Gdje su nestali megabajti?

poruka: 7
|
čitano: 1.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, danas sam, posve neočekivano, švrljajući po nekim postavkama, doživio neugodno iznenađenje. Radi se o tome da mi je 'nestao' jedan dio RAM memorije. Umjesto, 4GB koliko i imam, piše mi da je iskoristivo jedino 3.44GB. Ta informacija me je iznenadila, pošto znam da to piše kad korisnik ima 32-bitne windowse (a ja imam 64bitne). Drugo, ne znam otkada mi je nestao taj dio memorije, pošto neko vrijeme nisam zalazio u system properties (prije mi je uvijek pisala makismalna iskoristivost memorije, tj. punih 4GB). Provjerio sam u BIOS-u i tamo je uredno 4096mb memorije, dakle, ništa novo. Vratio sam defaultne postavke BIOS-a, ali ostalo je isto. Preko task managera sam provjerio količinu memorije, opet ista stvar. Napominjem da ne osijećam nikakav pad performansi, bilo u igrama ili svakodnevnim aplikacijama. Zahvaljujem se na pomoći. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.11.2010 16:25 (Riker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Gdje su nestali megabajti?
Riker kaže...

Dakle, danas sam, posve neočekivano, švrljajući po nekim postavkama, doživio neugodno iznenađenje. Radi se o tome da mi je 'nestao' jedan dio RAM memorije. Umjesto, 4GB koliko i imam, piše mi da je iskoristivo jedino 3.44GB. Ta informacija me je iznenadila, pošto znam da to piše kad korisnik ima 32-bitne windowse (a ja imam 64bitne). Drugo, ne znam otkada mi je nestao taj dio memorije, pošto neko vrijeme nisam zalazio u system properties (prije mi je uvijek pisala makismalna iskoristivost memorije, tj. punih 4GB). Provjerio sam u BIOS-u i tamo je uredno 4096mb memorije, dakle, ništa novo. Vratio sam defaultne postavke BIOS-a, ali ostalo je isto. Preko task managera sam provjerio količinu memorije, opet ista stvar. Napominjem da ne osijećam nikakav pad performansi, bilo u igrama ili svakodnevnim aplikacijama. Zahvaljujem se na pomoći. {#}

Da nije graficka uzela memorije ?

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!
17 godina
neaktivan
xXxBIMBOxXx kaže...
Riker kaže...

Da nije graficka uzela memorije ?

Ne znam zašto bi uzela, pošto ima sama 512mb memorije. Ako to nije do sada učinila, ne znam zašto bi odjednom uzela...

16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ne znam zašto bi uzela, pošto ima sama 512mb memorije. Ako to nije do sada učinila, ne znam zašto bi odjednom uzela...

Ako na matičnoj ploči podržava intergrirana grafa onda onda i ona uzme memoriju i ako u Biosu za grafu ako nije postavljena na OnBoard a ako je grafa postavljena ako je riječ AGP ili PCI-express u Biosu treba postaviti na AGP ili PCi jer tad neće uzet memoriju, nego će kod grafa radi svoje.

Nenad
17 godina
neaktivan

Dakle, ne ne smije biti defaultna postavka za grafiku kako je namješteno u BIOS-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ga, sve sam sredio. Malo sam prošvrljao po windows 7 forumima, i trebalo je namjestiti par sitnica preko msconfiga, i to je to. Svih 4GB se sada vidi. Samo, još mi nije jasno kako je samo od sebe došlo na 3.44gb {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Riker kaže...

Samo, još mi nije jasno kako je samo od sebe došlo na 3.44gb {#}

--- http://www.bug.hr/forum/topic/memorije/gdje-nestali-megabajti/75791.aspx?page=0&jumpto=1435102&sort=asc&view=flat

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice