Ubuntu 8 na 9

poruka: 2
|
čitano: 985
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04 na 9.04

Zanima me da li je moguće da samo nadogradim Ubuntu 8.04 Hardy Heron na Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope bez da ovoga prethodno deinstaliram tako da zadržim postavke?

Imam Vistu u Dual bootu.

EVERYBODY LIES
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 16:54 (Šef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.04 na 9.04

Odgovor je i DA i NE..

Može se napraviti, makar ljudi baš i ne preporučuju da se preskače verzija nadogradnje.

Doduše, ne znam hoće li ti utjecati na Vistu ili ne (vjerojatno neće ako ne eksperimentiraš previše, ali svejedno postoji razumna potreba za oprezom),

Jedan od pravilnijih načina da napraviš upgrade ti je da u terminal uneseš slijedeću naredbu:

sudo update-manager -d

I time napraviš nadogradnju na verziju 8.10 i pratiš proces, čekaš da se sve posloži na mjesto i nadaš se da te neće dočekati nekakvo iznenađenje.

I onda isti postupak napraviš za verziju 9.04

Ako hoćeš direktnu nadogradnju, pogledaj slijedeće linkove možda dobiješ ideju o samom procesu ili je li mudro ili nije raditi tako nešto:

How To Upgrade Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) To 8.10 (Intrepid Ibex) (Desktop & Server)

From Hardy to Jaunty

Upgrade Hardy To Jaunty

Moj prijedlog, ti je da ako se već upuštaš u tako nešto, pročitaj upute kojih ima dosta na netu,

i najvažnije napraviš backup važnih podataka na neki vanjski disk u slučaju da ne prođe nadogradnja kako si planirao.

Nadam se da će ti nešto od svega ovoga pomoći.

Lijep pozdrav i uspješnu nadogradnju ti želim.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice