Ocito neslaganje memorije

poruka: 20
|
čitano: 5.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima i molim za pomoć ako tko zna!

Kratko i jasno: 2 su kompa - u jednom imam 2x2 GB Corsair XMS3 1333 MHz DDR3

u drugom imam 2X2 GB G.Skill 1333 MHz DDR3

Na poklon sam dobila RAM PC-10600, 4 GB, KINGSTON ValueRAM, KVR1333D3D4R9S/4GI, DDR3 1333MHz

Problem nastaje odmah u startu jer se Windowsi ne dižu ni u jednom a niti u drugom kompu.

U čemu griješim? Postoji li neko očito neslaganje ili se možda mora podesiti u BIOSU?

Na pločici piše 1.5 V, a mislim da su mi i druge pločice na toj voltaži

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da se memorija ne slaze sa maticnom (asrock EDIT:Asrock 880 Extreme u ovom slucaju).

Kad sam bio prije kupovao komp kupim ja asrock p45x3 delux ,a u ducanu su imali samo Kingston ddr3 memorije,

dva tri puta sam mjenjo kingston modele memorije  niti jedan nije radio (ista stvar nece u windowse,BSovi)pa u servis,pa

2 tjedna prepiranja u servisu.Ajd pa su bili korektni i vratili mi novce jer je memorija bila ispravna.

Probaj jos upalit komp samo sa novom memorijom za svaki slucaj pa ak i dalje nece u windows znaci da nije kompatibilna

Edit:Asrock A770De je DDR2 ploca

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 14:39 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ocito neslaganje memorije
zm00 kaže...

Pozdrav svima i molim za pomoć ako tko zna!

Kratko i jasno: 2 su kompa - u jednom imam 2x2 GB Corsair XMS3 1333 MHz DDR3

u drugom imam 2X2 GB G.Skill 1333 MHz DDR3

Na poklon sam dobila RAM PC-10600, 4 GB, KINGSTON ValueRAM, KVR1333D3D4R9S/4GI, DDR3 1333MHz

Problem nastaje odmah u startu jer se Windowsi ne dižu ni u jednom a niti u drugom kompu.

U čemu griješim? Postoji li neko očito neslaganje ili se možda mora podesiti u BIOSU?

Na pločici piše 1.5 V, a mislim da su mi i druge pločice na toj voltaži

-ne radi, ... neobično?

Asrock A770DE.

C/P:

- Dual Channel DDR2 memory technology
- 4 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 1066*/800/667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB**

Ako su pod PC podatci točni, ako nisu ... danas vidoviti milan ne rad, kugla je ugašena.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 14:03 (ihush).
14 godina
neaktivan

Moja greška. A770DE je DDR2. Ne bi mi ni čarobni Milan pomogao. Hvala

@imutak - probat cu izvadit Corsair rame i stavit Kingston pa cu vidjet da li se sistem diže. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Krivo napisani podaci u "moj pc". Mjenjali su mi matičnu u servisu i umjesto 770DE stavljena je Asrock 770 Extreme3

"Memory - Dual Channel DDR3 memory technology
- 4 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 1600/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB*¨"

Izvadeni corsair rami i stavljeni Kingston - i dalje se sistem ne diže...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znaci nije kompatibilna jbga,ja sam sve zice izgubio u ducanu di sam kupio maticnu ,a sve memorije kingston i nijedna nece radit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je zaista do toga, zna li netko sa kojom se matičnom slaze Kingston?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- nije problem u RAMu (za to su šanse ispod 0.1%).

-što se ne diže? Koji sistem?

-sad kažeš da je mjenjana ploča, naravno da se sistem neće dići na drugoj MBO. Dali se pali PC (BIOS?)... ak da, PC je ispravan. Treba reinstall.

16 godina

Ne znam kako DDR3 memorija može biti nekompatibilna sa DDR3 matičnom. Ja bih na tvome mjestu do servisa i prijavio neispravne RAM kekse.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan

Niste me shvatili. Kad sam rekla da je mjenjana matična, to je bilo prije godinu kad sam kupila komp - zamijenili su mi je jer je imala grešku kod sata konektora ali ja nisam u međuvremenu promijenila podatke pod "moj pc" ovdje na forumu.

Komp radi super, samo sam još htjela staviti tu pločicu rama u njega i tu su nastali problemi. Na njemu je Windows 7 64 bit. Ne pojavljuje se ni BSOD niti ima onaj bip kad se pali komp , samo crni ekran!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zm00 kaže...

...Komp radi super, samo sam još htjela staviti tu pločicu rama u njega i tu su nastali problemi. Na njemu je Windows 7 64 bit. Ne pojavljuje se ni BSOD niti ima onaj bip kad se pali komp , samo crni ekran!

-mi smo shvatili ono što si napisala, tj podatke koje si dala.. ;-)

- dodatni RAM je neispravan.

Ako je dobro ugrađen, sjeo do kraja? i probati samo jedan po jedan modul... ako pali OK, alo ne pali, nevalja RAM=reklamacija

14 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ne znam kako DDR3 memorija može biti nekompatibilna sa DDR3 matičnom. Ja bih na tvome mjestu do servisa i prijavio neispravne RAM kekse.

Nije ni meni jasno kako može biti nekompatibilno.

To je 1 keks od 4 GB, ali vjerujem da nije do rama jer su za to šanse jako male.

Prije će biti opcija da se Asrock i Kingston ne slazu, a u oba kompa su mi matične Asrock

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
zm00 kaže...

...Komp radi super, samo sam još htjela staviti tu pločicu rama u njega i tu su nastali problemi. Na njemu je Windows 7 64 bit. Ne pojavljuje se ni BSOD niti ima onaj bip kad se pali komp , samo crni ekran!

-mi smo shvatili ono što si napisala, tj podatke koje si dala.. ;-)

- dodatni RAM je neispravan.

Ako je dobro ugrađen, sjeo do kraja? i probati samo jedan po jedan modul... ako pali OK, alo ne pali, nevalja RAM=reklamacija

Probam još i to pa javim. Hvala svima na trudu

16 godina
zm00 kaže...
..

To je 1 keks od 4 GB, ali vjerujem da nije do rama jer su za to šanse jako male.

..

-opet novi podatak, koji možda tebi nije bitan, ali bi brže došli do rješenja da su sve te info u početnom postu. .. jer.

- 4GB modul ne mora bit podržan od MBO, možda je SS ili DS (Single-Double side, gustoća rama..) kad se dolazi do granica podržanih od chipseta onda su i te sitnice važne. Večina današnjih ploča tako nebi prepoznala 8GB modul, mada će za godinu biti normalan u prodaji...

- u 50% slučajeva je potreban update BIOSa, upravo zbog tog, tj polovica izmjena BIOSa se odnose na takvu kompatibilnost...

- .. pa ostaje mogućnost nadogradnje BIOSa ili poseban raspored (nije svejedno koji utor..) ili spuštanje latencija (CAS)..

uz mogućnost da je stvarno neispravan.

14 godina
neaktivan

Probat cu prvo još pločicu staviti u svaki utor i probat da li funkcionira.

Ak ne, ostaje mi flash biosa?!

U latencije se ne razumijem previše, znam neke osnovne stvari pa cu to ostaviti za zadnju opciju i daljnje guglanje.

Hvala. Javim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zm00 kaže...

Probat cu prvo još pločicu staviti u svaki utor i probat da li funkcionira.

Ak ne, ostaje mi flash biosa?!

U latencije se ne razumijem previše, znam neke osnovne stvari pa cu to ostaviti za zadnju opciju i daljnje guglanje.

Hvala. Javim

- prije i poslje flasha se preporuča posaviti defaultne postavke BIOSa (nije obavezno ali preporuka).

- kod skidanja BIOSa, privjeri sve podatke (ne samo model MBO nego i reviziju), može biti različit BIOS.

- Sam BIOS (verzija) obično ima i izmjene (changelog) koje govore što je ispravljeno ili dodano. To je korisno pročitati, ako neka koisne izmjene (u ovom slučaju vezano za RAM) u odnosu na postojeću verziju, tad flashiranje nije od koristi... (uvjek je rizik, pa ''sretno''...).

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- 4GB modul ne mora bit podržan od MBO, možda je SS ili DS (Single-Double side, gustoća rama..) kad se dolazi do granica podržanih od chipseta onda su i te sitnice važne. Večina današnjih ploča tako nebi prepoznala 8GB modul, mada će za godinu biti normalan u prodaji...

Mislim da modul nije podrzan za moju matičnu ako sam dobro pročitala i shvatila:

http://asrock.com/mb/memory/770%20Extreme3.pdf

14 godina
neaktivan

...ali ipak cu isprobati još opcije flasha za svaki slučaj, ne mogu ništa izgubit (osim kojim slučajem zeznut matičnu {#}) pa šta bude!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-u popisu je par kom 4GB modula isključivo DS (dvostrani) nema podatka za broj chipova (4 ili 8-9) pa ako je tvoj modul DS s po osam chipova morao bi raditi (jer su oni popisi zastarjeli).

-edit: -neće raditi (nemoraš flashati BIOS..) jer.. to je ECC RAM (serverske MBO, neke podržavaju, tvoja ne.)

-zamijeni za običan ne-ECC.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 17:51 (ihush).
14 godina
neaktivan

Thanks na pomoci i trudu!!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice