4G mrežu. Od tada imam jako veliku potrošnju baterije (od procesa Android OS) te sam sada prisiljen više puta na dan puniti bateriju. Najgore mi je šta mi se baterija sama troši jako brzo i to dok se mobitel ne koristi (pad baterije od čak 40ak % preko noći).

Na mobitelu je stavljen zadnji firmware G920FXXU4DPJD od T-mobile i to preko Smart Switch-a (službenog Samsung programa), cak sam i nakon toga jedan put vratio mobitel na tvorničke postavke ali problem je i dalje tu.

Ovo trošenje baterije od procesa Android OS javlja se samo kada sam u postavkama uređaja spojen na: 1)4G mrežu (bilo da su mobilni podaci uključeni ili isključeni), 2)3G i 2G  mrežu sa uključenim mobilnim podacima. Kada sam na 3G ili 2G mreži sa isključenim mobilnim podacima (u statusu sim kartice mi tada piše da sam na HSUPA mreži) ili kad sam na wifi-ju ako mobitel ne koristim imam potrošnju baterije od 0% tj baterija mi se upoće ne troši. 

Znači koristim Tomato karticu na T-mobile branded firmware-om.

Radi čega se javlja taj problem i kako ga riješiti? Znam da je jedna od mogućnosti flash unbranded firmware-a ali ne želim riskirati sa garancijom pošto je mobitel star sam par mjeseci.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Korištenje mobitela sa branded firmware-om
Nikakvu garanciju ne gubis jer je to službeni soft. Skini sa sammobile i flashaj. U statusu će ti posao official kao sto ti i sad pise.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice