Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.048.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije

imam i ja problem imam inače 64 bitne windowse ultimate i imam 4 gb rama i sad sam nadogradio s još 4 al kad stavim te 4 jednostavno mi se komp neče pokrenut,al provjerio sam te nove i rade ali kad stavim da imam 8 gb rama jednostavno neće samo je crna slika i to je to može pomoć :D?

14 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

trenutno imam 2x2 gb ddr3 1333 mhz

zelio bih nadogradit sa malo vise jer cest vidim u task manageru da iskoristivost dolazi skoro do kraja (koristim programe za filmsku i glazbenu produkciju poput after effects-a, premiere pro-a, cubase-a itd)

ima kakve razlike ako uzmem najjeftiniji ddr3 ram u linksu za 85 kn ili neki skuplji? znam da ima ako je visa frenkvencija, ali ionako mi trenutni ram radi da 1333 mhz tako da 1600 nema smisla

takoder, ima razlike ako uzmem 2x2 gb ili 1x4 gb?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FD_GOD222 kaže...

imam i ja problem imam inače 64 bitne windowse ultimate i imam 4 gb rama i sad sam nadogradio s još 4 al kad stavim te 4 jednostavno mi se komp neče pokrenut,al provjerio sam te nove i rade ali kad stavim da imam 8 gb rama jednostavno neće samo je crna slika i to je to može pomoć :D?

Koja maticna , koji rami ? Si probao kombinirat po svim utorima na maticnoj , mozda ti je koji neispravan ?

minikdo5 kaže...

trenutno imam 2x2 gb ddr3 1333 mhz

zelio bih nadogradit sa malo vise jer cest vidim u task manageru da iskoristivost dolazi skoro do kraja (koristim programe za filmsku i glazbenu produkciju poput after effects-a, premiere pro-a, cubase-a itd)

ima kakve razlike ako uzmem najjeftiniji ddr3 ram u linksu za 85 kn ili neki skuplji? znam da ima ako je visa frenkvencija, ali ionako mi trenutni ram radi da 1333 mhz tako da 1600 nema smisla

takoder, ima razlike ako uzmem 2x2 gb ili 1x4 gb?

Mozes uzet i najjeftiniji DDR3 od 1333Mhz ! Npr. ako uzmes neki s visom frekvencijom automatski ce ti se spustit na 1333Mhz tj. ove koje imas !

Jedina ti je razlika da ti nece radit u dual channelu , al to je neprimjetna razlika ! Mislim da ti je bolje uzet 1 x 4Gb pa da ti jos ostane jedan prazni utor za daljnju nadogradnju !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

iamm maticnu P5G41T-M SI,a RAM imam staru Transcend DDR3 2GBx2 1333 CL9,a novi RAM koji sam kupio je G.SKILL DDR3 1333 2GBx2 PC3-10600 CL9-9-9-24,i kada stavim jedan RAM od Transcend-a i jedan G.SKILL-ov sve radi i piše 4BG ali kad stavim 2 G.SKILL-ova i 2 Transcendova jednostavno mi se komp neće upalit tj on se upali ali mi je crna slika

15 godina

Probaj samo s jednim keksom testirat sve utore za memoriju na maticnoj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja sam sve probavo samo na channelu A mi se čini a channel A je DIMM A1 i DIMM A2 (plavi),A sad nisam probavo channel B (crni)

15 godina

Probaj i na crnim utorima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ok hvala

12 godina
neaktivan

evo ja sam probo i rade crni utori,al imam ja jedno pitanje:jeli kompjuter sporije radi ako imaš 4 gb rama i Intel pentium e6600 dualcore procesor od 3.1GHz i instalirane 64 bitne windowse

15 godina

Za obicnog korisnika je 4GB cisto dosta !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da ali ja sam primjetio da na primjer call of duty black ops puno šteka odkad sam windowse promjenio,a i druge igre štekaju

15 godina
neaktivan
FD_GOD222 kaže...

da ali ja sam primjetio da na primjer call of duty black ops puno šteka odkad sam windowse promjenio,a i druge igre štekaju

Mozda ti zbog procesora steka a ne zbog RAM-a

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
15 godina
neaktivan

Kupio sam MB Intel D77GA-70K Extreme, a treba mi stići procesor I5-3570K.

Ploča podržava do 32GB DDR3 do 1600MHz.

Ne znam koliko mi je dovoljno memorije a da ne bacam novce bez veze u istu.

Uzeo bih 4x4Gb, 2x8Gb ili 2x4Gb, a da rade u Dual Channel modu.

Pitanja:

1. Koji ram odabrati G.Skill Ares, Ripjaws X ili Ripjaws Z na 1600Mhz ili neki Corsair Vengeance model i koliku količinu rama?

2. Kod 16GB je li bolja opcija uzeti 4 pločice po 4GB ili 2 pločice po 8GB?

3. Kako nisam kupio još ni Hladnjak za procesor, molio bih savjet za kupnju istog (Coolermaster 612S, 412s ili V8, Mugen 3B ili Spire TherMax III), 

ne mislim raditi OC, već bih htio da je što tiši, a tu tražim savjet koja memorija paše a da ne smeta hladnjaku kojeg mi predložite? 

Unaprijed hvala članovima foruma na prijedlozima!

0 0 hvala 0
15 godina

1. Svejedno koje uzmes , mozda cak i Corsair Vengeance LOW profile , imaju najduze jamstvo !

2. Rađe uzmi 2 x 8GB tak da ti jos dva utora ostanu za nadogradnju iako je i 16GB jako puno

3. Ako zelis sto tisi hladnjak onda uzmi CM Hyper 612S , nece mu smetat memorija s nskim heatsinkovima

Music As A Weapon !!
17 godina

Gdje ima za nabaviti 1x8gb Corsair vengeance low profile (CML8GX3M1A1600C10) u Hrvatskoj? Može li se naručiti u nekom shopu i sl.?

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Kod nas je jos nema ! Dal neka druga dolazi u obzir ili bas mora biti Corsair ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koju bi preporučio, a da je otprilike iste kvalitete i dugotrajnosti, naravno 1600MHz?
15 godina

Kaj se tice 1 x 8GB , 1600Mhz kod nas zasad nista drugo ni nema osim Kingmaxa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

OK je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Htio bih nadograditi RAM do 4 GB na oba stara računala pa me zanima koja je preporuka kako da to napravim. Oba računala su opisana na mom profilu.  Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pod prvi PC napisi tocan model maticne jer mi ovako nista konkretno ne izbacuje !

Pod drugi PC - maticna ti podrzava do max. 16GB DDR2 800Mhz , tak da mozes uzet onda 2 x 2GB DDR2 800Mhz !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Hvala. Od prvog imam samo racun Vemil-a iz 2007 i pise ovako: MB Gigabyte M61P-S3, sAM2, GeForce 61000, VGA, SATA, FW, GLAN.
15 godina

Mene zanima koja je to maticna pod PC prvi ! Za drugi znam da je Gigabyte !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sori, računao sam na to da sam stavio lošije računalo pod broj 1.

I od njega imam samo račun tako da ne piše ništa što nisam naveo prije, ali znam da je iz 2009. i da je kupljen u konikomu. Ima tema na forumu gdje se spominje dotična matična:

http://www.bug.hr/forum/topic/stolna-racunala/isplati-se-kupnja/28122.aspx  izgleda isti je ovakav samo 2 gb rama ima manje.

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/jeli-racunalo-dobro/32817.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav!

Molim pomoc pri jednom malo cudnom problemu {#}

Do sad sam na maticnoj imao 8 GB  G.SKILL Ripjaws X series F3-12800CL9D-8GBXL

Upravo ta memorija je na popustu u Linksu pa sam dokupio jos 8 GB (2x4)

I komp ne prepoznaje nove memorije! Ni BIOS ni Windowsi.

Cinjenice:

1. prema uputama maticna podrzava 16GB

2. prema uputama sva 4 kom. moraju biti potpuno ista.

3. na zalost ne mogu lako izvaditi originalne RAM-ove jer su ispod ogromnog hladnjaka. Ali sam prije isprobavao staru mem. u sva 4 utora i sve je radilo

4. i mozda najvaznije, nove i stare memorije se razlikuju! Stare imaju plave hladnjake, a nove crvene (!?), a prema brojakama na racunu je rijec o istom modelu.

Da li sam prvi put, ili mozda sad dobio pogresne memorije?

Pise tocan model i na njima? Morat cu ih izvaditi?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ostavi samo ovu novu memoriju da vidis hoce li ti se pokretat komp !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Haf932 kaže...

Ostavi samo ovu novu memoriju da vidis hoce li ti se pokretat komp !

Da znam, hvala.

Ali kao sto sam napisao hladnjak procesora lezi na njima, pa cu ovo vise nije ugasi komp, ustekaj memoriju.

Nego istekaj sve iz kompa, makni ga, stavi na stol, makni hladnjak, memorija... spajanje, proba... sve iz pocetka....

Tako da ako netko ima kakvu ideju sto napraviti prije nego idem raditi ovaj postupak gore :)

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
15 godina

Je znam , al kak ces drugcije znat dal je nova memorija ispravna ? Eventualno kod nekog frenda isprobat , pa ak radi onda se bacit na stavljanje u svoj komp !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

imam pitanje..kolko ja znam moj ram je 800mhz..a kad odem u amd overdrive pise da ide na oko 400mhz..zasto?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice