mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency. inače, wayland već koristi meego os , linux baziran os od intela i nokije.
Ubuntu napušta X.org server
- poruka: 6
- |
- čitano: 913
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency.
mislim da vise nece bit niti open office neg neki drugi
LibreOffice
mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency.
mislim da vise nece bit niti open office neg neki drugi
LibreOffice
to nema veze s ubuntuom. libreoffice je fork openofficea, jer je openoffice u vlasništvu oraclea nakon kupnje suna
Koliko dobar je taj wayland? Sve se čini da ćemo morati napustiti ubuntu jer mi se živo j*** za user expirience. Meni je networking važniji.
Koliko dobar je taj wayland? Sve se čini da ćemo morati napustiti ubuntu jer mi se živo j*** za user expirience. Meni je networking važniji.
da ti pravo kažem, ne znam. ovdje nešto malo govore o tome
. to je do sada bio one-man-project započet od red hatovca kristiana hogsberga. kako mali projekti postaju veliki nagledali smo se u FOSS-u. dečko je očito dočekao svojih 5 minuta slave.
Evo što sam ja čuo, taj wayland će i druge distre ubaciti ali ubuntu je često poznat da ubacuje prije neke stvari uglavnom eksperimentalne.
Xorg je zastarjeo i več je pun raznih dopuna i zakrpa tako da wayland bi trebao linuxu dati novi brz i lagan grafički podsustav, tu nije Mark ništa svoje izmislio nego želi biti prvi .
Tako da ja podržavam da Canonical to ugradi u ubuntu :)