Gubitak ESF file-a i IMEI-a na SGS S3

poruka: 16
|
čitano: 10.264
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Znaci ovo nije tema za hakiranje IMEI-a, stoga molim moderatore da je ne brisu!

Problem je u tome da mi se pobrkao cijeli ESF folder prilikom mjenjanja roma i IMEI se promjenio u neki genericki. Nakon toga je mreza automatski nestala, jer je IMEI bio "corrupted".

E sad, mene nije briga sto kad ukucam *#06# pise null/null, nego kaj nemam uopce mrezu.

Kod intaliranja Criscelo roma, u "Aroma install-u" mi je napravljen backup ESF fajla, ali ga ni jednim turitorijalom (a ima ih tocno 2 ) sa XDA foruma ne mogu povratiti?!

Dali itko ima slicna iskustva i ako ima molio bi da napise nesto. Ja sam mobitel vratio na "stock" stanje, ali prije nego ga odnesem u VIP i slazem da mi se to desilo prilikom sluzbenog update-a sa ICS ns JB via Kies, mozda ima tko kakvo rjesenje?!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Je Gogi, fala ti , al znam za taj tutu. To je za Qualcom, tj. za americke S3 mobove.

Ova druga dva tuta koja sam isto prosel su za nase (internacional) i u njima prvo naprave backup "corrupted" IMEI-a i onda s tim modificiraju. Ja nemam ni taj "corrupted", nego mi pise null/null.

E sad, postoji jedna shema sa "Hex editorom" da dobijem neki genericki IMEI i ja onda napravim backup, pa modofikaciju po tutovima, al ni ide ni onda???!!!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj sa hex editorom upisat imei sa kutije od moba..

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

A pod koju stavku da ga upisem, kad ne znam gde dolazi?! Da stavim hexdec ili dec???

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa ja ne mogu vjerovati????

Opet idem uređivati u ESF folderu fajlove (nesto prkati po svojoj logici), i kad sam izbrisal" nv.data.bin.md5", ono na mobu se pojavi pocetni ekran "da izaberem jezik" ko da sam napravil "factory reset", i ono najbitnije ima mreze, ima IMEI-a, ima svega ko i prije. 

Znam otprilike kaj se desilo, pa ako ce itko ikad imati nest slicno, nek se samo javi.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

hej dečki igram se s trojkom a šta se tu desilo ......

Galaxy S III
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A ukratko; "nv_data.bin", "nv_data.bin.md5" i "nv.log" su fajlovi koji su bili "corrrupted". Onaj backup koj sam napravil sa Criscelo romom je pomogel, ali kad sam ga kopiral u ESF, ova tri fajla sam moral obrisati i onda pri rebootu moba ih sam AOS ponovo usnima. Nakon toga zatvorim root explorer na r/o i to je to.

Nakon 2 dana pokusaja i pogresaka je uspjelo i nije ni slicno ni jednom tutu sa XDA.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e sada još naći kako na s II bez ikakvog back upa vratiti imei....

Galaxy S III
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264021

Evo ti orginal za S2 ako imas genericki IMEI. Javi kak je proslo, jer ja nisam mogel s tom metodom kad je meni pislo "null/null".

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gubitak ESF file-a i IMEI-a na SGS S3

MA PROBA VEČ sto put i evo sada budala i sheba nešta i ne mogu vratit niti jedan room a imam kupca trebam ga prodat jbm..........

Galaxy S III
13 godina
protjeran

E to se desilo i meni... jedino mogu staviti 4.0.4, CF root i Siyah. A neki dru gi rom, samo radi bootloop!!!

Napisi tocno po koracima kaj si sve uradil, pacu ti probati pomoci!

Reci kad obrises EFS iz sistema i rebootas, da li ti AOS opet sam napravi novi ESF folder?

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako si riješio ?

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jedno iskustvo obzirom da sam kolegi rotao S III te mu predao mob. trebalo mu je jedan cijeli dan da shebe IMEI s flashanjem,

nije vrijedno daljnjeg komentara !

Obzirom da sam poslije rotanja backupirao mu EFS fail i u CWM i rekao da čuva kao oči u glavi tako sam mu i bez problema mogao vratiti IMEI.

1. vratio iz CWM backup ( nije se vratio IMEI )
  2. pokušao vratiti efs fail preko EFS_Pro_1.4.7_Release ( nije se vratio IMEI )
  3. vratio na tvorničke postavke
  4. format SD kartice
  5. flashao VIP 4.0.4
  6. vratio se imei s mogučnošću update OTA i KIESOM
  7. i napravio update na 4.1.2

Pozdrav svima kojima će ovo trebati !!!{#}{#}

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Moze netko pomoc oko vracanja IMEI-a kod S4?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Gubitak ESF file-a i IMEI-a na SGS S3
Burajz molim te pomoc to isto mi se desilo na s4 i nemam signala kad odem u service mod pise imei certif:fail..a kad upisem #*06 i to onda imam imei pise al ja nemam signala...kad ocu nazvat pise nije registriran na mrezi....izvadim karticu opet je stavim upalim mob i onda ima signala jedno minutu i onda kroz 30 sec signal opada dok ne otpadne do kraja i vise nemozes vratit...mob sam flasho,rooto nema sta nisam i opet isto......ako mozes kako pomoc da se javis na khejovr@gmail.com ...hvala unaprijed.....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice