Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.590
|
čitano: 652.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

POzz, imam COrsair vengeance blue ddr3 2x2 gb 1600 mhz-a .... što mi je sad najpametnije? vidim da na njusci nema tih ramova bas, htio bih dodati jos rama, da li da prodam te svoje i uzmem neke druge 2x4 gb ili da kupim jos na njusci 2x2 iste takve kakve imam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije

Ako mozes dobit pristojne novce za svoje rame , prodaj ih , i kupi 2x4GB ! Tako ti ostane jos slobodnih utora za dajnu nadogradnju , ako dođe do toga !

S druge strane , nemres fulat ni da uzmes jos 2x2GB , samo kaj onda vise neces imati slobodnih utora !

Music As A Weapon !!
13 godina
Ruža kaže...
Strm kaže...
Ruža kaže...

poz, imam memoriju Corsair 1600mhz Low Profile black, e sad me zanima pošto ne bih kupovao još jedan paket od 8 gb, dal je moguće uzet samo jedan slot jedan komad od 4 GB neke druge marke, ili mora biti baš istog profila memorija? znam da mora biti istog takta, dakle 1600mhz, ali dal će biti problem ako je Kingston ili Patriot itd, da se ne zaebem bzv.

može savijet od vas znalaca, i zašto nema ove moje marke od 1x4GB za kupit? nego sam praktički prisiljen, na 2x4GB a nije da mi se kešira 100 eura niti mi treba toliko puno memorije.

Uzmeš bilo kakvu memoriju i radit če. Ako slučajno uzmeš 1333Mhz memoriju i tvojaCorsair black če se spistiti s 1600Mhz na 1333Mhz

vidiš nisam to znao, hvala na savijetu, ma uzet ću još 4GB neke 1600mhz, pošto nema ove low profile od 4gb u prodaji, jer kojeg će mi vraga 16gb memorije? a opet 8gb isto sumnjam da trošim, ali ono volio bi da mi bude viška još 4gb memorije pa nek se nađe ako jednog dana bude potrebno. pošto nemam namjeru tako skoro mjenjat svoje komponente, a kad budem kupovo kupovat ću sve novo, ko što sam i prije 3 godnie napravio. hvala na pojašnjenju. {#}

ps ako imaš volje, jel mi možeš reći hoće li mi procesor i matična radit brže nakon što nadogradim s još 4 gb RAM-a? extreme 4 je matična, i i53570K je proc. grafička nvidia 660Ti. ma bocnut ću ja još ta 4gb, pa nek se nađe. od viška glava ne boli. {#}

Inače nečeš osjetiti pomak u peformancama, no u multitaskingu itekako. Npr. sada ti sigurno trza kada upališ filmoviziju, youtube, face, bug, prijevodi.com, i još koji tab-a kada nadogradiš s još 4GB neče-tabovi puno RAMA troše što znači da češ moči imati više tabova odjednom bez pada peformanci, tako isto i za multi tasking: Sketchup, vlc, google chrome((S 5 tabova)), word 2010 i trzalo mi je s 4GB Ram-a, a s 6 netrza-kužiš?

Strm
14 godina
neaktivan
Strm kaže...

Inače nečeš osjetiti pomak u peformancama, no u multitaskingu itekako. Npr. sada ti sigurno trza kada upališ filmoviziju, youtube, face, bug, prijevodi.com, i još koji tab-a kada nadogradiš s još 4GB neče-tabovi puno RAMA troše što znači da češ moči imati više tabova odjednom bez pada peformanci, tako isto i za multi tasking: Sketchup, vlc, google chrome((S 5 tabova)), word 2010 i trzalo mi je s 4GB Ram-a, a s 6 netrza-kužiš?

e to me zanimalo, a čudi me da 8gb nije dovoljno da to ne trza, zna mi ponekad zapet ono filmovi, pa se vrtit poduže, i tako nije često ali kad se dogodi iritira. i youtube ponekad zna zaštekat ili trznut što kažeš, ma kupit ću još 4gb nije to tako skupo, ako će malo olakšat gledanje filmova i yotube-a ja već zadovoljan. a vjerojatno hoće.

13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Trebalo bi, sad sam se sjetio.. Također ti ako igraš kakve igre ubrzava učitavanje istih

Strm
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
Ruža kaže...

zna mi ponekad zapet ono filmovi, pa se vrtit poduže, i tako nije često ali kad se dogodi iritira. i youtube ponekad zna zaštekat ili trznut što kažeš

- Podešenje samoga OSa, količina smeća, virusi i sl., spori disk, slab procesor,

previše nepotrebnih programa koji se vrte u memoriji istovremeno,

spora internet konekcija su samo neki od razloga za trzanje.

- Ovisi, ali i neke stvari na webu mogu biti zahtjevne kao i npr. igra neka.

- Više RAMa dobro dođe, ali..., ipak imaš već 8GB koji bi morali zadovoljavati sve potrebe "prosječnoga" korisnika.

- Ako želiš, instaliraj si Teamviewer na računalo i na PM mi pošalji ID i PASS koji ti pokaže, pa ti budem to sve posložio,

a onda možeš maknut 4GB RAMa, a ne stavljat novi.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 19:44 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
Ruža kaže...

zna mi ponekad zapet ono filmovi, pa se vrtit poduže, i tako nije često ali kad se dogodi iritira. i youtube ponekad zna zaštekat ili trznut što kažeš

- Podešenje samoga OSa, količina smeća, virusi i sl., spori disk, slab procesor,

- Više RAMa dobro dođe, ali..., ipak imaš već 8GB koji bi morali zadovoljavati sve potrebe "prosječnoga" korisnika.

- Ako želiš, instaliraj si Teamviewer na računalo i na PM mi pošalji ID i PASS koji ti pokaže, pa ti budem to sve posložio,

- s 8 GB i opisanim 'problemima' problem mora biti u prvoj crtici.. uz to što je danas internet=multimedija=3d-gaming, npr flash i browseri.

- drugi dio je neovisno o raspoloživim resursima podešavanje sistema i korisničke navike... dovoljno je neki sporiji HDD i to se osjeti CPU-RAM-VGA tu ne mogu pomoći. .. predloženo sređivanje preko TV je 'optimalnije' od trpanja RAMa (koje se uvjek može, jer od viška glava ne boli, osim lošeg pića..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...

- Ti se pojaviš kao naručen. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Ruža kaže...

ma rade meni filmovi dosta dobro, ali kažem ponekad malo trzne virusa nemam proc nije slab, grafička isto, i matična sve mi je to više manje novo.

imam Teamviewer, aj kad ti paše ovih dana, pošalji mi pp pa ću ja tad bit za kompom, pa pogledaj malo kako stvari stoje, možda mi je sve ok mislim pazim dosta dobro na komp, ali uvijek se može svašta napravit iz neznanja i surfanja po sumnjivim stranicama.

ma ja uglavnom gledam filmove, i igram igre tu i tamo nešto prćkam po MOfficeu dakle sumnjam da mi trebe više od 8gb, ma vidjet ću još ni sam ne znam dal mi se isplati to sve, i ovih 8gb odlično služi svrsi.Ž

ps HDD mi je WD 1000gb caviar black, sumnjam da je ono razlog trzanja, ili možda ipak je?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 19:25 (Ruža).
14 godina
neaktivan
Strm kaže...

Trebalo bi, sad sam se sjetio.. Također ti ako igraš kakve igre ubrzava učitavanje istih

igram nekoliko igara, točnije imam ih jedno 10tak, ali par igram intezivno ove ostale i ne baš tako često, ali i njih znam ponekad zaigrat.

14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ovako, ja imam 2x1 GB RAM-a, jeli sad mogu stavit još jednu pločicu od 2 GB pa da iman 4 ili sve pločice moraju bit sa istom količinom memorije?

dakle bilo bi 2x1 GB + 1x2 GB a ne 4x1 GB. Jeli može tako?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 21:46 (dr. zlo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Ovako, ja imam 2x1 GB RAM-a, jeli sad mogu stavit još jednu pločicu od 2 GB pa da iman 4 ili sve pločice moraju bit sa istom količinom memorije?

možeš

10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Kupujem plocu asus crosshair v formula z i amd fx 8350 i za njega pise da podrzama ddr 3 memoriju ali do 1866 mhz.Sad me zanima ako ja stavim memoriju sa vise mhz dal ce komp radit normalno?Ploca sama po sebi ppdrzava do 2400 mhz...

0 0 hvala 0
15 godina
dr. zlo kaže...

dakle bilo bi 2x1 GB + 1x2 GB a ne 4x1 GB. Jeli može tako?

-može ako: je kompatibilan (odgovarajući tip SDRAM-DDR-DDR2-DDR3) i hardware podržava (količinu, gustoću samih chipova po DIMM). npr moraš imati dovoljno slobodnih utora i max mora biti iznad 2GB, uz naravno odgovarajući tip. To sve imaš u manualu MBO.

13 godina
diodium kaže...
Kupujem plocu asus crosshair v formula z i amd fx 8350 i za njega pise da podrzama ddr 3 memoriju ali do 1866 mhz.Sad me zanima ako ja stavim memoriju sa vise mhz dal ce komp radit normalno?Ploca sama po sebi ppdrzava do 2400 mhz...

Frenkvencija memoruje če se spustiti na 1866mhz s 2400mhz i radit če

Strm
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Imam pitanje sada... kako mi je zbrka oko kupovanja novog kompa, trebam informaciju, imam Corsair vengeance blue 2x2 gb 1600 mhz-a , e sada, htio sam staviti jos rama, imam  trenutno asrock m3aucc i athlon x3(phenom 2 x4  b50)
kupio sam 970 extreme 3 i  fx 6300 ... pitanje glasi: da li mogu uzeti http://www.ekupi.hr/Corsair-1X4GB-DDR3-1600-C9-Ven-memorija-273057.aspx  znaci jos 1 plocicu od 4 gb pa da si ustedim neku lovu za mrvicu bolju grafu ili da idem ipak na jos 4 gb, znacid a uzmem 2x4 gb pa da imam sveukupno 12?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Goddish

- Nemaš potrebe za 12GB RAMa, kupi jednu pločicu od 4GB i to je to.

- Uloži bolje novce u grafu.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:11 (Valentin17).

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Goddish

- Nemaš potrebe za 12GB RAMa, kupi jednu pločicu od 4GB i to je to.

- Uloži bolje novce u grafu.

Hvala kolega :D
znaci normalno ce raditi 2 plocice od 2 gb(posto su dual chanell) i ta plocica od 4 gb?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:18 (Goddish).
13 godina
Goddish kaže...

- Sve bude radilo, nemaš problema.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

razmisljam dici ram na 8gb, imam dobru ponudu za GoodRam memory, ima li ko kakva iskustva?

tj moja trenutna memorija je na 1333mhz, ova GoodRam radi na 1600mhz, posto se ne razumijem u to previse :> par savjeta 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 11:37 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ubaci ju, radit će na nižoj frekvenciji i to je to.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

razmisljam dici ram na 8gb, imam dobru ponudu za GoodRam memory, ima li ko kakva iskustva?

tj moja trenutna memorija je na 1333mhz, ova GoodRam radi na 1600mhz, posto se ne razumijem u to previse :> par savjeta 

kad ubaciš tu s 1600, ona će se underclockat na takt ove niže,tj. radit će na 1333mhz

fra Krsto Narkoman
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Zanima me da li ću osjetiti neki pomak kod kompa, ako zamjenim 768mb rama, sa 2gb rama? jer osjećam štekanje u mozilli i kod gledanja filmova...

k8v-vm

amd sempron 2500+

768mb rama

40gb hdd

nvidia gt8600 256mb

0 0 hvala 0
15 godina
fluj kaže...

Zanima me da li ću osjetiti neki pomak kod kompa, ako zamjenim 768mb rama, sa 2gb rama? jer osjećam štekanje u mozilli i kod gledanja filmova...

k8v-vm

amd sempron 2500+

768mb rama

40gb hdd

nvidia gt8600 256mb

- ''ubaciti''? -nećeš, jer se ram ne ubacuje (samo tako). Koji RAM, koja MBO, kompatibilnost. 99% imaš DDR. Nije svejdno DDR (bez broja = 1), DDR2 ili DDR3.. tako da postoji mogućnost da RAM samo (u)baciš.

- ako uspješno ugradiš RAM, svi noviji OSevi i aplikacije će lakše 'prodisati', ali i dalje imaš relativno slabo računalo (za današnje kriterije). Problem je ispaltivost, jer je cijena DDRa po trgovinama viša nego da kupiš novu MBO-CPU-RAM za malo veću količinu RAMa ili problem koliko chipset podržava i koji tip (veličina-količina + gustoća chipova na samom modulu.) Ne mora svaka memorija raditi na svim chipsetovima mada je odgovarajuća generacija.

- zato, provo provjeri teh.specifikacije za svoju MBO, cijenu i dali ih uopće u trgovini drže. Oglasnik je OK...

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

trenutno imam Kingston 4GB RAM (DDR3 1600MHz, CL9, Hyper X), planiram nadograditi na 8 GB pa me zanima, među vama iskusnijima, koliko je ova memorija dobra. Ne igram igre, ali često imam dosta programa u pozadini i koji puta virtualnu mašinu pa se zna to usporiti kad je RAM popunjen. Kad sam kupovao ovaj RAM je bio prihvatljive cijene i nisam obraćao pažnju na perfomanse. Sada su mi opcije nadograditi istim modulom, kupiti bolji modul isto od 4GB ili dodat još para pa kupiti kvalitetniji 8GB modul. Ionako planiram složiti još jedan komp pa mi ovaj sad Kingston modul nebi bio viška.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

koliko dode jedna Ram KARTICA SLIP MINI OD 100 NAJMANJE?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Sasa Lazarevic

0 0 hvala 0
15 godina

-pronađi (ili google) podatke za MBO-chipset (pročitaj oznake sa samoj MBO ili CPUz-Mainboard), provjeri BIOS i koliko imaš DIMM utora.

-.. nešto se 'slabo vidi'.. ako je 915G, vjerojatno je max 2-8GB, FSB 400-533 (teško da ćeš naći u trgovini ispod 800MHz) i gustoća RAMa (broj chipova, njihova veličina i single-double sided). Velika šansa da brži RAM neće upaliti, da ne prepozna veći modul od 1GB i ovisno o boju utora dali možeš nagurati više.

Sve to imaš u the.spec za MBO (uvjek provjeri i BIOS) ali ponekad i novije stvari rade mada nisu navedene. Prije kupnje bi bilo dobro probati.

14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Piše mi u manualu od matične da mi RAM pločice moraju bit identičnog kapaciteta da bi radile u dual chanelu. Mogu imat i 4 ali onda moraju bit dvi po dvi identične. Ako nije ovako onda neće radit u dual chanelu, pa jel ima uopće veze ako ne rade u dual chanelu? Jer znan da mi je neko ovde bia reka da mogu stavit npr. 2 pločice od 1gb i jednu od 2gb.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dual chanel je (zanemariva) razlika u brzini... veći problem su stara ograničenja chipsetova koji npr nije ni mogao raditi u DC modu ili na nižoj brzini ako su svi DIMMovi bili popunjeni ili max kapacitet ... tako da je to 'zanemarivo', veći problem je dali uopće radi.

-inače, pravilo za DC su parovi, zato su i (obično) oznake na utorima A i B, na intelu u pravilu 1-3 i 2-4 (svaki drugi) na AMDu 1-2, 3-4 (po redu).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice