Ubuntu

poruka: 40
|
čitano: 11.853
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu
Tux Slave kaže...
bnaci kaže...
ambivalent kaže...
bnaci kaže...

Otprilike kao, wordpad = MS Word.

To iz osobnog iskustva govoriš?
Pa imam valjda nekog iskustva, zasto bi onda to napisao?! Nemoj vjerovati meni na rijec, vjeruj velicini instalacije. Razlika je oko 20 puta. Samo na konto toga mora biti NEKE razlike.

Totalno netočno. Znaš razlog zašto je Photoshop onako velik? Jer je kompajliran kao statički program - netreba vanjske dependecyje jer su u njemu(osim nekih stvari koje se nemogu statički kompajlirati). Ista stvar je i s MS Visual Studiom - sve je statički kompajlirano pa je sve u njemu osim .NETa. Windows platforma bi doživjela DLL hell da programi za nju nisu kompajlirani statički. Jedini način da se na Windows platformi DLL hell nedoživi je izrada repositorija, ali to nije moguće jer na Win platformi sve košta. Iz toga razloga moraš imati desetke, ako ne i stotine istih biblioteka ugrađenih unutar različitih programa. Te biblioteke zauzimaju dosta prostora i zbog toga su ti programi toliko veliki. Za razliku od Monodevelopa koji je kompajliran kao i svaki drugi Linux program - traži dodatne biblioteke da radi.
 OMG, nece iz ovoga opet neki war valjda. Poznat mi je dll hell a bogami i dependency hell.

Fino si objasnio ovo pa cu morati alternativnom metodom. Ajde ruku na srce i reci da je stvarno Monodevelop bolji od VS2008?
MOzda je bolji malo gruba rijec posto je monodevelop besplatan. Ali Intellisense skoro da cita misli, wizardi i automatika... Kvragu, klasna razlika.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 1:02 (bnaci).
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
Tux Slave kaže...
bnaci kaže...
ambivalent kaže...
bnaci kaže...

Otprilike kao, wordpad = MS Word.

To iz osobnog iskustva govoriš?
Pa imam valjda nekog iskustva, zasto bi onda to napisao?! Nemoj vjerovati meni na rijec, vjeruj velicini instalacije. Razlika je oko 20 puta. Samo na konto toga mora biti NEKE razlike.

Totalno netočno. Znaš razlog zašto je Photoshop onako velik? Jer je kompajliran kao statički program - netreba vanjske dependecyje jer su u njemu(osim nekih stvari koje se nemogu statički kompajlirati). Ista stvar je i s MS Visual Studiom - sve je statički kompajlirano pa je sve u njemu osim .NETa. Windows platforma bi doživjela DLL hell da programi za nju nisu kompajlirani statički. Jedini način da se na Windows platformi DLL hell nedoživi je izrada repositorija, ali to nije moguće jer na Win platformi sve košta. Iz toga razloga moraš imati desetke, ako ne i stotine istih biblioteka ugrađenih unutar različitih programa. Te biblioteke zauzimaju dosta prostora i zbog toga su ti programi toliko veliki. Za razliku od Monodevelopa koji je kompajliran kao i svaki drugi Linux program - traži dodatne biblioteke da radi.
 OMG, nece iz ovoga opet neki war valjda. Poznat mi je dll hell a bogami i dependency hell.

Fino si objasnio ovo pa cu morati alternativnom metodom. Ajde ruku na srce i reci da je stvarno Monodevelop bolji od VS2008?
MOzda je bolji malo gruba rijec posto je monodevelop besplatan. Ali Intellisense skoro da cita misli, wizardi i automatika... Kvragu, klasna razlika.
 U pravu si. Opće poznata činjenica je da je VS bolji od Monodevelopa. Samo sam ispravio onaj netočni navod(koji i nije toliko netočan kad se gleda s stajališta početnika). Niti sam htio, niti želim reći da je Monodevelop bolji.

OnTopic:
Začetniku teme preporučujem da posjeti stranice HrOpenWikija. Stranica je upravo rađena za početnike i ima odličnu sekciju koja pokriva početnička pitanja, instalaciju najpopularnijih distribucija, što je Linux, gdje nabaviti i slično. http://wiki.open.hr/index.php/Linux_upute
Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
17 godina
neaktivan
Ubuntu

Iako sam primarno win dev, moram priznati da me Eclipse oduševljava i da je kao sučelje bolji od Visual Studia (npr. DPI ga ne razbije), a po funkcionalnosti odmah iza. Također NetBeans je odličan alat kao i Monodev.

Što se Blendera tiče, nema nikakve teorije da konkurira Mayi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Iako sam primarno win dev, moram priznati da me Eclipse oduševljava i da je kao sučelje bolji od Visual Studia (npr. DPI ga ne razbije), a po funkcionalnosti odmah iza. Također NetBeans je odličan alat kao i Monodev.

Što se Blendera tiče, nema nikakve teorije da konkurira Mayi.

Da, samo sto Maya postoji i za GNU/Linux...
17 godina
neaktivan

Da? Onda ne treba tražiti dalje od Maye.

17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

AutoCAD nema (dostojnu) zamjenu AFAIK.

Bricscad je strašno dobra zamjena, a postoji i nativna verzija za linux. Jest da nije besplatan, ali tu je i puuuno je jeftiniji od autocada.
Što je toliko dobro? Sučelje je skoro 1:1 kopija autocada 2006, sve je na svome mjestu, a s autocad DWG, DWT formatima je full kompatibilan.
Must have ako ti je grana djelatnosti strojarstvo\građevina i želiš živjeti uz linux :)

17 godina
neaktivan
motom2772 kaže...
ambivalent kaže...

AutoCAD nema (dostojnu) zamjenu AFAIK.

Bricscad je strašno dobra zamjena, a postoji i nativna verzija za linux. Jest da nije besplatan, ali tu je i puuuno je jeftiniji od autocada.
Što je toliko dobro? Sučelje je skoro 1:1 kopija autocada 2006, sve je na svome mjestu, a s autocad DWG, DWT formatima je full kompatibilan.
Must have ako ti je grana djelatnosti strojarstvo\građevina i želiš živjeti uz linux :)

upravo skinio trial tgz. moraš imat wine koliko sam skužio i onda samo pokreneš icad skriptu.  pajdo mi kaže da je pljunuti autocad. nemam blage veze s autocadom, ali kao laik mogu reći da je jako sličan.
ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 23:59 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
Ubuntu

Kako se instaliraju programi na Ubuntu? Evo, ja imam jednu aplikaciju imena sav-linux-6-i386.tgz

Koji je daljnji postupak?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina

Idi na temu o Ubuntu-u, ubrzo ces pronac odgovor

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 22:04 (Batista).
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Kako se instaliraju programi na Ubuntu? Evo, ja imam jednu aplikaciju imena sav-linux-6-i386.tgz

Koji je daljnji postupak?

hebemu, pa sta ce ti antivirusni program na linuxu Osmijeh

ugl sve sto ti treba imas u repozitoriju, pa potrazi si programe putem synaptica

nemoj se zezat previse skidajuci programe s neta, ako si pocetnik, dok malo ne savladas i upoznas bolje rad na ubuntuu

"Prediction? Pain."
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice