Memorija, Latencije, Clocking, Problemi
- poruka: 15
- |
- čitano: 4.461
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj pogledati tu http://www.thetechrepository.com/showthread.php?p=667#post667
Ja sam imao isti problem sa svojom mem i skuzio sam da mi radi na 5 5 5 15 samo ako je omjer cpu-fsb 1:1 a u svim drugim situacijama mi radi na 5 5 5 18 i rusi se ako probam nesto promjeniti.
4GB RAM, 1066MHz DDR2, Corsair Dominator, 5-5-5-15,
Hard Drive: 960 GB Total / 2x320 GB on Raid 0 + 2x160 GB,
Video Card: ATI Radeon HD 3870 @ core 830MHz / GDDR4 2500MHz,
Monitor: SyncMaster 226CW(Digital) + Iiyama A901HT VisionMaster Pro 450,
Sound Card: SB Audigy 2 Platinium eX,
Speakers/Headphones: Logitech Z-5500 Digital + AKG K141,
Keyboard: Logitech G15,
Mouse: Logitech Cordless MX 1000
Imam tu plocu, i svrljajuci po asus forumu sam nailazio na usere koji imaju problema s ocz memorijom (izmedju ostalog). Vidi da tamo neko nema slican problem. Takodjer, u novijim verzijama bios-a je poboljsana kompatibilnost s memorijom. Koju verziju ti imas? Ja imam 0804 s kojom nemam problema. Isto tako nemoj flashati beta verzije ni pod razno. Izasla je nova verzija nedavno 1012 i nisam vidio da se neko ozbiljnije zali na nju.
Prije par dana sam ga flashiro na 1012 verziju, ali još zeza..
Ja sam probleme (rusenje i pri najmanjem oc-u) imao samo dok mi je u biosu bio ukljucen auto SPD, nakon sto sam stavio na manual i podesio rucno latencije i napon sve je radilo ok.
Jel imaš istu mem. ili ???I ja sam stavio na manual i napon 1.9V i ruši se.
Koji je radni napon memorije? Znas da one oc serije imaju veci tvornicki radni napon za tvornicke postavke pa se ruse na manjem. Asus isto tako daje manji napon nego sto pise u biosu, pa probaj ici s vecim. Ja sam imao prije ove ploce p5b deluxe i tu mi je stvarno bilo problematicno (rusila se na defaultnim postavkama s 4 GB rama - mana ploce) a na ovoj je bolje. Memorija mi nije ocz nego trancend, ali ocz je problematican na ovoj ploci (barem one oc verzije na 1066)
Defaultni napon je 1.8V , da se razumijemo sad radi na 820Mhz pri 1.9V pri višoj od te frekv. na tom nap. sistem se ruši. Htio bi povisiti frekv. bar za 100Mhz ( čuo sam da taj tip radi i na 1Ghz stabilno) ili smanjiti latencije koliko mogu, da izvučem max. koliko mogu
Defaultni napon je 1.8V , da se razumijemo sad radi na 820Mhz pri 1.9V pri višoj od te frekv. na tom nap. sistem se ruši. Htio bi povisiti frekv. bar za 100Mhz ( čuo sam da taj tip radi i na 1Ghz stabilno) ili smanjiti latencije koliko mogu, da izvučem max. koliko mogu
Frekvencija: 800 Mhz
CL 4-5-4-15
Napon napajanja: 2.1V
Platinum Mirrored XTC hladnjak
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1120045
E, baš ta! Trebale bi biti te latencije, ali u BIOS-u mi piše da su 5-5-5-15, al nema veze. Hvala, idem isprobati.
Hvala dečki! Problem riješen!
pozdrav! :D
zanima me sto je bitnije za bolje performanse, vece latecnije ili veca frekvencija ?
pozdrav! :D
zanima me sto je bitnije za bolje performanse, vece latecnije ili veca frekvencija ?
latencije bi trebale bit što manje za bolje performanse... dakle: gledaj da su latencije što manje, a frekvencija što veća
Na koji način bi ja trebao podesiti komp da FSB:DRAM bude 1:1 ?
Na koji način bi ja trebao podesiti komp da FSB:DRAM bude 1:1 ?
Odi u bios, tamo imaš opcije za namještavanje omjera fsba i rama