Ubuntu 8.04 i internet

poruka: 8
|
čitano: 1.683
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i internet

Internet je wadsl i na windowsu radi savrseno...

evo novi problem...
dva dana ubuntu je radio savrseno...sve do danas...
palim ja komp i idem na mozzilu...kad ne moze da nadje stranicu...odem ja u konekcije-konektovan sam...reko, uskljucicu konekciju pa ponovo ukljuciti, ali sad nece da ga konektuje uopste...
odem u win i tamo net sljaka...
ne znam u cemu je problem
konektujem na pppoe, ispravan username i password, eth1...
ima li ko sugestije?

PS: router ne znam koji je, nisam bio tu kad je internet uvodjen, a nisam se penjao na krov zgrade da vidim...mislim da nije do njega, jer net na windowsu radi...

samo vi vozite radioaktivne dizele...izazivajte neduznoj djeci rak pluca, pa cak i svojoj...DIZEL REVOLUTION!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.04 i internet

To kabelski internet? Možda da kontaktiraš providera da ti da upute za linux.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i internet

Probaj podesit taj router u router mode, da se sam connecta a ti na njega samo idi preko eth.

Inače, preporučio bi ti da updejtaš taj ubuntu, novi tj 8.10 je među ostalim uveo i novi nm-applet 0.7

koji je svjetlosnim godinama ispred toga što ga ti koristiš. Ako ti se ne da ponovo instalirat/podešavat ubuntu, skini Linux Mint 6

vjeruj mi bit ćeš zadovoljniji nego sa ubuntuuom. A i sa svakim novim kernelom dobiješ više i bolje drajvere, u ovog je 2.6.27

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Probaj podesit taj router u router mode, da se sam connecta a ti na njega samo idi preko eth.

Inače, preporučio bi ti da updejtaš taj ubuntu, novi tj 8.10 je među ostalim uveo i novi nm-applet 0.7

koji je svjetlosnim godinama ispred toga što ga ti koristiš. Ako ti se ne da ponovo instalirat/podešavat ubuntu, skini Linux Mint 6

vjeruj mi bit ćeš zadovoljniji nego sa ubuntuuom. A i sa svakim novim kernelom dobiješ više i bolje drajvere, u ovog je 2.6.27

ok...ajd mi onda preporuci koji je po tvom misljenju za mene najbolji linux?
samo vi vozite radioaktivne dizele...izazivajte neduznoj djeci rak pluca, pa cak i svojoj...DIZEL REVOLUTION!
17 godina
neaktivan

Ubuntu

OpenSUSE

Fedora

ako si počentik kreni tim redosljedom... može čak fedora prije OpenSUSE-a, ali s nijednim od ta tri nečeš požalit... sve ovo ostalo je zasad (tebi) nepotrebno da se igraš i konfiguriraš. bitno je da ti naučiš kako se ponašat i raditi u linux okruženju, a onda ćeš si sam naći koja ti distra najbolje leži. 

16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i internet

Linux Mint 6. Svakome moja preporuka za njega. Nemaš šta puno dirati nakon instalacije... Sve je već tu.

Inače, za korisnike koji se žele malo više igrati sa linuxom Archlinux.

Uletio je Acacia (btw, koja točno? ima ih jaaako zanimljivih) prije mene i dobro kaže da ćeš si sam naći onu koja ti najviše odgovara. Ali počmi s nečim di bi se i netko ko prvi put sreće linux snašao... Dakle Linux Mint 6

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 23:05 (Ammon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Linux Mint 6. Svakome moja preporuka za njega. Nemaš šta puno dirati nakon instalacije... Sve je već tu.

Inače, za korisnike koji se žele malo više igrati sa linuxom Archlinux.

Uletio je Acacia (btw, koja točno? ima ih jaaako zanimljivih) prije mene i dobro kaže da ćeš si sam naći onu koja ti najviše odgovara. Ali počmi s nečim di bi se i netko ko prvi put sreće linux snašao... Dakle Linux Mint 6

dobro, ja koristim (u virtualnim mašinama trenutno OpenSUSE 11.1, Ubuntu 8.10, Fedora9), ali to je čisto da se malo zabavim dok ne radim u Windowsima. Što se mene tiče, ja bi odavno prešao na Linux, ali imaju još neki programi koji me bolje služe na XP-u..

što se tiče ubuntua... mislim da se on najlakše konfigurira, OpenSUSE ima odlično napravljen način particioniranja (pogotovo za one početnike koji kada dođu na taj korak neznaju što će)
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 i internet

Meni je linux primarni OS, imam tu winxp u virtualnoj ali nisam imao potrebe palit ga.. osim kad defragmentiram vanjski disk.

Ubuntu je najlakši za neki basic config. Nema kod njega baš pravog krojenja sebi.  Mint je puno elegantniji kod toga i više toga je već podešeno nego u Ubuntua.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice