Ubuntu 9.10 - Resume iz standbya - crni ekran

poruka: 9
|
čitano: 2.605
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Znači ,kad hoću probudit PC iz standbya ili hibernacije ,dobijem samo crni ekran sa '' - '' koji blinka ,tipkovnica ne reagira i ništa drugo ne pomaže nego restart na gumb! Pošto je u 9.10 defaultni Grub 2 koji nema menu.lst nego grub.cfg u koji se ništa ne dodaje (barem nigdje na forumima nisam ništa našel) pitanje je - jel uopće moguć normalni standby i hibernacija?

Da ,jesam totalni Noob na Linuxima i znam da je sve drugačije nego na Windowsima ,ali ,radim i na Macu ,ali ni to znanje mi uopće ne pomaže ovdje ,iako su Mac i Linux bazirani na unixu.

Do drivera nije jel imam zadnju verziju ATI drivera ,kartica je ispravna ,kao i monitor!! Kaj napraviti?!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 19:20 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo ne bi trebalo imati veze s grub-om. za hibernaciju je potreban swap file, imaš li ga? da li je barem veličine koliko imaš RAM-a? kako misliš imaš najnovije ati drivere? instalirao si ih preko ubuntu "hardare restricted drivers" jednim klikom ili ..?

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ubuntu 9.10 - Resume iz standbya - crni ekran

Da ,swap je 4 gb (2 gb rama) ,driveri su odavde. Prvo su bili instalirani proprietary driveri ,koje sam po uputstvima deinstaliral ,rebootal PC i kroz terminal instaliral ove!

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 21:17 (kizo2703).
15 godina
protjeran

Kako ne postoji:

### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-15-generic-pae" {
        recordfail=1
        if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
    set quiet=1
    insmod ext2
    set root=(hd0,5)
    search --no-floppy --fs-uuid --set 622a1e83-777a-4582-b490-8e3fe6f05821
    linux    /boot/vmlinuz-2.6.31-15-generic-pae root=UUID=622a1e83-777a-4582-b490-8e3fe6f05821 ro   quiet splash
    initrd    /boot/initrd.img-2.6.31-15-generic-pae
}

menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-15-generic-pae (recovery mode)" {
        recordfail=1
        if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
    insmod ext2
    set root=(hd0,5)
    search --no-floppy --fs-uuid --set 622a1e83-777a-4582-b490-8e3fe6f05821
    linux    /boot/vmlinuz-2.6.31-15-generic-pae root=UUID=622a1e83-777a-4582-b490-8e3fe6f05821 ro single
    initrd    /boot/initrd.img-2.6.31-15-generic-pae

}
### END /etc/grub.d/10_linux ###

nekadašnji kernel line i restore

U ovoj liniji: linux    /boot/vmlinuz-2.6.31-15-generic-pae root=UUID=622a1e83-777a-4582-b490-8e3fe6f05821 ro   quiet splash

bi trebao dodati resume. Sad kako točno ide ne sjećam se.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,swap je 4 gb (2 gb rama) ,driveri su odavde. Prvo su bili instalirani proprietary driveri ,koje sam po uputstvima deinstaliral ,rebootal PC i kroz terminal instaliral ove!

i te koje sad imaš instalirane su isto proprietary (vlasnički, ati im je vlasnik, driver nije otvoren) . ne vidim razlog zbog kojeg si to napravio. najbolji način instalacije je onaj predviđeni baš za tu distribuciju. znalo se desit da ati radi drivere u suradnji s canonicalom baš za ubuntu.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
16 godina
Buffer Overflow kaže...

Sad kako točno ide ne sjećam se.

E pa to je ono - sve komande koje sam našel odnose se na Grub legacy i uređivanje menu.lst-a. Za dodavanje u grub.cfg jednostavno nema nigdje ništa.

hrvooje kaže...

i te koje sad imaš instalirane su isto proprietary (vlasnički, ati im je vlasnik, driver nije otvoren) . ne vidim razlog zbog kojeg si to napravio. najbolji način instalacije je onaj predviđeni baš za tu distribuciju. znalo se desit da ati radi drivere u suradnji s canonicalom baš za ubuntu.

Da jesu ,ali mijenjal sam ih zato jel su rezolucije i prikaz sa originalnima bili očajni - zamisli si radit na 22'' monitoru u full HD rezoluciji (1920x1080) na refresh rateu od 60 Hz!! I ne možeš promjeniti ,to je jedini za tu rezu!! Glava me boli nakon 5 minuta!!

Zato sam ih mijenjal!!

15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Buffer Overflow kaže...

Sad kako točno ide ne sjećam se.

E pa to je ono - sve komande koje sam našel odnose se na Grub legacy i uređivanje menu.lst-a. Za dodavanje u grub.cfg jednostavno nema nigdje ništa.

Dodaj na onu liniju. Isto je :)

15 godina
protjeran

Grub 2

https://wiki.ubuntu.com/Grub2

Lista naredbi (starih i novih) u Grub 2:

http://grub.enbug.org/CommandList

U stvari nije neka prevelika razlika kad malo pogledaš. Samo trebaš znati gdje upisati ono što želiš napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probat ćemo! Hvala za linkove!

EDIT :

Čini se da je ovo široko raširen problem kod mnogo ljudi na Karmicu i još uvijek nema rješenja! KLIK

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 20:17 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice