Ubuntu napušta X.org server

poruka: 6
|
čitano: 915
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency.  inače, wayland već koristi meego os , linux baziran os od intela i nokije.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 11:03 (hrvooje).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu napušta X.org server
hrvooje kaže...

mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency.  

mislim da vise nece bit niti open office neg neki drugi 

LibreOffice

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 10:24 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
hrvooje kaže...

mark shuttleworth je najavio da bi ubuntu sa sljedećim izdanjima mogao napusti x.org server i zamijeniti ga waylandom. kako kaže odlučili su da prioritet bude na kvaliteti user experience nauštrb network transparency.  

mislim da vise nece bit niti open office neg neki drugi 

LibreOffice

to nema  veze s ubuntuom. libreoffice je fork openofficea, jer je openoffice u vlasništvu oraclea nakon kupnje suna

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
15 godina
protjeran

Koliko dobar je taj wayland? Sve se čini da ćemo morati napustiti ubuntu jer mi se živo j*** za user expirience. Meni je networking važniji.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Koliko dobar je taj wayland? Sve se čini da ćemo morati napustiti ubuntu jer mi se živo j*** za user expirience. Meni je networking važniji.

da ti pravo kažem, ne znam. ovdje nešto malo govore o tome

.  to je do sada bio one-man-project započet od red hatovca kristiana hogsberga. kako mali projekti postaju veliki nagledali smo se u FOSS-u. dečko je očito dočekao svojih 5 minuta slave.  

16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Evo što sam ja čuo, taj wayland će i druge distre ubaciti ali ubuntu je često poznat da ubacuje prije neke stvari uglavnom eksperimentalne. 

Xorg je zastarjeo i več je pun raznih dopuna i zakrpa tako da  wayland bi trebao linuxu dati novi brz i lagan grafički podsustav,  tu nije  Mark ništa svoje izmislio nego želi biti prvi . 

Tako da ja podržavam da Canonical to ugradi u ubuntu :) 

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice