Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.590
|
čitano: 652.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
9111963 kaže...

Ne mogu više sve otvarat,cijeli dan se hebem sa ovim sranjem samo da saznam koja je faking matična.Moje posljednje pitanje je:da li mogu stavit 2gb memoriju u jedan utor a u ostala 3 utora, 512mb?

ne, stvari su ovakve-po marki matične možemo zaključiti da ide ili DDR1 memorija ako je matična socket 478, ali po kuleru se jasno vidi da nije, više če biti da je socket 775 što znači da u nju ide DDR2 ram((Ali nemora nužno, no, najvjerovatnije da da)), a 4GB DDR2 RAMA što dođe ~400Kn. I opet, i da kupiš 4GB RAM-a šta ako matična podržava samo do 2GB? Nego, reci mi koji procesor imaš ali točan model-po njegovim specifikacijama se može vidjeti koja memorija ide u njega....

Strm
11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

LP

Imam G. Skill PC3-10700 1333mhz 4gb ddr3 ram, i uzeo bi jos jedan od 4 ali me zanima jel moraju nuzno biti isti rami, nesto sam cuo da nemoraju al onda moras ih u biosu uskladit nesto (sto neznam). Koliko ja kuzim trebaju biti samo isto mhz ili mogu npr stavit od 1600mhz ali ce ona raditi na 1333 jer se uvijek uskladjuje sa slabijim keksom. Neznam mozda nisam u pravu al to me zanima uzeo bi jos jednu od 4gb al neku drugu npr. Kingmax Hercules Nano 1600mhz PC3-12800. Dali bi bile kompatibilne i što znaci to PC3-12800 ? Sjecam se kad sam bio klinac samo bi nabavio bilo koje rame (onda obican ddr) i stavio u komp sve bi radilo ucitalo bi ih itd....

ona s većim taktom će se spustit na takt niže...ak se ne varam

10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Procesor je Pentium 4 640,3200Mhz

Chipset je Intel Grantsdale-G i915G

ddr2 rami su sigurno

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 20:31 (9111963).

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

Procesor je Pentium 4 640,3200Mhz

Chipset je Intel Grantsdale-G i915G

Dali tvoja matiča izgleda ovako? http://www.motherboard.cz/mb/soltek/SL-915GPro-FGR.jpg

Strm
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Da,ista takva.Samo kaj tih usranih Solteka ima milijun vrsta.

0 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ovo je tvoja matična: SL-915GPro-FGR - SOLTEK. Ionaku imaju sam dvije matićne za s.775, znači s informacijama čipseta s proca sam vrlo lako našao matičnu i možeš vidjeti i da u imenu pišze 915G. Znači-matična je s.775

Loša vijest jest da podržava 184 pin DDR DIMM RAM iliti skračeno DDR1. Možeš unutra krknuti meni nevjerovatnih 4GB DDR1 memorije-problem jesto što se cijene za 1GB DDR1 memorije kreču od 170Kn pa nadalje((Klik))

Znači 4x 180KN što znači da moraš dati 720Kn za ram{#}

A za malo više od 720Kn kupiš si 4GB DDR3 memorije, novi proc i matičnu...

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Nije mi sad ništa jasno.Kako sada imam 4x 512 mb ddr2 i normalno radi sve i pokazuje mi uredno 2gb memeorije a ti tvrdiš da je to ddr1?Kaj nije to malo drugačije?Htio sam samo upiknuti dva keksa od 2gb ddr2,ostale povadit i kasnije ove iskoristiti za neki bolji pc.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 20:52 (9111963).

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

Nije mi sad ništa jasno.Kako sada imam 4x 512 mb ddr2 i normalno radi sve i pokazuje mi uredno 2gb memeorije a ti tvrdiš da je to ddr1?Kaj nije to malo drugačije?

si siguran da je ddr2? Izvadi i uslikaj mi jednu pločicu

Strm
13 godina
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

http://www.zaslike.com/files/knezgiaf6kswnw0p8dw5.jpg

Pročitaj:Supported memory types ddr2

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 21:21 (9111963).

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

http://www.zaslike.com/files/knezgiaf6kswnw0p8dw5.jpg

Pročitaj:Supported memory types ddr2

Izvadi jednu pločicu van i uslikaj mi etiketu sa nje, ajde brzo!

Strm
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Čekaj malo če potrajat

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

Čekaj malo če potrajat

samo ajde

Strm
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

@ bunkermax, naravno da nema ubrzanja (vidljive promjene) jer i prije si imao dovoljno RAMa za uobičajene potrebe, sad samo imaš više, RAM = gepek u autu, nije brži ako je veći. Tek u trenutku kad neka app traži toliko RAMa se vidi razlika.

@ 9111...

-MBO možda podržava DDR1 i DDR2, moraš prvo provjeriti i biti siguran koji tip rama i koliko je max podržano. DDR1 je neisplativo kupiti, DDR2 skoro da je jeftinije zajedno MBO+CPU+RAM DDR3 ako trebaš više RAMa... već imaš 4x512=2GB, neisplativo je dodavati jer zadovoljavaš normalne potrebe, ostatak sistema bi morao biti jači (CPU novije generacije kao Celeron, je dvostuko jači od tvog starog, dok je za igre važna VGA, tek tad bi bilo neke korsiti od RAMa, vidi poruku iznad..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
13 godina
ihush kaže...

@ bunkermax, naravno da nema ubrzanja (vidljive promjene) jer i prije si imao dovoljno RAMa za uobičajene potrebe, sad samo imaš više, RAM = gepek u autu, nije brži ako je veći. Tek u trenutku kad neka app traži toliko RAMa se vidi razlika.

@ 9111...

-MBO možda podržava DDR1 i DDR2, moraš prvo provjeriti i biti siguran koji tip rama i koliko je max podržano. DDR1 je neisplativo kupiti, DDR2 skoro da je jeftinije zajedno MBO+CPU+RAM DDR3 ako trebaš više RAMa... već imaš 4x512=2GB, neisplativo je dodavati jer zadovoljavaš normalne potrebe, ostatak sistema bi morao biti jači (CPU novije generacije kao Celeron, je dvostuko jači od tvog starog, dok je za igre važna VGA, tek tad bi bilo neke korsiti od RAMa, vidi poruku iznad..).

Ma piše na službenoj stranici da podržava 184pin ram što je DDR1 ne?

Strm
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

ostavi tako kako je...ne isplati se kupovat ram,jer je ionako skup,a proc ti je dosta star...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-- da, ''ali'  ''piše i Mile'', Soltek je odavno propao, ne vrijedi razmišljati koliko su njihovi podaci točni, chipset je prijelazna gen.. može biti oboje. (hmm, ne može jer koristi 4 komada..) moj bed.

Ako izvadi jedan modul i na njemu vidi oznaku kao DDR2-533 ili PC2-4200.. tad je sigurno DDR2 (uz to da je malo šanse iz tog vremena za module DDR1-512, klasičan PC s XPom je imao manje od 512 i tad je došla Vista, nagađam da je ipak DDR2).

11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

ddr(ddr1)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

vidi vidi, ipak je DDR1 (broj jedan se ne piše, jer je prvi..) uz DDR-3200=DDR-400MHz

-dakle, neisplativa kupnja osim u oglasniku, jer bi cijena RAMa bila iznad cijelog novog PCa, uz ograničenje koje je sigurno na 2GB (možda do 3 ili 4.. i to uz dodatna ograničenja).

10 godina
kivic15 kaže...

ddr(ddr1)

Daj me nemoj zezat.A ja stalno mislio da imam ddr2.

13 godina
Nadogradnja RAM memorije

@ihush

Sory stari ali ja sam mu to sve več objasnio{#} Tako da zbilja nema potrebe, i ako si mogao vidjeti odpočetka znam da je DDR1 jer niti proc niti matična nepodržavaju DDR2...

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Hvala dečki svima......Pozdrav.

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...
kivic15 kaže...

ddr(ddr1)

Daj me nemoj zezat.A ja stalno mislio da imam ddr2.

a šta ja non-stop tvrdim? Skupi 1000Kn pa onda moš kuoiti 4GB RAMA, beki celeron i matičnu-integrirana grafika je jača od tvoje trenutno tako da nemaš frke

Strm
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

matična može podržavati i ddr i ddr2!

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
kivic15 kaže...

matična može podržavati i ddr i ddr2!

hmm, možda, ali nevjerujem- i da podržava ddr2, i dalje ti dođe na isto, 2GB memorije ti je dovoljno za surfanje netom-upgrade radi kako spada ili ga nemoj ni raditi :D

Strm
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

poz, imam memoriju Corsair 1600mhz Low Profile black, e sad me zanima pošto ne bih kupovao još jedan paket od 8 gb, dal je moguće uzet samo jedan slot jedan komad od 4 GB neke druge marke, ili mora biti baš istog profila memorija? znam da mora biti istog takta, dakle 1600mhz, ali dal će biti problem ako je Kingston ili Patriot itd, da se ne zaebem bzv.

može savijet od vas znalaca, i zašto nema ove moje marke od 1x4GB za kupit? nego sam praktički prisiljen, na 2x4GB a nije da mi se kešira 100 eura niti mi treba toliko puno memorije.

0 0 hvala 0
13 godina
Ruža kaže...

poz, imam memoriju Corsair 1600mhz Low Profile black, e sad me zanima pošto ne bih kupovao još jedan paket od 8 gb, dal je moguće uzet samo jedan slot jedan komad od 4 GB neke druge marke, ili mora biti baš istog profila memorija? znam da mora biti istog takta, dakle 1600mhz, ali dal će biti problem ako je Kingston ili Patriot itd, da se ne zaebem bzv.

može savijet od vas znalaca, i zašto nema ove moje marke od 1x4GB za kupit? nego sam praktički prisiljen, na 2x4GB a nije da mi se kešira 100 eura niti mi treba toliko puno memorije.

Uzmeš bilo kakvu memoriju i radit če. Ako slučajno uzmeš 1333Mhz memoriju i tvojaCorsair black če se spistiti s 1600Mhz na 1333Mhz

Strm
14 godina
neaktivan
Strm kaže...
Ruža kaže...

Uzmeš bilo kakvu memoriju i radit če. Ako slučajno uzmeš 1333Mhz memoriju i tvojaCorsair black če se spistiti s 1600Mhz na 1333Mhz

vidiš nisam to znao, hvala na savijetu, ma uzet ću još 4GB neke 1600mhz, pošto nema ove low profile od 4gb u prodaji, jer kojeg će mi vraga 16gb memorije? a opet 8gb isto sumnjam da trošim, ali ono volio bi da mi bude viška još 4gb memorije pa nek se nađe ako jednog dana bude potrebno. pošto nemam namjeru tako skoro mjenjat svoje komponente, a kad budem kupovo kupovat ću sve novo, ko što sam i prije 3 godnie napravio. hvala na pojašnjenju. {#}

ps ako imaš volje, jel mi možeš reći hoće li mi procesor i matična radit brže nakon što nadogradim s još 4 gb RAM-a? extreme 4 je matična, i i53570K je proc. grafička nvidia 660Ti. ma bocnut ću ja još ta 4gb, pa nek se nađe. od viška glava ne boli. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 14:58 (Ruža).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice