2.5 gb RAM

poruka: 12
|
čitano: 1.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
2.5 gb RAM

Zanima me kako bi utjecalo na performanse 512 mb ddr2 ram(800mhz) , da ih sparim sa 2gb ddr2 (1066).

Ako neko ima takvu 2.5 gb ram konfu ili ako zna nek mi pomogne , po mojem mišljenju bi trebalo biti što više rama bolje performanse

, ali naravno da najbolje rade npr 2X2gb , 2x1gb pločice

Dakle zanima me hoce li se performase moje konfe u tom slucaju smanjiti ili porasti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2.5 gb RAM
Bubabug kaže...

Dakle zanima me hoce li se performase moje konfe u tom slucaju smanjiti ili porasti ?

Smanjiti. Jer ovih 2 GB raditi će na nižoj frekvenciji.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 20:29 (macak).
16 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

Zanima me kako bi utjecalo na performanse 512 mb ddr2 ram(800mhz) , da ih sparim sa 2gb ddr2 (1066).

Ako neko ima takvu 2.5 gb ram konfu ili ako zna nek mi pomogne , po mojem mišljenju bi trebalo biti što više rama bolje performanse

, ali naravno da najbolje rade npr 2X2gb , 2x1gb pločice

Koliko ti je bita windows(32 ili 64)?

16 godina
2.5 gb RAM

Performanse same memorije bi bile slabije ,ali bi je blo više i to bi moglo pozitivni utjecati na performanse konfiguracije ako se ne varam

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 20:36 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...
Bubabug kaže...

Smanjiti. Jer ovih 2 GB raditi će na nižoj frekvenciji.

Ma LOL! 800MHz je ionako dovoljno za današnje potrebe (1066MHz baš niti ne osjetiš). 

Inače 2.5GB bi ti trebalo dati prostora kompu da diše :)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
2.5 gb RAM

Da to sam i ja mislio više prostora lakše se diše , win 7 64 bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bubabug kaže...

Da to sam i ja mislio više prostora lakše se diše , win 7 64 bit

Kako imaš 64 bitnu rađe uzmi 2x 1GB ili tako nešto jer 64 bitni sustavi mogu registrirati puno RAM-a, a i da ne gubiš dual channel uzmi dva modula (128 bitna propusnost je u dual channelu)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Ma LOL! 800MHz je ionako dovoljno za današnje potrebe (1066MHz baš niti ne osjetiš). 

Inače 2.5GB bi ti trebalo dati prostora kompu da diše :)

Samo odgovaram na pitanje. Ostavimo po strani koliko je dovoljno za današnje potrebe.

Ako memorija umjesto na 1066 radi na 800, smanjene su mu performanse.

Osim toga, pola gigabajta i nije neka razlika koja se da zamijetiti. Pogotovo na 64-bitnom sustavu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
2.5 gb RAM

Ma stvar je u tome što ovih 512 mb (800) mogu dobit gratis  , a baš ne mislim kupovat 2 ili 1gb

(2gb mi je dovoljno , pa ono zanima me tek tolko dal da  uštekam il ne )

trenutno mi ta plocica još nije kod mene al bit ce , ne bi ni otvarao temu da je kod mene , isprobao bi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
2.5 gb RAM

Istina da su mu smanjene performanse ako rade na 800, a ne na 1066mhz. Međutim taj pad perfomansi on neče osjetit. A sa 2,5gb će itekako puno dobit. Kolega Oly je sve rekao i sve ostalo je suvišno objašnjavat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 20:42 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čuj ako staviš taj modul, izgubiti ćeš dual channel propusnost od 128 bita i imati ćeš single channel propusnost od 64 bita, a s druge strane dobiti ćeš samo malu zalihu slobodne memorije Osmijeh

16 godina
2.5 gb RAM

Da ,hvala na pomoci , mislim da bi bilo najbolje da ja to isprobam u praksi (za dan -dva kad dobijem tu plocicu)Smijeh

Ako ima netko ko je baš u praksi vec isprobao ovu kombinaciju nek napiše svoja iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice