Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav ekipa,planiram uzet novu matičnu [ASROCK FM2A88M EXTREME4+, AMD A88X, DDR3, zvuk, SATA, RAID, G-LAN, PCI-E, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, mATX, s. FM2/FM2+] te imam 8gb rama u dva slota,4gb+4gb jel [Memorija PC-14900, 4 GB, KINGSTON HyperX Fury Blue HX318C10F/4 DDR3 1866MHz]

e sada me zanima dal mogu ubacit jos 16 gb rama isto u dva slota samo što su ovi 8gb+8gb [Memorija PC-14900, 16 GB, KINGSTON Savage HX318C9SRK2/16 DDR3 1866MHz, 2x8GB] i dal će sve radit kako spada?

Hvala ^.^

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Može. Ne bi trebalo biti problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM memorije

tenks buraz :D

11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Bok ljudi

Treba li se nakon umetanja dodatne pločice rama obaviti instalacija nekog novog drivera ili nešto drugo 

Hvala

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ne. Obično se BIOS sam podesi. Ponekad treba ručno podesiti parametre ali ukoliko računalo radi obično ne treba ništa dirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije
Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

imam 3 ove plocice i planiram nadograditi pa neznam koju da kupim, istu takvu ili jednu od 4GB ili neku trecu? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Crofarmer kaže...

imam 3 ove plocice i planiram nadograditi pa neznam koju da kupim, istu takvu ili jednu od 4GB ili neku trecu? Hvala

Osobno bih dokupio jednu pločicu od 8 GB za 400 kn, ove tri bih prodao, dio novaca iskoristio za kupnju novoga RAMa.

A nećeš pogriješiti ni ako uzmeš isti taj model, samo u kapacitetu od 4 GB, 2 GB uzimati po meni je neisplativo.

domac5 kaže...

Valja ta memorija, iako bih osobno otišao na modul od 4 GB.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 20:41 (Valentin17).
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

Je li osim frekvencije bitno gledati i voltažu prilikom nadogradnje, da se slaže s već ugrađenom memorijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

kupio sam si asus g551jw, prezadovoljan sam , al mi treba jos 8 gb rama pa jel zna neko koji da kupim ram? i kako se stavlja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

htio bih nadograditi ram na 8 gb ali matična(pod moj pc) mi podržava 1333mhz i 1600(OC) pa me zanima šta će bit ak kupim 1600 ili neku s većom frekvencijom oće li raditi? također koji model bi mi vi preporučili corsair vengeance low profile ili g.skill ares ili kingston hyperx fury? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matoje kaže...

htio bih nadograditi ram na 8 gb ali matična(pod moj pc) mi podržava 1333mhz i 1600(OC) pa me zanima šta će bit ak kupim 1600 ili neku s većom frekvencijom oće li raditi? također koji model bi mi vi preporučili corsair vengeance low profile ili g.skill ares ili kingston hyperx fury? 

Obzirom da već imaš Kingston, najbolje da se držiš i dalje Kingston-a @1333 MHz. Kapacitet je još uvijek ispred radne frekvencije RAM-a.

16 godina
phoenix2003 kaže...
Matoje kaže...

Obzirom da već imaš Kingston, najbolje da se držiš i dalje Kingston-a @1333 MHz. Kapacitet je još uvijek ispred radne frekvencije RAM-a.

mislio sam uzet novi set od 2x4gb a ne nadodat na ovo

17 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

aj da ovu trakavicu zaključimo jednom za svagda:

32-bitni sustavi: max. 4 GB RAM (točnije 3,5 al jebga)

64-bitni sustavi: koliko MB podupire (NE brojem utora, nego količinom GB-a).

(svakako PRIJE instalacije provjeriti podupire li ugrađen/odabran procesor 64-bitne instrukcije, a vaša MB - RAM odabranog proizvođača. podatke ćete pronaći na internetu/u uputama za ploču i ne kockajte se s time.)

ako želite biti mirni i sigurni: uvijek (uvijek!) u startu mislite dalje od nosa i kupite što je moguće više RAM-a, ako je moguće KIT izvedbe. o RAM-u ovisi brzina rada računala (i još štošta). dakle, NEMA nadogradnje*. kupuj odmah sve ili ne kupuj dok nemaš perja. na (našem) tržištu prebrzo nestaju modeli koje kupujete u nekom trenutku i mjesec dana poslije može se dogoditi da ih više nema i ne bude a uskladiti različite RAM-ove različitih proizvođača i očekivati stabilnost rada sustava je kretenizam protkan naivnošću.

*u suvremeni računalima relativno se bezbolno i bezopasno može dodati još pokoji HD (NE sistemski) za "podatke", promijeniti grafička/zvučna/tv i sl., ventilatori/hladila na CPU i u kućištu te svakako napajanje. ostalo ne. a i ovo vrijedi za desktop. za laptope je beskrajno komplicirano bilo što i ne petljajte se ni u šta ako niste 272% sigurni da znate što i kako činite. u suprotnom, ne dolazite plakati i zapomagati na forum, nadajući se kako gore navedena pravila baš za vas ne vrijede. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matoje kaže...
phoenix2003 kaže...
Matoje kaže...

mislio sam uzet novi set od 2x4gb a ne nadodat na ovo

Tvoja matična ploča podržava do 16 GB RAM-a pa tako, ako nisi planirao prodati RAM koji već imaš, slobodno nadogradi još 2x4 GB.

15 godina
neaktivan
Ajar kaže...

aj da ovu trakavicu zaključimo jednom za svagda:

32-bitni sustavi: max. 4 GB RAM (točnije 3,5 al jebga)

64-bitni sustavi: koliko MB podupire (NE brojem utora, nego količinom GB-a).

(svakako PRIJE instalacije provjeriti podupire li ugrađen/odabran procesor 64-bitne instrukcije, a vaša MB - RAM odabranog proizvođača. podatke ćete pronaći na internetu/u uputama za ploču i ne kockajte se s time.)

ako želite biti mirni i sigurni: uvijek (uvijek!) u startu mislite dalje od nosa i kupite što je moguće više RAM-a, ako je moguće KIT izvedbe. o RAM-u ovisi brzina rada računala (i još štošta). dakle, NEMA nadogradnje*. kupuj odmah sve ili ne kupuj dok nemaš perja. na (našem) tržištu prebrzo nestaju modeli koje kupujete u nekom trenutku i mjesec dana poslije može se dogoditi da ih više nema i ne bude a uskladiti različite RAM-ove različitih proizvođača i očekivati stabilnost rada sustava je kretenizam protkan naivnošću.

*u suvremeni računalima relativno se bezbolno i bezopasno može dodati još pokoji HD (NE sistemski) za "podatke", promijeniti grafička/zvučna/tv i sl., ventilatori/hladila na CPU i u kućištu te svakako napajanje. ostalo ne. a i ovo vrijedi za desktop. za laptope je beskrajno komplicirano bilo što i ne petljajte se ni u šta ako niste 272% sigurni da znate što i kako činite. u suprotnom, ne dolazite plakati i zapomagati na forum, nadajući se kako gore navedena pravila baš za vas ne vrijede. 

Očemu ti, i kome?!

10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav svima

Ovako ovo pitanje se SIGURNO postavilo ali tko ce citati na desetke stranica a vremena pretjerano i nema.

Naime imam 4 slota za DDR2 rame

Trenutno je 3x 2GB DDR2 800 MHz

Imma pri ruci jos jednu plocicu 1GB DDR2 800 MHz i nju bih zatukao unutra. Zanima me da li to moze mijenjati performanse računala na lošije ili nešto drugo se dogoditi obzirom da nisu svi iste kolicine u tom slucaju? Taman mi nekada nedostaje 1 GB a ne kupuje mi se u ovom trenu 2 GB kada imam tu jednu.

TNX.

Treba mi jednostavan odgovor (ne odgovori tipa marsovac će se nastaniti u tvojem računalo zbog nejednakih RAM modula )

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Provjeri koliko RAM-a maksimalno podržava tvoja matična ploča i ukoliko se brojevi slažu, nadogradi. Taj podatak možeš naći u korisničkom priručniku matične ploče. Također, da bi koristio više od 3,5 GB RAM-a, moraš imati ili 64bitni OS ili u BIOS-u uključenu opciju "Remap Memory"(ukoliko BIOS ima uopće tu opciju).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
phoenix2003 kaže...

Provjeri koliko RAM-a maksimalno podržava tvoja matična ploča i ukoliko se brojevi slažu, nadogradi. Taj podatak možeš naći u korisničkom priručniku matične ploče. Također, da bi koristio više od 3,5 GB RAM-a, moraš imati ili 64bitni OS ili u BIOS-u uključenu opciju "Remap Memory"(ukoliko BIOS ima uopće tu opciju).

To se odnosilo na mene? Ako da imam vec i 64bit OS i maticna podrzava toliko jer je do pred 2ipo godine bilo unutra 4x 2GB ali zbog okolnosti sam ostao bez jedne plocice. mene zanima da li moze stvarati problem moduli razlicitih kapaciteta

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ne može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

jedino možeš imat problem ako je memorija različitih latencija od ostalih ali onda to podesiš u biosu tako da sve imaju istu i istu voltažu i trebalo bi ti raditi.

0 0 hvala 0
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

kolko bi mogao dobit za 3 kingston 1333 plocice od 2gb. Model 10600

0 0 hvala 0
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

Može tko pomoć?
Uzeo sam:
MBO P5Q Pro Turbo i 2x4gb ddr2 800 samsung

U manualu od MBO je ta memorija koju ja imam navedena da odgovara no kad dođe do loada windowsa bsod baci.

U biosu uredno čita 8gb,mjenjao sam latencije,spuštao brzinu memorije,mjenjao voltažu,probao memoriju po memoriju u svaki utor,reset biosa,nanovo flash biosa,linux live(ne ulazi bez bsoda bude no ostane na onim slovima što ispisuje),memory test na 32% stane i ne miče se.

Memoriju probao u amd athlon x2 240 kod frenda i uredno radi,diže sistem sve 5.

Ko je tu lud?

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 22:13 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kruskar kaže...

Može tko pomoć?
Uzeo sam:

U manualu od MBO je ta memorija koju ja imam navedena da odgovara no kad dođe do loada windowsa bsod baci.

U biosu uredno čita 8gb,mjenjao sam latencije,spuštao brzinu memorije,mjenjao voltažu,probao memoriju po memoriju u svaki utor,reset biosa,nanovo flash biosa,linux live(ne ulazi bez bsoda bude no ostane na onim slovima što ispisuje),memory test na 32% stane i ne miče se.

Ko je tu lud?

Te memorije rade samo za amd procesore,imam istu takvu.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Vidim imaš ogroman CPU hladnjak. Da li si siguran da ne postoji fizički kontakt između modula RAM-a i hladnjaka? Ako ima, to je onda uzrok tvog problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Acex kaže...
kruskar kaže...

Može tko pomoć?
Uzeo sam:

Ko je tu lud?

Te memorije rade samo za amd procesore,imam istu takvu.

Zašto  nisu napisali drugačiji model ime što god već a ne da u memory supportu piše ista ta memorija :/ Ako te zanima ta memorija javi mi se u box.

phoenix2003 kaže...

Vidim imaš ogroman CPU hladnjak. Da li si siguran da ne postoji fizički kontakt između modula RAM-a i hladnjaka? Ako ima, to je onda uzrok tvog problema.

Nop nema fizičkog kontakta ima još cca 5mm prostora.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
16 godina
moderator
kruskar kaže...

Može tko pomoć?
Uzeo sam:

Ko je tu lud?

Ebay memorija...radi samo sa AMD procesorima, bez obzira na suport liste.

http://www.ebay.com/itm/161500812892

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Moze pomoc ekipe profica s foruma? Da li ova memorija odgovara mojem laptopu?

Memorija koju bi kupio: http://www.e-tec.at/frame1/details.php?art=137759&shopart=

Specifikacije memorije mojeg lapa su na stranici 5: http://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/c04142186.pdf

Standard 1333 MHz DDR3 SDRAM two slots supporting dual channel memory 2048 MB, 3072 MB, or 4096 MB Maximum Upgradeable to 8192 MB with 4096 MB SODIMMs in slots 1 and 2 Dual-channel Maximized dual-channel performance requires SODIMMs of the same size and speed in both memory slots. * Maximum memory speed will vary based on system configuration. NOTE: Due to the non-industry standard nature of some third-party memory modules, we recommend HP branded memory to ensure compatibility. If you mix memory speeds, the system will perform at the lower memory speed. Full availability of 4 GB or more of memory requires Windows Vista Business 64-bit or Linux. With Windows 32-bit operating systems, the amount of usable memory is dependent upon your configuration, so that above 3 GB all memory may not be available due to system resource requirements.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Moj ti je savjet da odneseš laptop u lokalnu prodavnicu hardware-a, kupi tamo RAM i besplatno će ti ga ugraditi. Ukoliko dođe do problema koje može izazvati nekompatibilnost, to će se riješiti odmah.

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Imam jedno pitanje, oprostite nisam pratio ovu temu i nisam čitao od početka.

Planiram nadograditi Dual channel RAM Kingston 1333MHz CL9 1,5V obične ram pločice bez hladnjaka, sa Kingston HyperX blue cooler 1333MHz CL9 1,5V 8GB single.

E sad, zanima me hoću li ostati na Dual Channel, jer u jednom modulu će biti stara 2GB kingston, a u drugom ova nova. Napominjem, razlika između ova dva: nova pločica ima hladnjak i veći kapacitet.

Unaprijed hvala.

Ps. Na poslu imam računalo sa RAMom od dva proizvođača 2x4GB pločice i sa različitim CAS, a ipak rade u Dual.(vidi slike)

I jel uopće postoji 10GB RAM dual channel? :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 16:22 (Žohar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice