Ram raspoređenje

poruka: 7
|
čitano: 1.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ram raspoređenje

Dali se ram može složit da se u prvi stavi jedna 2 gb memorija a u 3 i 4 jedan kit od 2x1 gb?

X4 945 @ 3.8 ghz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ram raspoređenje
petarvarga kaže...

Dali se ram može složit da se u prvi stavi jedna 2 gb memorija a u 3 i 4 jedan kit od 2x1 gb?

Moze, nema problema. Samo pazi da li je DDR2 ili DDR3 sto vec imas.

Iako ti je pametnije stavljati 2*2 radi dual chanel moda.

Pravi programeri programiraju binarno!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:05 (Pentium100).
15 godina
Pentium100 kaže...
petarvarga kaže...

Moze, nema problema. Samo pazi da li je DDR. DDR3 ili DDR3.

Iako ti je pametnije stavljati 2*2 radi dual chanel moda ukoliko ti to ploca podrzava.

Ja sad imam ddr2 memoriju i sutra mi dođe nova ddr2 kit od 2x1gb a sad u prvom slotu imam ovaj od 2 gb a u 3 i 4 mislim stavit kit i sad ako tako ostavim imat ću 4 gb (64 bit os). a što se tiče overclocka na kojem će mi se podizat takt na ovom kitu ili na prvome od 2 gb?

X4 945 @ 3.8 ghz
15 godina
neaktivan
petarvarga kaže...

Ja sad imam ddr2 memoriju i sutra mi dođe nova ddr2 kit od 2x1gb a sad u prvom slotu imam ovaj od 2 gb a u 3 i 4 mislim stavit kit i sad ako tako ostavim imat ću 4 gb (64 bit os). a što se tiče overclocka na kojem će mi se podizat takt na ovom kitu ili na prvome od 2 gb?

Bojim se da ces morati ponovno OCat jer ce ti ploca staviti sve na default. Ali ti to nebi smio biti problem.

Cak bi ti preporucio da ti sam stavis sve na default i onda tek piknes nutra kit i krenes OCat.

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
Ram raspoređenje i frekvencija (MHz)

Evo da se nadovežem. Za sada imam dvije pločice od 1 GB koje rade u dual channelu na 667 MHz. Pogledajte sve pod "Moj PC". Namjeravam dodati još 2 GB. E, sad... ne znam što se u mom slučaju više isplati: još 2X1 GB na 667 MHz i samim time iskoristiti sva 4 utora ili nanovo kupiti 2X2 GB od barem 800 MHz (dual channel) da radi na višoj frekvenciji, a da preostala 2 utora ostanu slobodna?

E da.. koliko su u cijeloj toj priči važni megaherci?

I još mi nešto nije jasno: kad se kaže da memorija radi na 667 MHz, pretpostavljem da su to dvije pločice od po 333 MHz koje u dual channel modu rade na 666 MHz. (Tako bar kaže CPU-Z).

Ako stavim još dvije pločice od, recimo, 800 MHz, hoće li sve pločice vući samo 666 MHz?

Hvala puno svima!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 19:18 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ram raspoređenje i frekvencija (MHz)
diskDEfragmenter kaže...

Kako god da napraviš (ili 4x1gb ili 2x2gb), svakako će ti radit u dual chanellu. Ti sad vidi šta ti je isplativije. Prodat to šta imaš pa uzet nove (2x2gb), ili samo nadogradit navedeno.

Što se frekvencija tiče, tu češ u najboljem slučaju imat kekse na 667mhz. Dakle, ako ti postoječi keksi rade na 667mhz, onda će i ovi koje staviš radit na 667mhz (pa makar oni bili od 800mhz).

Mada i tu zna nastat problem zbog različitih frekvencija, latencija i slično. Dakle, zna se desit da ti neče radit.

Mada u dosta slučajeva koje sam čuo/vidio, memorija sa večom frekvencijom se samo prilagodi ovoj sa slabijom i sve šljaka.

16 godina
RE: Ram raspoređenje i frekvencija (MHz)
nema to veze s dual channelom, UVIJEK rade na xxx mhz.
WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice