Da li moze ovaj RAM na ovaj procesor???
Može,bez problema.
Može,bez problema.
Na procesor ne može, ali na matičnu ploću za taj procesor DA!!
Ma ti ramovi idu sa tom ploćom i procesorom....i rade na 1600Mhz.....nemaš brige!
sto sad? neki kazu da mogu ici neki da ne! Dajte neke argumente na svoje tvrdnje. Ipak se ne radi o malo novaca!
Može, radit će bez problema ali na 1066Mhz.
Zato što ni jedan Core i7 (osim Extreme verzije) ne podržava veće brzine od 1066Mhz.
Zato što ni jedan Core i7 (osim Extreme verzije) ne podržava veće brzine od 1066Mhz.
Ma ljudi nemojte biti smješni....ne znam kako ploća automatski stavlja memoriju, ali se ručno u biosu može nemjestiti na 1600MHz bez brige...ne bunite čovjeka koji je ionako zbunjen!
Ako stavim DDR3 od 1333MHz na ploču EX58-UD5 da li što treba mijenjat u biosu tj. smanjiti frekvenciju na 1066? Mislim da ne treba, ali pitam za svaki slučaj jer sam sada zbunjen od postova iznad.
Ako stavim DDR3 od 1333MHz na ploču EX58-UD5 da li što treba mijenjat u biosu tj. smanjiti frekvenciju na 1066? Mislim da ne treba, ali pitam za svaki slučaj jer sam sada zbunjen od postova iznad.
mene zanima:čemu tako skup RAM???razlika u preformansama nije vrijedna razlike u cijeni!!!šta misliš o ovom
mene zanima:čemu tako skup RAM???razlika u preformansama nije vrijedna razlike u cijeni!!!šta misliš o ovom
Moze taj ram na taj proc. Radit ce skroz normalno!
Da se nadovežem na temu da bezveze ne otvaram novu, jel se ovaj RAM isplati uzet i jel bolji u clockanju i hlađenju od OCZ platinum series? http://protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=12077
Da li moze ovaj RAM na ovaj procesor???
Opet ponavljam svima neiformiranima;
Intel Core i7 podržava brzine memorije isključivo 800Mhz i 1066Mhz. Izuzetak su Extreme Edition verzije (i7 965) koje podržavaju i 1333Mhz memoriju.
Ako kupite Core i7 920, ili 940 i DDR3 memoriju brzine 1333Mhz ili brže, ona će se automatski downclockirat na 1066Mhz.
Evo kako radi sa 1333Mhz.
U biosu podigneš temeljni takt proca sa 133Mhz na 150Mhz.I ručno se podesi RAM na 1333Mhz.U tom slučaju ne trebaš dizati ni napon Vcorea(Jezgra procesora),VTT(napon QPI sabirnice i Memorijskog kontrolera),a ni napon RAM-a(DDR3).
Znači jedino što je dignuto je Temeljni takt,a svi naponi ostaju na tvornički definiranim postavkama i ne smanjuje se radni vijek proca i nema bojazni da če se nešto skurit.
I nema nikakvog OC-a matične jer sve matične podržavaju brzinu QPI-a na 6,4 GT/s te kao takvu ne treba dizati radni takt NB-a te njegov napon.
Evo kako radi sa 1333Mhz.
U biosu podigneš temeljni takt proca sa 133Mhz na 150Mhz.I ručno se podesi RAM na 1333Mhz.U tom slučaju ne trebaš dizati ni napon Vcorea(Jezgra procesora),VTT(napon QPI sabirnice i Memorijskog kontrolera),a ni napon RAM-a(DDR3).
Znači jedino što je dignuto je Temeljni takt,a svi naponi ostaju na tvornički definiranim postavkama i ne smanjuje se radni vijek proca i nema bojazni da če se nešto skurit.
I nema nikakvog OC-a matične jer sve matične podržavaju brzinu QPI-a na 6,4 GT/s te kao takvu ne treba dizati radni takt NB-a te njegov napon.