Da li moze ovaj RAM na proc?

poruka: 35
|
čitano: 4.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Da li moze ovaj RAM na proc???
neki_lik kaže...
microman kaže...

Evo kako radi sa 1333Mhz.

U biosu podigneš temeljni takt proca sa 133Mhz na 150Mhz.I ručno se podesi RAM na 1333Mhz.U tom slučaju ne trebaš dizati ni napon Vcorea(Jezgra procesora),VTT(napon QPI sabirnice i Memorijskog kontrolera),a ni napon RAM-a(DDR3).

Znači jedino što je dignuto je Temeljni takt,a svi naponi ostaju na tvornički definiranim postavkama i ne smanjuje se radni vijek proca i nema bojazni da če se nešto skurit.

I nema nikakvog OC-a matične jer sve matične podržavaju brzinu QPI-a na 6,4 GT/s te kao takvu ne treba dizati radni takt NB-a te njegov napon.

To je već overclockiranje memorijskog kontrolera, ondnosno procesora.
 Koji ne predstavlja nikakav rizik pošto se ne dižu nikakvi naponi i ne OC-a se matična(NB).A takav pohvat bi moglo napravit i dijete.
M.C
16 godina
neaktivan
Da li moze ovaj RAM na proc???

Ovaj samo jos jedna napomena. Dominatori rade na 1.65 V . Sto je na granici za i7. Moram li ja sam spustit voltazu ili ce se sama?

Nisam ništa reko!

0 0 hvala 0
17 godina

ne moze! 100%

16 godina
neaktivan
Da li moze ovaj RAM na proc???

sto je sad ovo pol ljudi kaze da se moze pol da ne..Izlanuo se

Nisam ništa reko!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...

Ovaj samo jos jedna napomena. Dominatori rade na 1.65 V . Sto je na granici za i7. Moram li ja sam spustit voltazu ili ce se sama?

Možeš ako podigneš napon VTT-a na 1,35v.A i sam Intel je izjavio da VTT napon od 1,35v ne krati rok trajanja proca.
M.C
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice