4gb rama samo...

poruka: 46
|
čitano: 16.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: 4gb rama samo...
nick54312 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

stvarno neznam sto raditi.... jeli mora biti 2 po 2 da bi ocitao koliko ima memorije? tj  ako je 64bit windowsi mora biti 4 po 4 keksa nemoze neparan broj keksa?

To nema veze sad.

Ovo za parno ili neparno ti je bitno samo zbog Dual chanela i triple chanela.

sto ti mislis sto bi mogao biti problem?

edit evo sad sam probao pise f6 za flash bios i kliknuo ja f6 i na lijevoj strani pise NO BIOS FILE FOUND  sa desne strane pise moj hard ali tu nemogu nista a dole pise f3 RESCAN  ecs REBOOT   pokusao sam f3 ali nista -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 12:09 (BlaBlaLaLa).
14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

sto ti mislis sto bi mogao biti problem?

Ne znam jer nikad nisam ništa slično radio, uvjek sam imao puni dual chanel niakd samo jednog u single chanelu (osim kod poteškoća u overcloku ali to samo da bota pa opet DC)

Nego milim da je problem taj keks koji radi u single chanelu.

Opiši mi kako stoje sad ramovi. Znači imaš 4 utora:

Probaj ovako stavit samo dva keksa:

|I|I

| -- to je keks rama

I -- prazan slot

Kad tako postaviš provjeri da li ti radi i koliko GB ti pokazuje, kasije probaj dodat keks na oba mjesta i pogledaj koliko pokazuje.

15 godina
neaktivan

Jesi skinuo novi BIOS sa proizvođačeve stranice?

Jesi ga prebacio na USB ili očitavaš ga s HDD-a?

Jel znaš šta radiš? {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
14 godina
protjeran
Krešo91 kaže...

Jesi skinuo novi BIOS sa proizvođačeve stranice?

Jesi ga prebacio na USB ili očitavaš ga s HDD-a?

Jel znaš šta radiš? {#}

nisam  neznam sto skinuti^^

valjda sa hdd nemam pojma^^

ne ^^

@ nick

idem sada probati

14 godina
neaktivan
4gb rama samo...

Vjerovatno ti matična nije automatski isključila dual chanel pa imaš problema.

Cek probaj ovako:

Njaprije stavi ovako:

||II

pa kasnije dodaj još jedan ovjde:

||I|

| -- keks RAMa

I -- prazan slot

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 12:17 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...

kako to iskljuciti?

17 godina
neaktivan
4gb rama samo...

Sličan problem sam imao ja sa starom pločom. Jednostvano ploča nije dozvoljavala 3 keksa u slotu. Imao sam 4 slota i morao sam popuniti 1, 2 ili 4. Ploča je radila ali nije se vidjela memorija u 3. slotu. Ploča je bila ABIT AN8 Fatal1ty, za socket 939.  Pogledaj u manualu od matične imaš kako se popunjavaju slotovi. U mojem nije bilo kombinacije sa 3 keksa.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 12:20 (ROADRUNNER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Cek probaj ovako:

Njaprije stavi ovako:

||II

pa kasnije dodaj još jedan ovjde:

||I|

| -- keks RAMa

I -- prazan slot

ma ja sam odmah stavio na taj drugi nacin i evo ocitava 6gb :)))))))))))))))  puno hvala btw hoce biti problema sto je treci prazan?

16 godina
Ne.
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

ma ja sam odmah stavio na taj drugi nacin i evo ocitava 6gb :)))))))))))))))  puno hvala btw hoce biti problema sto je treci prazan?

Tako je super, jer pravilno je ovako:

|I|I -- sad ram radi u dual chanelu, ako staviš ovako ||II prekinut će se dual chanel i onda još samo jedan keks doda u zadnji utor tako da ne učita kao dual chanel, minuta razmišljanja. I onda to izgleda ovako ||I| drugi i četvri bi trebali radit u dual chanelu ali najprije očita prvi keks koji nije u dual chanelu pa se odmah dual chanel isključi.

Imaš gumb za zahvalit.

Nebi trebalo biti nikakivh problema, ništa nije sigurno tako da ti ne mogu reći da neće biti problema. Uvjek može biti problema. Bez brige samo nabaviš što brže ovaj četvrti keks.

14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

aj nemojte drugo pisati molim vas stvarno me jutros uhvatila nervoza oko ovoga i onda pocinju postovi od znatizelja :)

To je bila šala.

Ko 1. ta matična je za socket 1156 a tvoj procesor je 1366 koji ima Triple chanel, a tvoj ploča Dual chanel. Sad koliko ja znam to ne ide skupa a ako si ti to uspio sve nagurat sva čast.

Ko 2. postao si problem i sad očekuješ da više ne pišemo i ne pokušavamo riješit problem, why?

Ko 3. čisto sumljam da imaš i7 980x jer tko ga ima sigurno zna što je bios i kako se flasha.

Ja mislim da mu ni stari nema i7 980x jer taj proc košta o-ho-ho i onaj ko kupi tako skup proc bi se trebo kuzit u informatiku.

14 godina
neaktivan
martinez1 kaže...

Ja mislim da mu ni stari nema i7 980x jer taj proc košta o-ho-ho i onaj ko kupi tako skup proc bi se trebo kuzit u informatiku.

Košta ohoho ako kupuje novi, ako kupuje od Micromana onda ti to dođe malo više od 2000kn.

16 godina
neaktivan

malo upadam padobranski, al imam pitanje. u biosu mi očitava 4gb rama, a windowsi (xp 32bitni) kažu 3gb. što mi je činiti? hvala unaprijed

zaboravih spomenuti matičnu:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5WD2_Premium/

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:59 (Voltron).
14 godina
neaktivan
Voltron kaže...

malo upadam padobranski, al imam pitanje. u biosu mi očitava 4gb rama, a windowsi (xp 32bitni) kažu 3gb. što mi je činiti? hvala unaprijed

zaboravih spomenuti matičnu:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5WD2_Premium/

Instalirati 64 bitni sistem jer 32 bitni maksimalno raspoznaje 4096MB ali u to i spadaju druge memorije (VRAM, Cache od HDD, Cache od CPU, itd.) tako da je u tome problem. Instalirajte 64 bitni windows i sva 4 GB će biti pravilno prepoznata i iskorištena. Lijep Pozdrav.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Instalirati 64 bitni sistem jer 32 bitni maksimalno raspoznaje 4096MB ali u to i spadaju druge memorije (VRAM, Cache od HDD, Cache od CPU, itd.) tako da je u tome problem. Instalirajte 64 bitni windows i sva 4 GB će biti pravilno prepoznata i iskorištena. Lijep Pozdrav.

Hvala još jednom. Mislio sam da je ovo do 4096MB znači i da koristi 4GB, a ne samo prepoznaje. Misliti je... 

14 godina
neaktivan
Voltron kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Hvala još jednom. Mislio sam da je ovo do 4096MB znači i da koristi 4GB, a ne samo prepoznaje. Misliti je...

Može i koristi, ali budući da imate i druge stvari koje se ubrajaju u ta 4GB, onda jasno je da će tek raspoznati i iskoristiti oko 3.25-3.5 GB.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 20:23 (Ranko Kukumar).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice