Ubuntu 9.10 - 32 ili 64 bita

poruka: 13
|
čitano: 4.750
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

Koju verziju da instaliram budući da imam 8GB RAM-a.

Vidim da je na službenim stranicama ponuđena samo 32 bitna verzija, pa me zanima gdje mogu pronaći 64 bit verziju i da li ću imati kakvih problema s driverima ako se za nju odlučim.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ubuntu 9.10 - 32 ili 64 bita

Ima i 64 bita. Kada kliknes download onda idi na: Alternative download options ... Onda dobijes na ponudu i 64 bita.

17 godina
neaktivan

PAE verzija kernela iako je 32-bita podržava mislim do 64 Gb RAM-a. naravno ako procesor podržava. koliko znam nema problema s driverima, ali neke aplikacije možda bi mogle imati problema. znam da nije bilo službene podrške za 64-bitni adobe flash

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
15 godina

Onda ću staviti 64 bit verziju jer ću raditi dual boot s Win 7 x64, a već sam u BIOS-u postavio x64 OS...

Pozz

0 0 hvala 0
15 godina

Stavio sam ubuntu i on je postavio svoj GRUB boot manager koji mi se baš i ne sviđa jer ima previše opcija i uvijek ubuntu boota prvi.

Kako vratiti windows boot manager koji je jednostavan i koji će imati dvije opcije: Windows 7 i Ubuntu, a da mi je Win 7 default?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MatkoBB kaže...

Stavio sam ubuntu i on je postavio svoj GRUB boot manager koji mi se baš i ne sviđa jer ima previše opcija i uvijek ubuntu boota prvi.

Kako vratiti windows boot manager koji je jednostavan i koji će imati dvije opcije: Windows 7 i Ubuntu, a da mi je Win 7 default?

pa ne znam što je tu komplicirano..? pri boot-u,u promptu mi da defaultni (kod mene XP)i ispod linuxMINT(opet moj izbor)...brji sekunde i ako ne odaberem linux,sam boota XP... naime ja sam instalaciju linux-aapokrenuo unutar XP-a

15 godina

Kod mene to ovako izgleda: (slika u prilogu..)

Kako postaviti da mi Windowsi budu default, jer mi svaki put boota u ubuntu..

ubuntu boot ubuntu boot
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 16:07 (MatkoBB).
17 godina

Jednostavno instaliraj u Ubuntu program koji se zove StartUp Manager (otvoriš Terminal ; upišeš sudo apt-get install startupmanager ) i tu podesiš sve kako želiš.(slika 1 i 2) 

Ako imaš kakvih pitanja samo reci. 

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Hočemo više Linux tema :-)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 17:47 (MacChristian).
17 godina
neaktivan
MacChristian kaže...

Jednostavno instaliraj u Ubuntu program koji se zove StartUp Manager (otvoriš Terminal ; upišeš sudo apt-get install startupmanager ) i tu podesiš sve kako želiš.(slika 1 i 2) 

Ako imaš kakvih pitanja samo reci. 

@MacChristian

Slažem se s navedenim,

No budući je Ubuntu 9.10 prešao na GRUB2 boot loader.. ali ne znam jel podržava SUM GRUB2 ?

Nisam prelazio na 9.10, još živim u 8.04, a nisam pratio baš novosti po tom pitanju.

@matkoBB

ako SUM koji ti je MacChristian savjetovao radi na 9.10, ne vidim razloga zašto bi mijenjao boot loader..

Uostalom Windows boot loader ne prepoznaje linux particije, te time pobriše cijeli MBR i natovari svoj.. dakle, akcija nula bodova.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 20:02 (Prometej).
17 godina

Radi sve normalno, ja ga koristim na Ubuntu 9.10 i na Linux Mintu 8

Hočemo više Linux tema :-)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 20:01 (MacChristian).
17 godina
neaktivan
MacChristian kaže...

Radi sve normalno, ja ga koristim na Uuntu 9.10 i na Linux Mintu 8

Hvala na informaciji.

UTERE SED NE ABUTERE!
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

PAE verzija kernela iako je 32-bita podržava mislim do 64 Gb RAM-a. naravno ako procesor podržava. koliko znam nema problema s driverima, ali neke aplikacije možda bi mogle imati problema. znam da nije bilo službene podrške za 64-bitni adobe flash

pae verzija je default-na verzija u ubuntu 9.10

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
15 godina
protjeran

Evo 32-bitna verzija bez problema vidi 4 gige rama (a može i više):

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: