Available Physical Memory!!!!

poruka: 17
|
čitano: 6.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=5520115

Imam ovaj Lenov laptop.

Zanima me gdje mogu pogledati koliko RAM-a mi trenutno koristi graficka, te zasto mi je Available Physical Memory ovako nisko??

http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=151283

Ovu memoriju sam mislio uzeti tako da imam 4 GB, pa me zanima je li ok??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Available Physical Memory!!!!
Jay-Mo kaže...

Zanima me gdje mogu pogledati koliko RAM-a mi trenutno koristi graficka, te zasto mi je Available Physical Memory ovako nisko??

To možeš vidjeti pomoću Everesta ili u BIOS-u, gdje možeš i podesiti koliko memorije će biti dodijeljeno grafici.

A što se tiče ove memorije koju misliš kupiti, najbolje bi bilo da uz pomoć Everesta utvrdiš koju memoriju već imaš u laptopu, pa uzmeš od tog istog proizvođača - da izbjegneš eventualnu nekompatibilnost.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 8:16 (macak).
17 godina
neaktivan

A koliko ti je nisko Available Physical Memory? Mislim da imaš dosta RAM-a (2 GB).Physical Memory? Mislim da imaš dosta RAM-a (2 GB).

17 godina
neaktivan

Sorry, neka greška

Probaj koristiti programe kao Sandra SiSoftware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

A koliko ti je nisko Available Physical Memory? Mislim da imaš dosta RAM-a (2 GB).Physical Memory? Mislim da imaš dosta RAM-a (2 GB).

Pa vidis li da mi je Available na 800 i nesto MB, a imam zapravo 2 GB RAM-a, pa me zanima gdje je ostatak jer pise da graficka moze uzimati max 256 MB
17 godina
neaktivan
Jay-Mo kaže...
Pa vidis li da mi je Available na 800 i nesto MB, a imam zapravo 2 GB RAM-a, pa me zanima gdje je ostatak jer pise da graficka moze uzimati max 256 MB
 Ne znam gdje misliš da bi se trebalo vidjeti, ali nema ničega. Ako si pokušao priložiti fotografiju, izgleda da nije uspjelo.

A što se tiče tvog problema, čini se da imaš samo 1 GB ram-a, od kojih je 256 dijeljeno na grafiku, pa ti ostaje samo tih 800 MB.

Skini onaj program, Everest, i u njemu pogledaj koliko stvarno pločica imaš prisutno u računalu.
16 godina
neaktivan

EVo sada sam ponovno stavio slike, pa ces pogledati u System Information da imam 2 GB RAM-a ali da mi je samo avalaible samo 800 MB

System Information System Information
EVEREST EVEREST
17 godina
neaktivan

A što ti kaže Windows Task Manager (performance tab) ?

Šta ti se sve boota sa Windowsima? Koliko imaš procesa? Možda ti je u tom caka?

17 godina
neaktivan

Idi u Control panel -> System properties, pa stavi screenshot ovdje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo SS od Task manager gdje pise da imam processes 100, a ovo za system properties neznam jesi li na ovo mislio??

Task manager Task manager
system system
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 9:52 (Jay-Mo).
17 godina

Pa to je tu negdje, neznam zašto se žališ?

Meni vista na compu drpa 1,1GB, pa na lapu imam xp koji drpa oko 300MB.

Odeš u task manager-> processes i vidiš šta koliko memorije koristi.

EDIT: Očito imaš puno programa kada imaš 100 processa, ja imam 2,5x manje procesa na visti oko 40.

1 1
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 9:55 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš previše procesa! Kod mene 42 (kanta na poslu). Nainstalirao si svega i svačega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

najbolje rjesenje je tune up utilities pa tamo fino najjednostavnije poiskljucujes sve sto se netreba dizati sa sistemom...

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+ 3.3GHz; 8gb ram dual chanell 800mhz vga:nvidia gtx260 896ddr3; power:Chieftec power supply 650W, windows vista ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam osobno prije nadogradnje memorije na svojem laptopu provjerio koja je maksimalna koja ide:

http://www.crucial.com/systemscanner/

skineš scanner, odskeniraš i on ti predloži koju memoriju maksimalno možeš stavit

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
16 godina
neaktivan

Hvala momci puno na pomoci, uspio sam skinuti na 60 processa, 90% sam uspio tako da sam uninstalirao stvari a par njih preko tune up utilities!!

Sada imam problem oko ovoga scannera za memorija pogledajte sliku pa recite razlog zbog cega nemogu otvoriti

scanner scanner
16 godina
protjeran

probaj ponovno skinuti ili s nekog drugog linka

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan

Nije samo tako za taj file, nego za sve. Nemogu nista skinuti, za sve mi bude tako zatemljen OPEN, pokusavao sam ne samo preko Mozille nego i preko IE ali opet isto, jednostavno file koji treba skinuti i koji skine ja nemogu otvoriti kao da ga ne skine a normalno ga skida (idu postotci i promet)

Moze li itko pomoc???

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice