Zašto Linux?

poruka: 11
|
čitano: 3.304
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

Već duže vrijeme planiram prijeći na Linux, pa me zanimaju neke stvarčice.

Po čemu je Linux bolji od Windowsa?

Postoji li način da igre/programe koji su napravljeni za Windows pokrećem na Linuxu?

Koliko je teško se naučiti na Linux?

Koja je "distribucija" Linuxa najbolja?

Zahvaljujem svima koji će odgovoriti, a ako me uvjerite da je Linux bolji, prelazim na njega.

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2008 14:14 (kompotko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

E a tolika rasprava se vodila nekoliko tema ispod...

Sorry, al ovo je stvarno bespotrebna tema. Daj malo surfaj i čitaj. Stvarno misliš da se nekome da sve ponovo pisati??

I da, zašto bi te netko uopće želio nagovarati da pređeš na linux? Kao da si ti "the chosen one" linux zajednice pa te treba molit i nagovarat da linux pogidneš na novu razinu svojom prisutnošću.

Inače ne napadam ljude koji postaju na forumu, al ovo je stvarno nemoguće izbjeći.

Ave kompotko! Ave linux!

http://forum.bug.hr/forum/topic/linux/linux-isplati-se/5182.aspx?sort=desc&view=flat

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

Iskreno meni je linux lošiji od windowsa + što me još živcira onaj pingvinCool

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zašto Linux?
kompotko kaže...

Zahvaljujem svima koji će odgovoriti, a ako me uvjerite da je Linux bolji, prelazim na njega.

Sva sreća pa dobivamo 200$ po "glavi" od samog Linusa za svakog koga preobratimo na Linux. Živio pingvin! Živjeli Jehovini-svjedoci-i-njihove-tehnike!
Zatvorite prozore. linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

A niš onda, modovi, lockajte. I nisam mislio da sam "the chosen one", nego sam samo htio vidjeti dal je dobro prijeći na Linux.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

Ali si uletio sa skroz krivim pristupom. Uglavnom pročešljaj malo starije teme, pročitaj ovo a nakon toga ovo, zatim instaliraj neku distribuciju i malo se igraj, ništa te ne košta. Ako ti se svidi - super, ako ne - nikom ništa.

Zatvorite prozore. linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Ali si uletio sa skroz krivim pristupom. Uglavnom pročešljaj malo starije teme, pročitaj ovo a nakon toga ovo, zatim instaliraj neku distribuciju i malo se igraj, ništa te ne košta. Ako ti se svidi - super, ako ne - nikom ništa.

Aj, ono na kraju je bilo nepotrebno :).

Zahvaljujem ti na odgovoru, sad ću koji dan ga isprobati, pa onda odlučiti.

P.S. Mogu li na jednoj particiji imati XP, a na drugoj Linux?
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

Možeš i na istoj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HalF-DeaD kaže...

Možeš i na istoj

Ovaj nikako nemoj raditi. Pogotovo zbog toga što tek prvi puta planiraš koristit linux. Moglo bi ti se dogodit da izgubiš sve.

Probaj neku od lakših distri: Ubuntu (moj prijedlog), OpenSuse, Fedora, Mandriva...
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan
Zašto Linux?

Iz WUBIja može na istoj instalirati. I može deinstalirati iz Add/remove na XPu. Meni i još dosta ljudi tako radi bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
Zašto Linux?

zašto linux?!

zašto windows?!

mislim, pitanje je mrak.

gle, netko voli win, netko voli linux.

niti jedan nije savršen!

i, naravno, svaki ima prednosti i mana.

najbolje je, kao što je vec rečeno, da instaliraš neku distribuciju u virtual pc i tamo se malo igraš pa vidiš kako ti se svida (na forumu imaš upute o kompjaliranju, o file sistemima, naredbama,....)

definitivno počni s opensuse 11 ili ubuntu/kubuntu 8.04 jer su najsličniji Windowsima

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice