imam dvije ram memorije po 1 GB. Kada sam upalio kompjuter, kompjuter nije mogao botovati. Međutim, kada sam izvadio jednu od tih memorija, kompjuter se bez problema upalio i radio normalno. Zanima me šta se moglo dogoditi da kompjuter ne prima drugu ram memoriju? I kako riješiti taj problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ti se možda bude plavi monitor kad ti se to desi?? Nešto tipa ovoga http://www.valkiro.org/wp-content/uploads/2010/01/blue-screen-of-death1.jpg
imam dvije ram memorije po 1 GB. Kada sam upalio kompjuter, kompjuter nije mogao botovati. Međutim, kada sam izvadio jednu od tih memorija, kompjuter se bez problema upalio i radio normalno. Zanima me šta se moglo dogoditi da kompjuter ne prima drugu ram memoriju? I kako riješiti taj problem?
-stvari se kvare, kad-tad...
napravi memtest i ako izbaci grešku reklamiraj (ako imaš garanciju) ili baci neispravan RAM.
btw - već si rješio problem.
stavi memoriju u druga 2 utora, radit ce ti, tj. u ne u 1 i 3 nego u 2 i 4 tako da ti radi u dcu ili kako vec imas na toj ploci dc, mozda ej kod tebe 3 i 4
Da ne otvaram novu temu.
Imao sam 2x1 GB DDR2 Kingmax RAM-a, nadogradio sam sa još 2x1 GB DDR2 RAM-a (popunio sam 4 utora - dual channel).
Sad mi BIOS kod boot-anja prikazuje da imam 3200 MB, a i WIN7 64!?
Da li je to normalno ili trebam nešto pogledati/namjestiti u BIOS-u?
If you have a 64bit OS then turn on the remap feature and you should have access to the full 4GB. The only time I would not recommend turning it on is if your using a 32bit OS as when I did that on one of my PCs the PC didnt even read 3Gb just 2 for some reason. But if your using 64bit then turning it on should give you your full 4Gb
Nadji u biosu i ukopcaj. Pomoci ce...
puni naziv je MEMORY REMAP FEATURE....ILI REMAPING ....ovisno o ploci.
Da ne otvaram novu temu.
Imao sam 2x1 GB DDR2 Kingmax RAM-a, nadogradio sam sa još 2x1 GB DDR2 RAM-a (popunio sam 4 utora - dual channel).
Sad mi BIOS kod boot-anja prikazuje da imam 3200 MB, a i WIN7 64!?
Da li je to normalno ili trebam nešto pogledati/namjestiti u BIOS-u?
-na više mjesta sam već 'tupio' o 64 bita i količini memorije. Ukratko, ovisi o hardwareu tj. chipsetu.
- da bi (svejedno koji OS) iskoristio više od 3GB mora podržavati barem 8GB, bez tog nema mogućnosti remapinga (što točno savjetuje post iznad)... (remaping prebacuje te adrese u raspon 6-8 GB.)
Provjeri specifikacije svoje MBO, ako je deklarirano max 4GB to je to. za više bi trebalo biti automatski ili opcija u BIOSu.
If you have a 64bit OS then turn on the remap feature and you should have access to the full 4GB. The only time I would not recommend turning it on is if your using a 32bit OS as when I did that on one of my PCs the PC didnt even read 3Gb just 2 for some reason. But if your using 64bit then turning it on should give you your full 4Gb
Nadji u biosu i ukopcaj. Pomoci ce...
Evo sam i sam dokučio, šetao sam BIOS-om dok nisam našao ovo što si napisao.
Kako samo jedno enable/disable zna zagorčati život nekome. :-)