Pozdrav,
Koju verziju da instaliram budući da imam 8GB RAM-a.
Vidim da je na službenim stranicama ponuđena samo 32 bitna verzija, pa me zanima gdje mogu pronaći 64 bit verziju i da li ću imati kakvih problema s driverima ako se za nju odlučim.
Pozdrav,
Koju verziju da instaliram budući da imam 8GB RAM-a.
Vidim da je na službenim stranicama ponuđena samo 32 bitna verzija, pa me zanima gdje mogu pronaći 64 bit verziju i da li ću imati kakvih problema s driverima ako se za nju odlučim.
Ima i 64 bita. Kada kliknes download onda idi na: Alternative download options ... Onda dobijes na ponudu i 64 bita.
PAE verzija kernela iako je 32-bita podržava mislim do 64 Gb RAM-a. naravno ako procesor podržava. koliko znam nema problema s driverima, ali neke aplikacije možda bi mogle imati problema. znam da nije bilo službene podrške za 64-bitni adobe flash
Onda ću staviti 64 bit verziju jer ću raditi dual boot s Win 7 x64, a već sam u BIOS-u postavio x64 OS...
Pozz
Stavio sam ubuntu i on je postavio svoj GRUB boot manager koji mi se baš i ne sviđa jer ima previše opcija i uvijek ubuntu boota prvi.
Kako vratiti windows boot manager koji je jednostavan i koji će imati dvije opcije: Windows 7 i Ubuntu, a da mi je Win 7 default?
Stavio sam ubuntu i on je postavio svoj GRUB boot manager koji mi se baš i ne sviđa jer ima previše opcija i uvijek ubuntu boota prvi.
Kako vratiti windows boot manager koji je jednostavan i koji će imati dvije opcije: Windows 7 i Ubuntu, a da mi je Win 7 default?
pa ne znam što je tu komplicirano..? pri boot-u,u promptu mi da defaultni (kod mene XP)i ispod linuxMINT(opet moj izbor)...brji sekunde i ako ne odaberem linux,sam boota XP... naime ja sam instalaciju linux-aapokrenuo unutar XP-a
Jednostavno instaliraj u Ubuntu program koji se zove StartUp Manager (otvoriš Terminal ; upišeš sudo apt-get install startupmanager ) i tu podesiš sve kako želiš.(slika 1 i 2)
Ako imaš kakvih pitanja samo reci.
Jednostavno instaliraj u Ubuntu program koji se zove StartUp Manager (otvoriš Terminal ; upišeš sudo apt-get install startupmanager ) i tu podesiš sve kako želiš.(slika 1 i 2)
Ako imaš kakvih pitanja samo reci.
@MacChristian
Slažem se s navedenim,
No budući je Ubuntu 9.10 prešao na GRUB2 boot loader.. ali ne znam jel podržava SUM GRUB2 ?
Nisam prelazio na 9.10, još živim u 8.04, a nisam pratio baš novosti po tom pitanju.
@matkoBB
ako SUM koji ti je MacChristian savjetovao radi na 9.10, ne vidim razloga zašto bi mijenjao boot loader..
Uostalom Windows boot loader ne prepoznaje linux particije, te time pobriše cijeli MBR i natovari svoj.. dakle, akcija nula bodova.
Pozdrav.
Radi sve normalno, ja ga koristim na Ubuntu 9.10 i na Linux Mintu 8
Radi sve normalno, ja ga koristim na Uuntu 9.10 i na Linux Mintu 8
Hvala na informaciji.
PAE verzija kernela iako je 32-bita podržava mislim do 64 Gb RAM-a. naravno ako procesor podržava. koliko znam nema problema s driverima, ali neke aplikacije možda bi mogle imati problema. znam da nije bilo službene podrške za 64-bitni adobe flash
pae verzija je default-na verzija u ubuntu 9.10