[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 860.714
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Tomy Lee kaže...

hvala,znaci sada napravim mapu u int. memoriji,mod unutra i nastavim slijediti upute za instalaciju?

Ja na Samsungu stavljam direktno na memoriju, bez mape.

Ak ti radis tak, ok, al po meni je to nepotreban korak. Jedino ak imas vise romova, kernela i sl. pa da ti nisu razbacani.

Da, samo stav i na unutarnju memoriju i flesaj.{#}

daniel
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
Tomy Lee kaže...

hvala,znaci sada napravim mapu u int. memoriji,mod unutra i nastavim slijediti upute za instalaciju?

Ja na Samsungu stavljam direktno na memoriju, bez mape.

Ak ti radis tak, ok, al po meni je to nepotreban korak. Jedino ak imas vise romova, kernela i sl. pa da ti nisu razbacani.

Da, samo stav i na unutarnju memoriju i flesaj.{#}

ovo mi je zapravo prvi puta da nešto radim sa CWM-om.

krečem se učiti od lakših stvari.hvala na odgovorima {#}

13 godina
protjeran
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Evo kak to meni izgleda. Imam ES manager instaliran i .zip fajlovi su mi na kraju, tak da ne radim nikakve mape.

Ak gde zapne, pitaj.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ima li kakav dobar custom rom za Htc Wildfire? Cyanogen mod sam vidio al neznam kako se slaže sa našim bandwithom ili kako se već zove.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
footballer kaže...

Ima li kakav dobar custom rom za Htc Wildfire? Cyanogen mod sam vidio al neznam kako se slaže sa našim bandwithom ili kako se već zove.

Nadam se da si napravio sve što predhodi instaliranju Custom romova, CM 7.x roma kao i drugih. Ako nisi evo ti link pa pogledaj na prvoj stranici što moraš napraviti, a onda stavljanje drugih romova sa xda developer foruma za svoj mobitel.

tema na Bugovom forumu možda ima.

xda forum- potraži link za svoj mob  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=679 evo ti za tvoj mob ali pazi šta radiš i ne odgovaram ako nešto krene po zlu. Ovaj link prenosim sa xda foruma te tutorijale nisam napisao ja

Moram ti provjeriti za bootloader dali imaš S-on ili S-off, rotati mob da dobiješ Superuser aplikaciju i novi recovery iz kojeg se stavljaju romovi, ali mislim da ti je Cyanomod rom za tvoj rom loš.

Soryy za krive linkove.

Pozz.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 20:53 (Fero).
14 godina
odjavljen

Ja nemam wildfire s, imam onaj obični.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 20:30 (footballer).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
footballer kaže...

Ja nemam wildfire s, imam onaj obični.

oprosti nisam odmah zapazio ali sada je pravi link.

14 godina
odjavljen

Hvala, sad samo trebam nać način kako root-at mob.

BTW, ovo isto ide na njega kad ga root-am?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Hm, išao sam rootat mob preko ovog i provjerim na root checker, kad ono nije rootan mob :/

Edit, revolutionary kaze "your device is already s-off, what do you think you're doing? Not setting s-off."

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2012 20:38 (footballer).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
footballer kaže...

Hm, išao sam rootat mob preko ovog i provjerim na root checker, kad ono nije rootan mob :/

Edit, revolutionary kaze "your device is already s-off, what do you think you're doing? Not setting s-off."

Gledaj nisi napisao koji ti je hboot i dali si na Froyo ili Gingerbread ili Eclair. Pogledaj link nešto slično je što si napisao 

Nisi provjerio da li ti je bootloader S-on ili S-off.

Kad rootaš mobitel trebaš dobiti aplikaciju Superuser.

Rootaj samo mobitel i onda stavi recovery Clockworkmod i iz njega flash Cm 7.x.

If your HBOOT number is 1.01.0001, skip to step 17 in ROOTING. If it is 1.01.0002, proceed to step 9 in DE-BRANDING.  to je sa onog zadnjeg linka koji si postavio, kad sve to napraviš staviš Cyano rom Go to the Cyanogenmod website. Navigate to "Devices" and click on "HTC Wildfire" and the click on "Stable mod".  ili xda-forum.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1365159 gledaj i ovaj link to ti je objašnjenje tekst boldan iznad ovog linka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 11:18 (Fero).
14 godina
odjavljen

Upalim ga u recovery mode i tamo piše ovako:

-Revolutionary-

BUZZ PVT SHIP S-OFF

HBOOT-6.01.1002 (prije bio 1.01.0001)

MICROP-0622

TOUCH PANEL-ATMELC03:16ac

Radio -3.35.20.10

Hboot

vol  up to previous itd.

Fastboot

Recovery

clear storage

simlock

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako 6.01. ,a treba biti 1.01.xx02 jesi li siguran i koji je FW Froyo ili Gingerbread.

Probaj sa ovim prvo staviti ClockWork Recovery za svoj mobitel gledaj dobro koji ćeš skinuti kad to napraviš skini su-3.0-efgh-singed.zip i stavi na sd karticu, pa iz CWM Recoverya instaliraj to i trebao biti rootan.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1122694 evo ti link i dobro gledaj šta se traži.

Ovo je tutorijal i link sa xda-developer foruma kojeg nisam ja napisao tako da se ograđujem od pogreški i preuzimate odgovornost ako što krene po zlu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 20:18 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jel mi moze neko rec di mogu nac romove za tablet coby kyros mid1125 i video kako ih stavim..??

i da dali mi neko moze rec neku stranicu ili nesto nakon sto sam rutao otkud mogu skidat aplikacije i sve ja imam neki get jar al to je zesce sranje a android market nes zeza..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zna možda netko dal je izašao koji stabilan Cyanogen ROM za HTC Explorer, da sve radi?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

jel mi moze neko rec di mogu nac romove za tablet coby kyros mid1125 i video kako ih stavim..??

i da dali mi neko moze rec neku stranicu ili nesto nakon sto sam rutao otkud mogu skidat aplikacije i sve ja imam neki get jar al to je zesce sranje a android market nes zeza..?? 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1285920 evo ti link pa pogledaj jesi li sve dobro stavio za market.

13 godina

hvala uspio sam samo jos jedno pitanje ove aplikacije koje se placaju nemogu skinuti od tamo nego moram od drugdje iako mi je rootan tablet..??

i znas li di mogu naci neke romove za ovaj tablet ili kako to vec ide da se ubrza jel relativno sam nov s androidom i nis neznam..:D

i koliko cu stvarno dobit ubrzanje..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Najbolji CFW za Xperiu Mini ST15 ? Bitna mi je baterija i HD video bez lagga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zdravo ja sam novi na ovom forumu pa vas molim za pomoc. Ja sam iz Makedonije i izvinite jer ne znam mnogo hrvatski jezik.

Moj rođak je kupila Samsung Galaxy S II  iz T-Mobile. Onda sam ga povezao sa USB kablom i preko Samsung Kies napravio nadogradnju na Andorid 4.0.3. a pre toga je imao 2.3.4 tako nesto nisam bas tacno siguran za zadnja brojka.  Telefon je sada zbunjeni kada zelim da otvorim neka slika preko celog ekrana on mi prikazuje sasvim drugaciju sliku, wi fi ne radi, alarm ne radi, vrlo sporo radi nego pre. Molim vas za pomoc!

Na sajtu www.sammbile.com odabrao sam Samsung galaxy S2 -I9100  drzavu Macedonia  i tamo nalazi se 3 opcije  Macedonia - VIM,   Macedonia-MBM  i Macedonia-MK0.

Kada izaberem  MK0 daje mi android verzie 4.0.3.   i  2.3.4

Kada izaberem  VIM daje mi android verzie  4.0.4   i   2.3.4

Kada izaberem  MBM daje mi android verzije  4.0.4  i 4.0.3.

Za mobilnog operatora T-Mobile odakle je kupljen telefon citao sam da je skratenica MBM ali u tom slucaju nema 2.3.4 verziju. Sta da radim?  Koji firmware da smetnem kako bi ga vratio na fabrickog andorida. Molim vas jer se ne razumem da mi detalno objasnite kako da ga vratim.

Jedini nacin kako bi vratio je preko Odin program ?? (u slucaju ako nije root-ovan mobilni)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Stavio sam CM7 al nemam signala uopće i stalno me traži pin.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 9:01 (footballer).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

hvala uspio sam samo jos jedno pitanje ove aplikacije koje se placaju nemogu skinuti od tamo nego moram od drugdje iako mi je rootan tablet..??

i znas li di mogu naci neke romove za ovaj tablet ili kako to vec ide da se ubrza jel relativno sam nov s androidom i nis neznam..:D

i koliko cu stvarno dobit ubrzanje..?? 

Ma root ti ne daje da skidaš besplatno apk koje se plaćaju, a te potraži preko google i nisam tražio rom za tvoj tablet jer ga nisam niti vidio na xda-forumu, ima aplikacija koja se zove Lxxxx pxxxxxx pa probaj je naći.

kevin23 kaže...

Zdravo ja sam novi na ovom forumu pa vas molim za pomoc. Ja sam iz Makedonije i izvinite jer ne znam mnogo hrvatski jezik.

Moj rođak je kupila Samsung Galaxy S II  iz T-Mobile. Onda sam ga povezao sa USB kablom i preko Samsung Kies napravio nadogradnju na Andorid 4.0.3. a pre toga je imao 2.3.4 tako nesto nisam bas tacno siguran za zadnja brojka.  Telefon je sada zbunjeni kada zelim da otvorim neka slika preko celog ekrana on mi prikazuje sasvim drugaciju sliku, wi fi ne radi, alarm ne radi, vrlo sporo radi nego pre. Molim vas za pomoc!

Na sajtu www.sammbile.com odabrao sam Samsung galaxy S2 -I9100  drzavu Macedonia  i tamo nalazi se 3 opcije  Macedonia - VIM,   Macedonia-MBM  i Macedonia-MK0.

Kada izaberem  MK0 daje mi android verzie 4.0.3.   i  2.3.4

Kada izaberem  VIM daje mi android verzie  4.0.4   i   2.3.4

Kada izaberem  MBM daje mi android verzije  4.0.4  i 4.0.3.

Za mobilnog operatora T-Mobile odakle je kupljen telefon citao sam da je skratenica MBM ali u tom slucaju nema 2.3.4 verziju. Sta da radim?  Koji firmware da smetnem kako bi ga vratio na fabrickog andorida. Molim vas jer se ne razumem da mi detalno objasnite kako da ga vratim.

Jedini nacin kako bi vratio je preko Odin program ?? (u slucaju ako nije root-ovan mobilni)

Stavi onda 4.0.4 android verziju ili probaj 2.3.4 od ovih drugih jer svi podržavaju iste frekvencije barem 3. Sa Odinom stavi i nema veze što je rootan ili nije.

footballer kaže...

Probaj ponovo flash ili pogledaj da li je imao netko takvih problema i kako je riješio. Je si li ga rootao i stavio CWM recovery i jesi li napravio nandroid backup.

Gledaj postupak za stavljanje roma sa svim predhodnim radnjama koje moraš napraviti i nisam siguran ali možda ga trebašde-brandirati

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 12:32 (Fero).
14 godina

moze pomoc u ovoj temi neznam di sam fulao

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Fero kaže...

footballer kaže...

Probaj ponovo flash ili pogledaj da li je imao netko takvih problema i kako je riješio. Je si li ga rootao i stavio CWM recovery i jesi li napravio nandroid backup.

Gledaj postupak za stavljanje roma sa svim predhodnim radnjama koje moraš napraviti i nisam siguran ali možda ga trebašde-brandirati

Rootao sam ga, sa revolutionary programom, flashao sam ga 2. put opet ništa. Neznam dali je možda do basebanda? Kad sam rootao onda mi je ponudio CWM recovery i instalirao sam ga naravno. Sad neznam koji da stavim rom, možda ovaj radi?

13 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

moze pomoc u ovoj temi neznam di sam fulao

Stavi link od tutorijala, ali ako si radio iz CWM Recoverya ne bi trebalo biti problema, ali možda samo ako si na stock romu onda se to ne radi jer nema potrebe nego iz Postavki mobitela vračanje na tvorničke postavke.

footballer kaže...
Fero kaže...

footballer kaže...

Rootao sam ga, sa revolutionary programom, flashao sam ga 2. put opet ništa. Neznam dali je možda do basebanda? Kad sam rootao onda mi je ponudio CWM recovery i instalirao sam ga naravno. Sad neznam koji da stavim rom, možda ovaj radi?

Probaj, ali ako ne ide onda de-branding mobitela i opet probaj.

14 godina
odjavljen

Sad još da znam što je to, moram se još malo informirat oko toga, nov sam u rootanju i flashanju.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa ne znam na šta misliš na de-brandiranje ili sve ostalo, a onaj rom koji si postavio nije mi baš nešto i ima tu dosta za odraditi na tom romu.

Mislim da ti ne moraš raditi de-branding jer imaš sve što je potrebno za stavljanje romova.

Mičeš raznorazne Vodafone i T-Mobile ikone i izbornike: de- branding, kao da je kupljen u slobodnoj prodaji ne kod operatera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 15:20 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

e ljudi ako meni pise bootloader  unlock allowed= NO jel to znaci da moram dekodirati prvo telefon pa onda ce pisati yes ili kako? imam xperiu ray...

Jel ima neki free nacin da se to odradi ili moram ici kod ovih lokalnih dekodera :)

znam da imam google i da bi to nasao preko googla al pretpostavljam da ce mi neko ovdje preciznije odgovoriti..

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A šta će ti to da li je S-ON allowed:no ili da ti stoj yes.

Zakljućan ti je bootloader i ne možeš ga otkljućati.

Možda i možeš ali je to malo problematično i ne otkljućava ti sim karticu sa tim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Na debranding sam mislio. Ovaj jedan rom sam našao pa treba neki sd partition radit. Ovaj CM sam radio samo install with zip file

0 0 hvala 0
17 godina

ma ne treba mi da otkljucam sim karticu, ionako koristim tu mrezu...nego ovaj moj glupi provider bh telecom nije izbacio andorid 4.0 za ray a vec vise od pola godine je dostupan android 4.0 za ray.. a ja ne mogu update jer mi je brendiran ray i mislio sam ga otkljucati da ga debrandiram i stavim cetvorku na njega ili neki od ovih custom romova..ali je malo teze.. tj najbolje platiti ovim sto dekodiraju...

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
14 godina
Moze se otkkjucati za novce...potrazi na forumu lika w100 on je meni iz bootloader unlock allowed: no napravio bootloader unlock allowed yes, otkljucao mobitel na sve mreze i otkljucao bootloader
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice