Arch sa Unityem? Koliko RAM-a pri startu troši?
Vaši linux ekranski pucnjevi
- poruka: 331
- |
- čitano: 115.222
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ovo je ubuntu sa unityem,ali si mi dao dobru ideju. Nisam jos mjerio RAM.
Ovo je ubuntu sa unityem,ali si mi dao dobru ideju. Nisam jos mjerio RAM.
Piše Arch x86_64 u System information pa pomislih ;)
Arch + Fluxbox
Pa evo i moj
http://imageshack.us/f/542/screenshotfrom201204300.png/
Ubuntu 12.04
Unity je sastrane na autohide
Odlican desktop, samo kako uspijes ista vidjeti tamo kad je sve tako light :D
Moze conky :P
Hvala ^^
Malo je preblještav bio prošli look, pa sam smanjio tu bijelu, tint2 konfigurirao vertikalno s ikonama bez teksta + dodao "Start meni" iliti izbornik pri vrhu (zanemarite trenutnu Shutdown ikonu, moram pronaći nešto ljepše.
I ne, nije Ubuntu bio inspiracija, napravljeno je radi praktičnosti.
*Debian
@drexcya, šta koristiš za "Start"?
@drexcya, šta koristiš za "Start"?
Dodam ikonu na panel, i onda u slučaju klika pozovem kombinaciju tipki kojom inače zovem izbornik (po defaultu je mislim meta+space). Nije problem nikakav, provjeri imaš li instaliran xdotool, ako ne sudo apt get-install xdotool.
Sljedeće spremi u datoteku pod imenom tint2.desktop u direktorij /usr/share/applications/
Exec=xdotool key ctrl+alt+space
*gore navedi kombinaciju tipki kojom inače pozivaš izbornik
I još u tint2rc dodaš launcher_item_app = /usr/share/applications/tint2.desktop, restart tinta i pojavit će se ikona. Kasnije joj možeš mijenjati položaj, izgled itd...
Kad smo već kod KDE-a
Uf,ljepo izgleda,čekaj čekaj da se i ja naučim na KDE (GNOME-Shell sam dosad koristio) pa ću i ja imat tako krasan desktop
Kad smo već kod KDE-a
Uf,ljepo izgleda,čekaj čekaj da se i ja naučim na KDE (GNOME-Shell sam dosad koristio) pa ću i ja imat tako krasan desktop
I ja sam bio na Gnome Shellu donedavno, iako mi je ljepši KDE mi radi puno brže i nudi beskonačan broj opcija za razliku od Gnome-a koji ima 3 opcije a sve drugo rješavaš ekstenzijama.
Jedna stvar me malo živcira, ako ugasim PC sa par otvorenih programa i upalim PC ponovo, ti programi mi se ponovo pale. Kako to isključiti?
Kad smo već kod KDE-a
I ja sam bio na Gnome Shellu donedavno, iako mi je ljepši KDE mi radi puno brže i nudi beskonačan broj opcija za razliku od Gnome-a koji ima 3 opcije a sve drugo rješavaš ekstenzijama.
Jedna stvar me malo živcira, ako ugasim PC sa par otvorenih programa i upalim PC ponovo, ti programi mi se ponovo pale. Kako to isključiti?
Pitaj na temu "Linux pitanja i odgovori" a ne ovdje,da neidemo baš u offtopic :D
evo da i ja malo screenshotam...
EDIT: dodao conky, osnovna tema je conky_grey samo umjesto portova prikazuje dl i ul i dodana je plava boja, nista posebno. Dvije super ekstenzije: Axe Menu i All-in-one-places
evo da i ja malo screenshotam...
Super, a smijem pitat gdje bi našao taj wallpaper?
Zahvaljujem unaprijed.
Super, a smijem pitat gdje bi našao taj wallpaper?
Zahvaljujem unaprijed.
inace, skoro svi moji wallpaperi su sa 4chana
Malo sam se igrala
super izgleda,conky je fenomenalan. :D
Evo Zorin os6 lite na pentium 3, 900mhz, i 512 sdram-a.
i??
kako radi?
Evo Zorin os6 lite na pentium 3, 900mhz, i 512 sdram-a.
i??
kako radi?
Muči se sa procesorom, isprobal sam ga i na pentium4 1.6 ghz i opet u trenucima zapne u full loadu, i sad nisam baš siguran u te minimalističke distribucije, istina je da rama ne trebaju max troše nekih 256 rama, ali koji god proc da stavim(govorim o starijim procesorima ne dvojezgrenim), ćesto su na 100% i to ne samo u nekom trenu neko onak rade u 100% čim je više aplikacija upaljeno. Zasad mi Puppy bolje radi, danas sam stavio xfce na njega pa ću stavit screenshot uskoro.
Clementine ili Amarok.