Nadograđujem kompjutor pa neznam koje ram da izaberem.(Obavezno u linksu).U linksu sam našao DDR2 Kingmax 1066mhz 2gb i kupio bi po dvije pločice pa bih imao 4GB DDR2 ram-a.Sada me zanima da li ima boljih u linksu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam isto platio moju PQI od 2GB i radi ok. Inače bolje uzmi 2 ista i istog kapaciteta da ne bi došlo do klanja iako će od 4GB 32bitni OS prepoznati 3.25GB
Znaš da ti ta memorija ne ide uz nick?
Pa da uzeo bih 2xKingmax DDR2 ram od 2GB.

Da to je u redu uzet 2 x 2GB to znači da imaš 4GB a windowsi ti neće prepoznati više od 3.xx GB koliko RAM-a će se koristit ovisi o OS-u.
s kingmax-om nećeš pogriješiti. Nikad s njim problema. Ja imam 4x1gb 800 MHz i super rade. A imam i 2x2 iste meme i šljaka.
I ja mislim da neću pogriješit jer svi ram koji su do 180 kn su od 800mhz,a Kingmax je od 1066mhz brzine što se po meni isplati.
Propusnost u dual channelu ti je 17500GB/s, a možeš navuć oko 18-18,5GB/s, zavisi kako ti se posreći.
Pa iskreno nečeš osjetiti tu brzinu, više ćeš osjetiti kapacitet, jer su letencije 6-6-6 (manje je bolje 4-4-4 recimo) visoke
Po meni je to sasvim dovoljno i vrlo isplativo.
Onda sretno sa Ramovima
Hvala.
Koji imaš OS
Windows XP.Kad kupim komponente koje namjeravam stavit ću Vistu Ultimate.
Ja sam isto platio moju PQI od 2GB i radi ok. Inače bolje uzmi 2 ista i istog kapaciteta da ne bi došlo do klanja iako će od 4GB 32bitni OS prepoznati 3.25GB
Meni Vista troši 24-33% od 3.25GB pa je ta investicija u RAM-ove dobra.
da, to je istina...
a još kad izađe sp2...
To samo prikaže u Control Panelu 4,00GB (imao sam i 6,00GB samo dok se nisam riješio starih 2x 1GB)
Ipak ću na kraju uzet ove Corsair 4gb (2x2gb kit) 800MHZ.Pa me zanima što mislite o njima?