Zanima me mogu li na matičnu ploču s 4 RAM kanala spojiti 2 x 1GB DDR2 1066 mHz i 1GB DDR2 800 mHz.
Koristim windows 7 32-bit i gigabyte EP43-DS3 matičnu!
Zanima me mogu li na matičnu ploču s 4 RAM kanala spojiti 2 x 1GB DDR2 1066 mHz i 1GB DDR2 800 mHz.
Koristim windows 7 32-bit i gigabyte EP43-DS3 matičnu!
Mozes al ce ti svi raditi na 800.
I racunaj da ces imati problema natjerati tu memu da ti radi na 1066. Ja sa kinstonom nisam uspio. Mada mi nije ni zao jer je bila puno skuplja a dobici u tragovima. Reda 1 ili 2%.
jeli onda pametnije umjesto ovih 2 x 1Gb 1066 mHz kupit 2 x 1Gb 800 mHz, koliko se gubi zbog frekvencije?
Zasto 3x1? Kupi 3x2 i pukni win 7 x64 iimas zvijer. Nemoj se opterecivati sa frekvencijama jer kako ti rekoh gore stvarna razlika je unutar 2% pa tividi da li ti se isplati doplatiti za ta 2 %.
Zasto 3x1? Kupi 3x2 i pukni win 7 x64 iimas zvijer. Nemoj se opterecivati sa frekvencijama jer kako ti rekoh gore stvarna razlika je unutar 2% pa tividi da li ti se isplati doplatiti za ta 2 %.
ROTLFMAO!!!! pobogu, sta ce mu kit od 3x2 GB kada ima Core 2 Duo procesor na maticnoj sa P43 chipsetom koji ima dvostruki memorijski kontroler?! doci do ovog podatka je bilo dovoljno pasteati model maticne u google i gle cuda, prvi rezultat u pretrazivanju je bio bas opis ove Gigabyteove ploce (nebitno koja je revizija, jer revizija dodaje nove mogucnosti u smislu southbridgea a ne mijenja northbridge), evo cak i link:
http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2846&ver=
dakle, po zilijunti put: dvostruki memorijski kontroler: 2, 4 ili 8 plocica DDR RAMa (nebitno radi li se o DDR 2 ili DDR 3, osim kod Gigabyte GA-P55-UD6 koja ima dvostruki memorijski kontroler ali ima 6 utora, u konfiguraciji 2+4). trostruki memorijski kontroler: 3 ili 6 plocica DDR RAMa.
mogu li onda na nju spojiti 3 x 1Gb ddr2 800 mHz i hoće li to raditi?
ROTLFMAO!!!! pobogu, sta ce mu kit od 3x2 GB kada ima Core 2 Duo procesor na maticnoj sa P43 chipsetom koji ima dvostruki memorijski kontroler?! doci do ovog podatka je bilo dovoljno pasteati model maticne u google i gle cuda, prvi rezultat u pretrazivanju je bio bas opis ove Gigabyteove ploce (nebitno koja je revizija, jer revizija dodaje nove mogucnosti u smislu southbridgea a ne mijenja northbridge), evo cak i link:
http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2846&ver=
dakle, po zilijunti put: dvostruki memorijski kontroler: 2, 4 ili 8 plocica DDR RAMa (nebitno radi li se o DDR 2 ili DDR 3, osim kod Gigabyte GA-P55-UD6 koja ima dvostruki memorijski kontroler ali ima 6 utora, u konfiguraciji 2+4). trostruki memorijski kontroler: 3 ili 6 plocica DDR RAMa.
Jbg mogao si i sam zakljuciti da sam htio reci 2x2 umjesto 3x1 al ok. Moja greska i apsolutno se slazem sa tobom pogotovo kad imam identicnu plocu.
mogu li onda na nju spojiti 3 x 1Gb ddr2 800 mHz i hoće li to raditi?
Radit ce ti i ono prvo al na 800 sve tri plocice pa ti se to ne isplati.
kako se ne isplati ako su sva 3 keksa 800 mHz? jer ne isplati mi se uzimat 2x2 ako su mi 32-bit windowsi
Pa stavi x64.
kako se ne isplati ako su sva 3 keksa 800 mHz? jer ne isplati mi se uzimat 2x2 ako su mi 32-bit windowsi
Pa kad vec uzimas bolje uzeti 2x2, jer mozda kasnije nekad stavis x64, a ovako bezveze zauzimas slot sa 3 memorije, pa ako ti kasnije padne na mapet staviti x64 onda ces morati izbaciti te memorije da bi ubacijo one od 2gb.
ko ce mjenjati cijele windowse?
CUJ!
Pa ja to radim svako malo :D.
Cim se nakupi nekih bezvezarija ili kad probam nesto novo, samo format brzinski i to je to.
problem je sta nemam 64bit instalaciju!
Na istom dvd ti je i jedna i druga ;)
CUJ!
Pa ja to radim svako malo :D.
Cim se nakupi nekih bezvezarija ili kad probam nesto novo, samo format brzinski i to je to.
A i mudrost je nstalirati win 7. krenes izaberes jezik i odes na kavu ;)
mislim da imaš instalaciju koja samo gazi winse a ne i program files + registry
ali to ti se isplati jedino ak si imao 32 bita pa opet staviš 32 bita
pa di kod instalacije odaberes 64 a ne 32?
Ja imam dvd na kojem imam taj izbor. A ako nemas skini i napravi to kako treba odmah u startu.