Ubuntu paradoks

poruka: 3
|
čitano: 1.281
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu paradoks

Aplikacija sto dodje sa ubuntuom prestala mi prepoznavat wireless mrezu uopste kliknem desnim i nema uopste onu opciju disable wireless a ja  probao zbrisat je u synapticu pa ponove instalirat ali ironija je to "da bi ponove instalirao aplikaciju zaduzenu za internet treba mi internet"

Ima li koja alternativa?Trazio sam po netu sve broken wifi radar nemam linka jer njihovu stranicu mi nece da otvori hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ubuntu paradoks
iKAR kaže...

"da bi ponove instalirao aplikaciju zaduzenu za internet treba mi internet"

Nažalost... imao sam takav slučaj... užasno sam se osjećao.

Ja sam se spojio kablom na internet i instalirao WiFi.
Kublach
17 godina
RE: Ubuntu paradoks
iKAR kaže...

Aplikacija sto dodje sa ubuntuom prestala mi prepoznavat wireless mrezu uopste kliknem desnim i nema uopste onu opciju disable wireless a ja  probao zbrisat je u synapticu pa ponove instalirat ali ironija je to "da bi ponove instalirao aplikaciju zaduzenu za internet treba mi internet"

Ima li koja alternativa?Trazio sam po netu sve broken wifi radar nemam linka jer njihovu stranicu mi nece da otvori hvala :)

To ti je obično "windows" način razmišljanja - "reinstaliraj, resetiraj i bit će dobro". Na Linuxu baš i nije tako jer:
1. binarne datoteke se uglavnom ne mijenjaju (a kolizije dinamičkih biblioteka su jako rijetke, pogotovo ako se koriste službeni repozitoriji)
2. config datoteke često ostaju i nakon micanja programa (pogotovo one u /home direktoriju), tako kad ih ponovno instaliraš imaš svoje stare postavke
3. korisnik uglavnom vidi frontend aplikacije (s GUI-em) koje koriste neke sistemske alate, a problem često može uzrokovati neki sistemski problem, a ne frontendu 

Ne koristim Ubuntu, ali prepostavljam da govoriš o Network Manageru? Ako ti Network Manager neda da išta selektiraš, očito je da on sam izgubio pristup mrežnim uređajima i/ili mrežnim postavkama.

Sad ti možeš diagnosticirati sljedeće (kroz terminal):
da li postoje uopće mrežna sučelja (interfaces):
ifconfig
moraju bit izlistani wlan (ako imaš wireless) i eth (ako imaš žičani LAN).
Ako ne postoji wlan ili nešto slično, onda vjerojatno driver nije učitan (tu slijedi kopanje s lsmod i traženje odgovarajućeg modula).
Ako postoji wlan, onda se možeš i ručno spojiti na wireless:
sudo iwconfig wlan0 essid "Ime_AP-a" key "hex_wep_sifra"
i poslije toga još moraš lupit:
sudo dhclient
da dobiješ IP adresu /DNS i rutu od svog wireless routera.
Ako tako radi, onda nešto ne valjda s NetworkManager daemonom...

Jesi li instalirao kakve alate za upravljanje mrežom u zadnje vrijeme? Neki alternativni wifi manager ili nešto slično? 
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice