[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 855.551
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root

Znas malo se ne kontam u te rooteve pa ako mi mozes pronaci jedan ili bar potraziti nesto o tome bio bih ti jako zahvalan

13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
E jbga stavio sam ti linkove za root, Cwm recovery i ostalo na stranici prije ali nisam siguran šta ti želiš. Napisao si da li prvo da rootaš pa napraviš update na 4.1 ili obratno. Ako rootaš možeš raditi update na 4.1 ali gubiš root ali ako staviš Cwm recovery onda ga nećeš moći službeno updata-ti jer sa stavljanjem Cwm recovery možda moraš flash rootani kernel a ćim to napraviš roma updat na noviju verziju Fw osim ne službeno i tako u krug.
Opet da bi stavljao odreďeni kernel moraš otključati bootloader što moraš znati prije nego flash kernel da li je bootloader S-off ili S-on.
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CXZpro4all kaže...
kjugec2 kaže...

e ovak, ak idem otključavat bootloader i slučajno neke zeznem, tj ak brikam mobitel ili kaj več. dal se to more kak popraviti sa Sony Ericsson Update Service ili? na xperia x8

onaj broj ispod baterije mi je 11w44

iznad 11w29 se ne može otključat bootloader. ima neke paid metode,ali uglavnom nista.

xda thread: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1845479

imas puno custom rom-ova za stock kernel(GingerDX,PrimeHD-Stock,GingerElite itd.)

uredu, a može li mi tko preporućiti koji ROM da je android 4.0.1 ICS? koji ide na stock kernel

12 godina

trebal bi pomoc... napravio sam ext paticiju na memorijskoj  kartici velicine 1 GB.. kartica je sve skupa 2GB.. kak da sad obrisem tu particiju????

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kjugec2 kaže...
CXZpro4all kaže...
kjugec2 kaže...

uredu, a može li mi tko preporućiti koji ROM da je android 4.0.1 ICS? koji ide na stock kernel

Evo ti link i probaj ali ne odgovaram za probleme jer to što ti tražiš nema full stabilno i moraš biti na Ics, ali i negdje mora biti otkljućan bootloader.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=23220807.

12 godina
neaktivan

na stock kernel-u ti je zadnja verzija 2.3, ima ICS za stock,ali je bugovit jako i ne isplati se uopće stavljati.

a za ROM-ove imas (prije spomenuto) GingerDX,PrimeHD(od 9.0 pa nadalje nema za stock,ali je brži od GingerDX-a)

uglavnom imas tu listu svih http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1763389

a ovo ti je anketa najboljeg ROM-a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=25996764

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
12 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

trebal bi pomoc... napravio sam ext paticiju na memorijskoj  kartici velicine 1 GB.. kartica je sve skupa 2GB.. kak da sad obrisem tu particiju????

a kak si ju napravil? pc softver(MiniTool,Gparted) ili preko recoverya?

moras napraviti novu particijsku tablicu i napraviti jednu fat32 particiju

svi podaci ti se brisu pa napravi backup

12 godina

preko recoverya je napravljena.. backup je vec napravljen tak da se slobodno moze i brisat..

13 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

preko recoverya je napravljena.. backup je vec napravljen tak da se slobodno moze i brisat..

Sve sa sd kartice prebaci na pc i napravi format sd kartice u recovery-u i onda lijepo opet sa pc vrati sve na sd karticu. 

12 godina

kak preko recoverya?.. nigdje nisam nasel za formatiranje samo za napravit particiju.. imam recovery v6.0.1.0

13 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

kak preko recoverya?.. nigdje nisam nasel za formatiranje samo za napravit particiju.. imam recovery v6.0.1.0

odi u recovery pod mount and storage i napravi format sd

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 18:13 (Fero).
15 godina

Imam tablet JOYPLUS M718, dali je moguče staviti ICS na njega i kako?

0 0 hvala 0
12 godina

a da gle stvarno.. koja sam budala.. {#}   bil sam tu i uopce nisam skuzil da pise format.. hvala na pomoci..  {#}  ali rijesil sam na drugi nacin.. s jednim romom sam uspjel jucer obrisat sve..

13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Imam tablet JOYPLUS M718, dali je moguče staviti ICS na njega i kako?

Koliko vidim ne jer developeri valjda smatraju da nije zanimljiv ili ih malo koriste taj tablet ali ima nešto ako te zanima pa pogledaj.

http://www.androidtablets.net/forum/telechips-tcc8902-development/14227-joyplus-m718.html

16 godina
neaktivan

Pozdrav jel ima kakvih novosti u vezi roota i custom romova Arc s zadnji update 4.1.B.0.587.

zadnji put kad sam pitao nije bilo moguce rootati jer mi je taj bootloader zakljucani...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
luka_cro kaže...

Pozdrav jel ima kakvih novosti u vezi roota i custom romova Arc s zadnji update 4.1.B.0.587.

zadnji put kad sam pitao nije bilo moguce rootati jer mi je taj bootloader zakljucani...

Mozes ga ti rootati,

.

daniel
13 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Ovo ti je tutorijal za root za tvoju verziju Fw, ali nije to riješenje ako zeliš Custom romove i custom kernele jer za custom kernele moraš imati otkljućan bootloader.

Problem je ako želiš bolji Custom rom sa boljim kernelom moraš imati otkljućan bootloader, ali s tim gubiš garanciju ako je još imaš.

Link za rootanje za Arc S  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1683957.

Općeniti link za tvoj mobitel pa si pogledaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1653188

Ovo je postavljeno sa xda developer foruma i tutorijal nisam ja pisao kao niti isprobao tako da se ograđujem od bilo kakve odgovornosti ovo radite na vlastitu odgovornost i za probleme ne odgovaram.

Edit: @daniel. me prestigao u odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 17:09 (Fero).
16 godina
neaktivan

hvala decki, budem probao onda root.

jer znam da mi je netko odgovorio jos prije da se ne moze niti root.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav. Prvo, nadam se da sam pogodio temu.
Imam problem što se tiče CyanogenModa. Imam Xperiju Arc S, s nesretnim zaključanim bootloaderom kojeg ne mogu otključati. Nakon kopanja po netu pronašao sam alat eRoot koji je nov i koji roota većinu Xperija iako imaju zaključan bootloader na bilo kojem firmwareu. Pokrenuo, uspio, mob je rootan.

Onda sam s Google Playa skinuo program X parts koji automatski instalira CWM da mogu ući u recovery mode. Super, mislim si, sad samo treba flashat novi firmware. Mahuna.
Pronašao sam sebi odgovarajući firmware (CyanogenMod 9.10) i upute kako ga instalirati:
https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/howto-install

Sve je stalo na 3. koraku kad trebam flashati ovaj boot.img. Nema teorije da uđe u FastBoot mode. Tj. uđe, ali plava LED-ica na mobu svijetli cca. 3 sek i onda se ugasi. Pritom u command promptu piše samo <Waiting for device>. Probao sam 1000 puta sa svim kombinacijama tipkama, ali ništa.
Prvi put je još i uspio, tj. samo je izbacio novi red u command promptu pa mislim da sam čak i uspio ali nisam siguran, samo mi treba da nešto skroz zeznem.

Molio bih nekoga da ako zna kako ovo riješiti da mi kaže kako. Hvala puno.
Na mobu mi piše da imam kernel 2.6.32.9-perf BuildUser@BuildHost #1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa jesi otkljućao bootloader jer bez toga ne ide. custom kernel ne možeš stavljati zbog bootloadera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...

pa jesi otkljućao bootloader jer bez toga ne ide. custom kernel ne možeš stavljati zbog bootloadera.

Nisam ga otključao, ali mislio sam da će ovo riješiti problem. Njemu se upali plavi LED ali nestane nakon 3 sekunde. Prvi put me tražio za instalaciju drivera i instalirao ih je bez problema. Ako baš moram imat otključan bootloader, onda ništa. Bar imam rootan mob.

15 godina

Ti jesi rootao mob - to znači da si prijavljen kao administrator na telefonu no imaš zaključan bootloader ( kao da imaš zaključan bios na kompu),

Znači da nemožeš stavljati Custom rom , ali mislim da možeš stavljati romove temeljene na STOCK kernelu

Fero če ti dati točan odgovor na ovo......

INAČE MIJENJANJE ROMA JE UGLAVNOM OVAKO:

Moraš biti siguran da ti CWM radi , dok ne uđeš u njega nemoj dalje pokušavat

Ako nemaš flashtool skini ga, pokreni , spoji mob,  klikni na onu ikonu munje - dobio si dvije opcije, odaberi fastboot i nakon toga reset u fastboot, meni je tu znao zapet pa sam iskopčao i ukopčao telefon, i radilo je, kada dobiješ poruku da je telefon u fastbootu flešaj kernel i resetiraj mob opcijom reset mob u system, mob se resetira i nemoj dopustiti da se upali več  klikaj smanjivanje glasnoče ili  neka druga tipka da uđeš u CWM, kada si u CWM prati upute za rom koji si odabrao, uglavnom , format system, format dalvik, format battery stats , install rom i imaš  novi rom na mobu.

UVIJEK JE MOGUČE DA NEŠTO ZEZNETE - JA SAM TOKOM UČENJA GOTOVO CIJELI DAN BIO BEZ MOBA JER SAM FLEŠAO KERNEL A NISAM OTKLJUČAO BOOTLOADER,

OSTAO MI JE SAMO SONY LOGO, ZNAČI BRICKANI MOB - POPRAVAK FLEŠANJEM PRAVOG KERNELA PREKO FLASHTOOLA

2 0 hvala 1
16 godina
Wontay kaže...

Ti jesi rootao mob - to znači da si prijavljen kao administrator na telefonu no imaš zaključan bootloader ( kao da imaš zaključan bios na kompu),

Znači da nemožeš stavljati Custom rom , ali mislim da možeš stavljati romove temeljene na STOCK kernelu

Fero če ti dati točan odgovor na ovo......

INAČE MIJENJANJE ROMA JE UGLAVNOM OVAKO:

Moraš biti siguran da ti CWM radi , dok ne uđeš u njega nemoj dalje pokušavat

Ako nemaš flashtool skini ga, pokreni , spoji mob,  klikni na onu ikonu munje - dobio si dvije opcije, odaberi fastboot i nakon toga reset u fastboot, meni je tu znao zapet pa sam iskopčao i ukopčao telefon, i radilo je, kada dobiješ poruku da je telefon u fastbootu flešaj kernel i resetiraj mob opcijom reset mob u system, mob se resetira i nemoj dopustiti da se upali več  klikaj smanjivanje glasnoče ili  neka druga tipka da uđeš u CWM, kada si u CWM prati upute za rom koji si odabrao, uglavnom , format system, format dalvik, format battery stats , install rom i imaš  novi rom na mobu.

UVIJEK JE MOGUČE DA NEŠTO ZEZNETE - JA SAM TOKOM UČENJA GOTOVO CIJELI DAN BIO BEZ MOBA JER SAM FLEŠAO KERNEL A NISAM OTKLJUČAO BOOTLOADER,

OSTAO MI JE SAMO SONY LOGO, ZNAČI BRICKANI MOB - POPRAVAK FLEŠANJEM PRAVOG KERNELA PREKO FLASHTOOLA

Znam da sam ga rootao, to je OK, preko x-partsa sam instalirao i CWM i mogu bez problema ući u njega (već sam napravio backup trenutnog sustava). Samo me ovo muči. Došlo mi je već par puta da i bez flashanja tog boot.img-a stavim sustav ali ipak se nisam usudio.

Flashtoolom sam pokušavao prije nekoliko mjeseci kad sam mobitel zadnji put htio rootat i stavit Cyanogen. Ali nije išlo, sad ću probati ponovo.

Hvala puno na odgovoru i ako netko ima još iskustva s ovim slobodno neka kaže.

EDIT: napravio sam kako si rekao i vidi dogodi se isto kao na slici. Device will soon enter fastboot mode i onda odmah iza toga device disconnected. Kad to napiše, ugasi se plava LED lampica na mobu i počne učitavat dalje, tj. učitava ovaj stock ROM koji je na njemu i onda mi normalno đe u mob kao da sam ga resetirao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 14:49 (Enzo).
13 godina
neaktivan
Gdje si kupio mobitel i dali je zakljućan na mrežu. Možda ti je i fastboot zakljućan. Nemoj flashat boot.img ako ti je bootloader zakljućan jer ne ide i gotovo.
Možeš samo iz Cwm recoverya Custom based rom i oficielni kerel iz fastboota ali samo ako možeš ući u njega.
Za fastboot ulaziš tako da ga ugasiś i prilikom bootanja držiš tipku home ili neku od tih osim power button. Flashtool ne pokrećeš dok ne staviš mob u fastboot kad zablinka led pusti tu tipku na mobu.
Cm i custom kerneli ne idu na zakljućan bootloader.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Fero kaže...
Gdje si kupio mobitel i dali je zakljućan na mrežu. Možda ti je i fastboot zakljućan. Nemoj flashat boot.img ako ti je bootloader zakljućan jer ne ide i gotovo.
Možeš samo iz Cwm recoverya Custom based rom i oficielni kerel iz fastboota ali samo ako možeš ući u njega.
Za fastboot ulaziš tako da ga ugasiś i prilikom bootanja držiš tipku home ili neku od tih osim power button. Flashtool ne pokrećeš dok ne staviš mob u fastboot kad zablinka led pusti tu tipku na mobu.

Mob je kupljen u T mobile centru kad je tata produžavao ugovor (kupili smo 2 Arca S  - jedna njegova, jedna moja). Tako da su zaključani obadva na T mobile.

Probat ću onda stavit neki custom based rom, ali zasad još nijednom nisam uspio ući u fastboot.

S druge strane, u CWM uđem bez problema (verzija 5.5.0.4).

Međutim, pronašao sam još nešto: flashtool javlja da nema spojenih fastboot uređaja, što je logično i vidi se na slici.

Probao sam i tako, tek kad se upali plavi LED spojit ga u komp, ali flashtool ne govori ništa. Samo device disconnected.

Što je najbolje, svaki put kad upalim mob na bilo koji način plavi LED svijetli 3 sekunde a to bi valjda trebalo značit da je u fastbootu, ali nije.

Znači bez fastboota ništa? Onda mahuna od svega. Bar sam ga rootao. Glupi Sony sa zaključavanjem bootloadera.

12 godina
neaktivan
Enzo kaže...
Fero kaže...

Mob je kupljen u T mobile centru kad je tata produžavao ugovor (kupili smo 2 Arca S  - jedna njegova, jedna moja). Tako da su zaključani obadva na T mobile.

Probat ću onda stavit neki custom based rom, ali zasad još nijednom nisam uspio ući u fastboot.

S druge strane, u CWM uđem bez problema (verzija 5.5.0.4).

Međutim, pronašao sam još nešto: flashtool javlja da nema spojenih fastboot uređaja, što je logično i vidi se na slici.

Probao sam i tako, tek kad se upali plavi LED spojit ga u komp, ali flashtool ne govori ništa. Samo device disconnected.

Što je najbolje, svaki put kad upalim mob na bilo koji način plavi LED svijetli 3 sekunde a to bi valjda trebalo značit da je u fastbootu, ali nije.

Znači bez fastboota ništa? Onda mahuna od svega. Bar sam ga rootao. Glupi Sony sa zaključavanjem bootloadera.

jesu ti driveri instalirani?

13 godina
neaktivan
Možda ti još koji proces radi od kojeg drugog mobitela. Sve ih pogasi kao i proces od root toola ili pc Companion radi u pozadini . Sve ih pogasi i probaj onda, ali bi trebao i možda drivere probat reinstalirati jer ti preeko njih ide adb mod za flashtool i fastboot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...
Možda ti još koji proces radi od kojeg drugog mobitela. Sve ih pogasi kao i proces od root toola ili pc Companion radi u pozadini . Sve ih pogasi i probaj onda, ali bi trebao i možda drivere probat reinstalirati jer ti preeko njih ide adb mod za flashtool i fastboot.

Čak ni nemam instaliran PC Companion. Probao sam sve na dva OS-a (Xp i 7, na obadva štogod da napravim dogodi se isto). Drivere ću još jednom probat reinstalirat (pretpostavljam da ih treba instalirati po ukjlučenju moba, i to one od flashtoola)?

13 godina
neaktivan
Skini onda i PC Companion i spoji mob samo sa usb debugging ukljućenim i nek ti se instaliraju onda i driveri kad pokreneš Pc Companion nek ti prepozna mobitel i instalirat će i drivere za njega e nakon toga možeš ugasiti Companion i aplikaciju i servis i onda probaj flashtoll pokrenuti. Ako neide onda je t-com zakljućao fastboot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...
Skini onda i PC Companion i spoji mob samo sa usb debugging ukljućenim i nek ti se instaliraju onda i driveri kad pokreneš Pc Companion nek ti prepozna mobitel i instalirat će i drivere za njega e nakon toga možeš ugasiti Companion i aplikaciju i servis i onda probaj flashtoll pokrenuti. Ako neide onda je t-com zakljućao fastboot.

Ma kakvi, sve sam napravio kako si rekao, ali i dalje isto. Čak sam srušio sustav (na drugom kompu, stavio sam Win7) da budem 100% siguran da je sve čisto i opet ništa.

S druge strane, pronašao sam ovo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1663473

E sad, kliknem na ovaj link za Hybrid Mooded mod i ne piše ništa o bootloaderima, tj. da li treba biti otključan. Druga dva kažu da mora bit otključan a ovaj tip je koliko vidim uspio i bez toga. Sad sam stvarno totalno zbunjen. Da me se pita, najradije bi si stavio ovaj MiUi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice