Ubuntu 8.04 i wireless

poruka: 5
|
čitano: 1.622
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i wireless

Pozdrav svima.

Ovako. Nedavno sam odlučio dati linuxu još jednu šansu. Na žalost ne mogu ga koristiti kao primarni sustav zbog posla, ali na laptopu mi to i nije toliki problem.

Međutim nakon instalacije svega ostaloga, zapeo sam na Wireless kartici. Probao sam puno riješenja međutim ništa nije pomoglo.

Također sam probao na 64 i 32 bitnom Ubuntu-u (jer 64 ima neke probleme s time) Opet ništa.

OS mi uopće zapravo ne prepoznaje karticu.

P.S. Radi se o Atheros kartici na laptopu  Fujitsu Siemens Amilo pa2510.

Jel netko imao sličan problem?
Ako da, kako ste to riješili? Dosta mi je bitno da mi radi wireless... :(

www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i wireless

e, sry na ovakovom odgovoru.... ali, na internetu vec imas milijune how-to-a kako se rjesavaju. Odi na forum tvoje distribucije.... Vidio sam rjesenja na Fedora forumu, na Arch wikipediji, i Gentoo wikipediji i forumu, a 100% ima i za tvoju distru....
U biti ti je instaliranje i konfiguriranje ndiswrapper-a. Evo sta kaze opis paketa:
 Module for NDIS (Windows Network Drivers) drivers supplied by vendors.

Google ti je prijatelj :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i wireless

Da, ndiswrapper nije najsretnije riješenje, ali ako drukčije ne može ... Koliko se sijećam, dok sam ga koristio, na Ubuntuu je izveden kroz grafičko sučelje, a ako koristiš terminal konfiguracija je u 3 linije. Samo nađi windows drivere, koje ti je dao proizvođač, dodaj .inf file u ndiswrapper (mislim da je išlo s "-i") učitaj modul (mislim -m), napravi modprobe ndiswrapper (da se starta s OSom) i you are good to go.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.04 i wireless
Jazzfan kaže...

e, sry na ovakovom odgovoru.... ali, na internetu vec imas milijune how-to-a kako se rjesavaju. Odi na forum tvoje distribucije.... Vidio sam rjesenja na Fedora forumu, na Arch wikipediji, i Gentoo wikipediji i forumu, a 100% ima i za tvoju distru....
U biti ti je instaliranje i konfiguriranje ndiswrapper-a. Evo sta kaze opis paketa:
 Module for NDIS (Windows Network Drivers) drivers supplied by vendors.

Google ti je prijatelj :)

Google mi možda je prijatelj ali mi nije pomogao, a dovoljno sam iskusan sa forumima da ne postavim pitanje na koje je lako naći odgovor.

Kao što sam napisao gore, probao sam puno stvari između kojih je i instalacija ndiswrapper-a, ništa od toga nije pomoglo.
www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2008 14:18 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.04 i wireless
Danny_HR kaže...

P.S. Radi se o Atheros kartici na laptopu  Fujitsu Siemens Amilo pa2510.

Koji model Atheros kartice? Si probao MadWifi drivere?
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice