Ubuntu 10.04

poruka: 72
|
čitano: 16.589
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

možeš li mi na hrvatskom napisat nisam baš neki englez pa neču da nešt uje..m

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

možete li mi reči koji player podržava ipad u ubuntu?

you make me horny

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.04

player podrzava ipad?????????????????

Zna li neko kako da instaliram drivere za ati x1600?

15 godina
neaktivan
logic kaže...

pa player alternativa itunesu

you make me horny
16 godina
horny kaže...

možete li mi reči koji player podržava ipad u ubuntu?

Za iPad trebaš iTunes! Probaj ovo! KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

I kakve to veze ima sa ubuntuom ;)

15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

ok ali ima li koja alternativa za iPOD na ubuntu?ne želim itunes,ima li što bolje.jedino me to priječi potpunom prelaženju na ubuntu.neznam postoji li music player koji podržava ipod na ubuntu

you make me horny
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 22:39 (horny).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije direktan odgovor tebi vec komentar da je debilana da mp3 player treba player na kompu da bi prebacio muziku na mp3 player. Valdja 99% mp3 player podrzava copy paste.

17 godina
Exploder kaže...

Koji da skinem 64 ili 32 bit?

Komp mi podržava 64 bitne Osove i imam 4GB rama.

64 obavezno ako imaš toliko rama i ako ti procesor podržava. Ako staviš 32 neće ti prepoznati svih 4 GB

www.MojPortal.com.hr | http://twitter.com/MojPortal
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

možeš li mi na hrvatskom napisat nisam baš neki englez pa neču da nešt uje..m

OK, al pazi - nitko ti ne garantira da ce ti ovo pomoci i da neces nesto uje***i... Sa masnim slovima sam ti pisao sve sto tipkas u konzolu. I da, moras biti spojen na internet cijelo vrijeme jer dosta toga skine sam i podesi.

1. Skines OVAJ file (default od firefoxa je downloads u home folderu)

2. Upali konzolu (Applications->System Tools->Konzole) i odi u direktorij gdje si to skinuo (upises npr. cd /home/ime_korisnika/Downloads)

3. upisi: tar xvf AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.tar

4. upisi sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh -d (traziti ce te korisnicku lozinku i potrajati ce)

5. upisi sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh -c (opet te trazi lozinku i traje)

6. upisi sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh -i(opet...)

7. upisisudo shutdown -r 0 (resetira i uz malo srece ce ti zvuk nakon toga raditi)

Ovo sve skupa malo traje ali meni je pomoglo, ako rikne link na megauploadu javi pa ponovno posaljem ili reci ako znas mozda bolju alternativu.

Sretno!

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 22:42 (Avdija).
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

tinx na trudu .. ali več sam sam skonto engleski..xd... al to trajeeee... več dost

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
horny kaže...

ok ali ima li koja alternativa za iPOD na ubuntu?ne želim itunes,ima li što bolje.jedino me to priječi potpunom prelaženju na ubuntu.neznam postoji li music player koji podržava ipod na ubuntu

Zbog dobro nam poznate poslovne politike Apple-a ,to je jedini (dobro ,nije da sam baš i tražil) način za spajanje iPoda na Ubuntu (zapravo ,bilo koji Linux).

Možda bi SongBird mogao pomoći?? Probaj!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
Zvjerkan kaže...

tinx na trudu .. ali več sam sam skonto engleski..xd... al to trajeeee... več dost

Sry, ali mislim da ti se ovo ne isplati baš, jer spomenuta skripta instalira najnoviju ALSA-u (1.0.22), a ista je već u najnovijem Ubuntuu:

[*@localhost ~]$ alsactl --version

alsactl version 1.0.22

Tako da mislim da ti nešto drugo ne valja, ako stignem danas/ovih dana napišem na HrOpenWikiju kako otkriti zašto ne radi zvuk i kako to popraviti.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja imam takvu graficku ali mobility radeon x1600 ugalvnom koristi se isti driver . Ati je odavno prestao praviti vlasnicke drivere za starije grafe, koristi ove opensource koji dolaze uz linux. Meni radi ok. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 11:52 (linuxuser).
15 godina

Danas napokon stavio 10.04 x64 i ugodno se iznenadio kako bez greske rade driveri za moju ATI karticu!

Kada se sjetim prije par godina si trebao imati debelo zivaca za sredivanje ATI drivera na Linux-u.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...

Danas napokon stavio 10.04 x64 i ugodno se iznenadio kako bez greske rade driveri za moju ATI karticu!

Kada se sjetim prije par godina si trebao imati debelo zivaca za sredivanje ATI drivera na Linux-u.

Koju ATI karticu imaš? Ja imam Ati Radeo X1600 Pro i ne rade mi efekti. Kaže da ne može pronaći drivere.

www.MojPortal.com.hr | http://twitter.com/MojPortal
17 godina
Robi kaže...

Koju ATI karticu imaš? Ja imam Ati Radeo X1600 Pro i ne rade mi efekti. Kaže da ne može pronaći drivere.

Drivere za svoju karticu imaš --- OVDJE!

Što se tiče efekata, nisam siguran hoće li funkcionirati s ovim driverom. Starije ATI kartice i Linux efekti nikad nisu živjeli u ljubavi tako da ti ne smijem garantirati ništa.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 15:27 (cro_blue).
16 godina
Ubuntu 10.04

Da li mi može netko reći kako na novi ubuntu staviti kontakte iz windows xp outlook expressa? Taj file sa adresama je u .WAB formatu i onaj mail na ubuntu mi ne može koristiti taj fileNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04
Ubuntu 10.04 me odusevljava i polako sam zasigurno poceo prelaziti 100% na njega jer....je medju svojom konkurencijom najjeftiniji i funkcionalniji....jel zna neko mozda aktivan ubuntu forum?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu 10.04

Jel tko probao Ubuntu studio 10.04?

Da li mi je pametnije to stavit ili običan ubuntu ako mislim na njemu raditi grafiku i multimediu?

0 0 hvala 0
17 godina
Sk8eR kaže...
Ubuntu 10.04 me odusevljava i polako sam zasigurno poceo prelaziti 100% na njega jer....je medju svojom konkurencijom najjeftiniji i funkcionalniji....jel zna neko mozda aktivan ubuntu forum?????

Imaš ih nekoliko koji su i više nego aktivni:

- Ubuntu-HR

- LinuxZaSve

- UbuntuForums.org

Exploder kaže...

Jel tko probao Ubuntu studio 10.04?

Da li mi je pametnije to stavit ili običan ubuntu ako mislim na njemu raditi grafiku i multimediu?

Naravno da je pametno u tvom slučaju koristiti Ubuntu Studio. Kao prvo, ima predinstalirano more kvalitetnih alata za rad s multimedijom, a kao drugo ima prilagođeni (real time) kernel pogodan upravo za ovakve stvari.

15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

Ja sam probao Ubuntu 8 ali nisam uspio da se konektiram na net pa sam odustao.Na hrvatskom moze pojasnjenje -kako   na net?Da pokusam na sa ovom verzijom!

http://beterz.com/?Referer=136494

0 0 hvala 0
17 godina
majka kaže...

Ja sam probao Ubuntu 8 ali nisam uspio da se konektiram na net pa sam odustao.Na hrvatskom moze pojasnjenje -kako   na net?Da pokusam na sa ovom verzijom!

Ako ti modem radi u brigde načinu rada onda način spajanja na internet možeš pogledati OVDJE!

Ako je modem u route modu onda je dovoljno spojiti računalo s modemom i to je to.

17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Robi kaže...

Drivere za svoju karticu imaš --- OVDJE!

Što se tiče efekata, nisam siguran hoće li funkcionirati s ovim driverom. Starije ATI kartice i Linux efekti nikad nisu živjeli u ljubavi tako da ti ne smijem garantirati ništa.

Nece da instalira. Prijavljuje greski da verzija nije podrzana.

16 godina
neaktivan

Pregled novog ubuntua na Hrvatskom:

16 godina
crowap kaže...

Pregled novog ubuntua na Hrvatskom:

Lol kako će netko napraviti pregled u virtualnoj mašini.

I zvuk je koma u videu.

15 godina
Robi kaže...

Sapphire ATI 4870x2, 2 GB.....i odmah su pronadeni driveri.

Mozda ti ovo malo pomogne:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Ubuntu 10.04

Dajte mi pomognite kako da bootam linux, nikako nećePlač Formatirao sam cijeli disk(bila je jedna particija) te sam instalirao ubuntu na njega. Nakon toga je instaliravao i kad je zavšio i krene bootat dođe samo crni ekran i nešto u vezi nekog GRUB-a se pojavi i mogu pisati neke komandeNeodlučan E sad jel treba nešto upisati da se digne ubuntu ili sam ja nešto krivo uradio? Verzija sa live CD-a se otvara bez problema, a kad bootam neće nikako(CD nije unutra)....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

dođe samo crni ekran i nešto u vezi nekog GRUB-a se pojavi

Što točno piše?

17 godina
Stoja kaže...

Dajte mi pomognite kako da bootam linux, nikako nećePlač  Formatirao sam cijeli disk(bila je jedna particija) te sam instalirao ubuntu na njega. Nakon toga je instaliravao i kad je zavšio i krene bootat dođe samo crni ekran i nešto u vezi nekog GRUB-a se pojavi i mogu pisati neke komandeNeodlučan  E sad jel treba nešto upisati da se digne ubuntu ili sam ja nešto krivo uradio? Verzija sa live CD-a se otvara bez problema, a kad bootam neće nikako(CD nije unutra)....

Imao sam isti problem. Riješio sam ga OVOM metodom!

Inače, ovaj bug s GRUB-om je primjećen već prve večeri nakon izdavanja Ubuntua 10.04 i mislim da je uklonjen u imageima koji su preuzeti nakon prvog dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice