A-Data,Apacer DDR3 1333MHZ

poruka: 8
|
čitano: 4.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znaci namjeravam kupiti jos jednu gigu rama(DDR3 1333MHz)..ali ducan u kojem ih zelim kupiti nema drugu marku osim A-Data i Apacer
Trenutno u kompu imam 2GB Kingmax DDR3 1333MHZ (u jednom keksu),(matcna je ASRock M3A770DE).
Ali ovi koje namjeravam kupiti imaju CL5 (neznam kaj je to),a ovi stgo trenutno imam u kompu su CL9...e sad oce to sta sporije radit il?
Namjeravam stavit u Dual chanel!!
Oce li to dobro raditi??

I koji su bolji od navedena 2?

Brega
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: A-Data,Apacer DDR3 1333MHZ
Brega55 kaže...
.....

Stim procesorom mozes zaboraviti drzati 4 keksa na 1333, los je memorijski kontroler (ja imam x4 620 ali mislim da su isti samo je kod mene mnozitelj manji) zbog kojeg 4 keksa RAM memorije mozes drzati na max 1066MHz

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
protjeran

ADX630WFK42GI -> C2

ADX630WFK42GM -> C3

Ako ima C3, radit će mu sve fino i fluidno.

A što se memorije tiče, Apacer je u zadnje vrijeme imao baš dosta problema sa DDR3 memorijama (ove budget memorije,

prolaze memtest ali nisu stabilne).

Tako da ipak probaš sa A-DATA-om.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina

nemislim ja imat 4 keksa i 4 gige :S???....Ja trenutno imam 2gb Kingmax DDR3 1333Mhz(1 keks),sad zelim kupit jos 1GB (1 keks) i u dual chanel!

Brega
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 21:28 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To ti neće raditi u dual chanelu nikako.

Za dual chanel bi morao imati ili 2x2GB ili 2x1GB + 2x512Mb da bi ti radilo u dualu.

Uglavnom dva i dva keksa iste veličine.

15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

To ti neće raditi u dual chanelu nikako.

Za dual chanel bi morao imati ili 2x2GB ili 2x1GB + 2x512Mb da bi ti radilo u dualu.

Uglavnom dva i dva keksa iste veličine.

e nemoj brzo pisati jer pogriješiš dual i triple channel nemaju veze sa veličinom memorije već sa parnosti (dual) i neparnosti (triple) keksa....ali ipak bi ja išao na 2x2,2x1,10x10 :D 

15 godina
protjeran

LoL o čemu ti?

Njegova ploča je dvokanalna sa 4 slota za DDR3.

Kod dvokanalnog rada je bitna parnost modula, odnosno da dva i dva budu isti.

Dakle imaš slot 1 i 2 koji su prvi dvokanalni dio, a slot 3 i 4 su drugi dvokanalni dio.

Ako se u prva dva (ili druga dva, svejedno) stave moduli istih veličina,

dobija se dvokanalni način rada (2x 64 bit, odnosno 128bit način rada).

Ako se i u druga dva slota popune dva modula istih veličina, također je dvokanalni način rada.

Ako je neparan broj modula, onda se ne ostvaruje dvokanalni, nego jednokanalni način rada (64bit).

Ako se stave dva modula različitih veličina, onda je jednokanalni način rada.

Ako se stave dva modula od 2GB i dva modula od 1GB, i točno rasporede, onda je opet dvokanalni način rada.

To nema veze sa trokanalčnim načinom rada, jer ova ploča to nema, i nije joj bitno.

Bitno je samo da pošto sad ima 1x2GB memorije, ako doda još 1x1GB, neće ostvariti dvokanalni rad.

15 godina
neaktivan

Zdravo Don,

Slucajno sam dosao ovdje i citao to sto si rekao za Apacer memorije. Ja sam odgovoran za Apacer u Hrvatskoj i moram ti reci da me cudi to sto kazes za nase DDR3 memorije.

Kao prvo Apacer nije budget memorija, cilj jeste da budemo jeftiniji od ostalih. Po gotovo na main stream (sto znaci DDR800 i DDR1333)

Kao drugo su se nase memorije pokazale dobro u sve moguce testove. Pored toga sam sad dobio izvjestaj da je RMA na DDR3 kod nas ispod 0.5% sto je jako nisko. (0.46% ako cemo precizno).

Lijep pozdrav,

Goran

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice