Pozdrav ekipo
Prije nego sto krene da vam napisem system spec:
MBO: Asus P55 Evo
Proc: Intel i7 860
RAM: G.Skill PC-16000 CL9 4gb
VGA: Radeon 4890 1gb
HD: Seagate 200gb (privremeno)
Power: Corsair 650W TX
BIOS: ver. 0501
Imam problem s rusenjem sustava i mislim da je rijec do memorije. Probao sam napraviti memtest i evo sto sam uocio. Kada sam uzeo prvi kit i stavio ga u slot A1 sve ok, zatim sam ga stavio u slot B1 isto sve ok. Zatim sam uzeo kit2 i stavio ga u slot A1 i prosao. Kad sam ga stavio u slot B1 nasao mi je error. Da bi se uvjerio da ne valja kit, pokrenuo sam memtest opet restartom kompa i nije nasao nista. Mislio sam da je sve ok i krenuo sam igrati crysis. I tako krkam ja ekipu i javi mi error ocu li poslati microsoftu ili ne. Nakon toga krene se i firefox rusiti, ubiti on se rusi kak oce. Samo da kazem da sam provjerio komp od virusa i spyware. Imam origigi nod32.
Prije nego sto sam dobio error sinoc oko 20:00 sati pokrenuo sam dual channel memtest i bilo je ok...preko sat vremena je radio i nista. Igrao sam hakle i dobro, da bi oko 8 javi se crash iz crysisa i nedugo nakon toga i pc se rebootao.
Vec sam poprilicno lud od ovoga, prvo mi javi sve ok, onda javi error pa opet ga ne javi. Neznam sta da mislim. Mislio sam da je mozda b1 slot na ploci sjeban, neznam. Napajanje kazu da je dovoljno. Sustav nije oc, imam 5 coolera, ionako je hladno pa mi se temp krecu oko 40 idle oko 50-55 kad igram.
Molim vas za savjet. Dodje mi da zamjenim memoriju za corsair dominator 1600mhz i da mogu igrat kak se spada.
Hvala na bilo kakvom savjetu i zelim sve najbolje u 2010.