Ubuntu boot

poruka: 15
|
čitano: 2.272
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubuntu boot

Instalirao sam Ubuntu, zatim win7 64-bit i sad ne mogu vidjeti niti ući u ubuntu.

jel se to može riješiti? i kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ubuntu boot

grub...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Ubuntu boot

ma hebeš grub, još če nešt shebat pa neče moči bootat niti jedan

formatiraj iz winsa ubuntu particiju i ponovo instaliraj ubuntu na tu particiju pa če raditi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Probaj sa EasyBCD-om, lakše nego da instaliravaš nanovo.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan
Ubuntu boot

nisam uspio riješiti s easybcd

ići ću iznova instalirati linux

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
le0o kaže...

Onda nećeš viditi win7.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
Ubuntu boot

Ne moraš ponovno instalirati Linux. Samo pogledaj OVU moju poruku!

@Smooth Operator... Nakon instalacije Ubuntu Linuxa GRUB 2 podesi i boot loader za Windowse.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 15:54 (cro_blue).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
le0o kaže...

Onda nećeš viditi win7.

Kad instaliras windows onda namjerno nevidis linux ili bilokoji drugi OS osim windowsa, to je microsoftova politika, "Nista ne postoji osim windowsa"

Kad instaliras linxu onda on automatski instalira svoj bootloader tj grub i on na popis stavi i windows. Zanimlivo je to kad sam isprobavao MacOS na svojem laptopu da je on znao ubaciti linux na popis :) jedino je microsoft tu pohlepan. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 18:56 (linuxuser).
15 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...
le0o kaže...

Onda nećeš viditi win7.

vidit če win 7 99% sam sigoran, možda mu dođe repair, bla bla bla, pa samo odabere Start win normaly... a ovih 1% ako ta opcija ne radi, satvi cd winsa i repair odabere, ali mislim da neče trebati

EDIT: imao isti slučaj i nije mi trebao cd od winsa niti repair, ali eto nisam sigoran dal je bio grub u pitanju pa oni gornji postotci otpadaju malo, ali svakako če moč riješit win cd-om ako se več odluči na reinstalaciju linuxa

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 18:45 (mindstorm).
15 godina
neaktivan

probat ću to, pa ću viditi! bas bi se volio maketi od win ide mi na zivce...

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

grub...

evo uspio sam s ovim uputama :)

sad me samo jos zanima, kako da stavim win7 boot na prvo misto (jer mi roditelji koriste comp, pa da ih ne zamaram sa svim tim opcijama)

17 godina

Instaliraj u Ubuntu program koji se zove StartUp Manager (otvoriš Terminal ; upišeš sudo apt-get install startupmanager ) i tu podesiš sve kako želiš. 

link

Hočemo više Linux tema u BUG-u i Mreži :-)
15 godina
neaktivan

bio sam instalirao taj program, ali mi nije regira na boot (stavio sam default win7 i smanjio secund na 5 sec). nisu se ni default niti vrijeme promjenili

16 godina
le0o kaže...
ihush kaže...

grub...

evo uspio sam s ovim uputama :)

sad me samo jos zanima, kako da stavim win7 boot na prvo misto (jer mi roditelji koriste comp, pa da ih ne zamaram sa svim tim opcijama)

-netrebaju nikakvi programi jer je meni običan txt, samo ga treba otvoriti kao root da bi ga mogao editirati.

1) Logiraj se kao root ili i rootterminal ili sudo...

2) otvori FileSystem\boot\grub\menu.lst

-prije izmjena snimi kao menu-stari.lst za svaki slučaj.

3) pronađi red ''default    0'' i promjeni, s tim da je nula-prva stavka iz menija, 1=druga itd... recimo da su windowsi 4=peta stavka.

-malo niže je i ''timeout   10'' to je vrijeme za izbor, možeš staviti npr 3 (sec)

-snimi kao 'menu.lst' (jer ti je trenutni naziv izmjenjen ako si snimao rezervni...)

-gotovo. (brže nego traženje utilityja za boot.) Povremeno ćeš morati ručno urediti listu zbog novih kernela.

-edit: -verzija 2.0 :)

-možeš editirati raspored liste, tako da windowsov dio menija premjestiš unutar txta na prvo mjesto.. nebi trebalo biti prevelik problem pronači. pa Default ostaje '0', s Windowsima na prvom mjestu...

btw. svi redovi koji započinju s # su komentari-upute, ne izvršavaju se. Bitni su samo oni bez #.

-taj dio menija počinje s ## ## End Default Options ## ##

i potrebno je 'muvnuti' čitav blok txta, title, ...chain.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 18:34 (ihush).
17 godina
neaktivan
Ubuntu boot

Neće moći, to je za grub-legacy. 9.10 ima grub 2.

Detaljnije o konfiguraciji...

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice