Ubuntu 10.04 LTS - Novi izgled

poruka: 118
|
čitano: 24.221
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

I jel neko probo, jel ima dosta bugova ili je super? Bolja od prethodne verzije?

Moram vam pokazat na sta sam naletio, skoro sam plako od smijeha - LINK Neki lik prodaje ubuntu, ali onaj sto se moze besplatno naruciti i prodaje za 200 kn! Zao mi covjeka koji ce na to nasjest...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.04 LTS - Novi izgled
nidjo123 kaže...

I jel neko probo, jel ima dosta bugova ili je super? Bolja od prethodne verzije?

Moram vam pokazat na sta sam naletio, skoro sam plako od smijeha - LINK Neki lik prodaje ubuntu, ali onaj sto se moze besplatno naruciti i prodaje za 200 kn! Zao mi covjeka koji ce na to nasjest...

prvo, riječ je o verziji 5.10 dakle izasao je 2005 u 10 mjesecu, i takve više nemozes naručiti preko shipita. a otada je prošlo 5 godina, reko bi da ima pravo za toliko prodati, ipak je riječ o antikvitetu, neki skupljaju neke stare vaze a neki bi dali da se domogneju primjerka ovog :) 

mislim da je vrlo tesko da bude netko nasjeo na to,mislim da ipak ne prodaje da bi zaradio na prijevari. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
15 godina
neaktivan

Imas pravo, al cinilo mi se 200 kn ipak previse, a kad se malo razmisli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e ljudi. Novi problem - instalirao sam ubuntu 10.04 i ne radi mi hardware drivers. Stoga si ne mogu instalirati drivere za grafičku ( HD4870 512MB) pa jel mi može tko opisati postupak u par koraka - jučer sam probao pa sam izludio... :)

Ultima Cumaei venit iam carminis aetas; Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo; Iam redit et Virgo, redeunt Saturnia regna, iam nova progenies caelo demittitur alto

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

anybody ? :L

Ultima Cumaei venit iam carminis aetas; Magnus ab integro saeclorum nascitur ordo; Iam redit et Virgo, redeunt Saturnia regna, iam nova progenies caelo demittitur alto

0 0 hvala 0
17 godina

Preuzmi drivere s ATI-jevih stranica.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

jesam...i ne mogu ih instalirati...ne znam kako da postanem root, kako da pronađem file i da ga instaliram...

17 godina
Ivanplesh kaže...
cro_blue kaže...

jesam...i ne mogu ih instalirati...ne znam kako da postanem root, kako da pronađem file i da ga instaliram...

Ne kužim te... Driveri su u RUN paketu, dakle dovoljan ti je dvostruki klik na datoteku koju si preuzeo i instalacija počinje sama po sebi. Ukoliko ti zatraži root lozinku, upiši je u to je to!

Ukoliko to ne funkcionira, ovo je ipak Beta verzija i za očekivati je da se pojavljuju takvi problemi.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 19:30 (cro_blue).
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Ivanplesh kaže...
cro_blue kaže...

Ne kužim te... Driveri su u RUN paketu, dakle dovoljan ti je dvostruki klik na datoteku koju si preuzeo i instalacija počinje sama po sebi. Ukoliko ti zatraži root lozinku, upiši je u to je to!

ne može mi se pokrenuti instalacija tj. javlja mi da nisam prijavljen kao root i da ne može nastaviti instalaciju

16 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

e ljudi. Novi problem - instalirao sam ubuntu 10.04 i ne radi mi hardware drivers. Stoga si ne mogu instalirati drivere za grafičku ( HD4870 512MB) pa jel mi može tko opisati postupak u par koraka - jučer sam probao pa sam izludio... :)

joj joj, prvo mi reci jesi li to instalirao unutar virtualboxa ili si instalirao normalno na disk? 

Jer ako si preko virtualboxa onda nemozes instalirati te drivere, jer je riječ o virtualnom računalu, dakle virtualni hardver. Virtualbox je odabrao hardver koji ubuntu pozna tj za koji ima drivere. al opet nije ti virtualobx za igre zato jer nemas punu fukcionalnost, jedino koliko sam čuo postoji mogučnost za 3d efekte .

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 19:53 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Ivanplesh kaže...

joj joj, prvo mi reci jesi li to instalirao unutar virtualboxa ili si instalirao normalno na disk? 

Jer ako si preko virtualboxa onda nemozes instalirati te drivere, jer je riječ o virtualnom računalu, dakle virtualni hardver. Virtualbox je odabrao hardver koji ubuntu pozna tj za koji ima drivere. al opet nije ti virtualobx za igre zato jer nemas punu fukcionalnost, jedino koliko sam čuo postoji mogučnost za 3d efekte .

instalirao sam na disk...ne volim virtualbox...

17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

kako čudno... u 9.10 to radi automatski (imam istu grafulju)... a i u prijašnjim verzijama je to radilo bez problema

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...
cro_blue kaže...

Jao ako nisi prije radio u Linuxu i/ili Ubuntu-u, di nađeš baš betu instalirat, zašto nisi instaliral recimo Karmic Koalu? Kako god, otvori terminal (ALT+F2, pa upiši gnome-terminal ili ga nađi u Applications > Accessories (ako je još tamo, u 9.10 je)) i tamo upiši: "sudo dpkg -i <ime_instalacijskog_fajla>", naravno bez navodnika i bez ovih veći-manji (<>) znakova. Poželjno je da budeš u direktoriju u kojem ti se nalazi instalacija, onda samo upišeš ime instalacije, ako nisi onda još navedeš i putanju do fajla.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Ivanplesh kaže...
cro_blue kaže...

Jao ako nisi prije radio u Linuxu i/ili Ubuntu-u, di nađeš baš betu instalirat, zašto nisi instaliral recimo Karmic Koalu? Kako god, otvori terminal (ALT+F2, pa upiši gnome-terminal ili ga nađi u Applications > Accessories (ako je još tamo, u 9.10 je)) i tamo upiši: "sudo dpkg -i <ime_instalacijskog_fajla>", naravno bez navodnika i bez ovih veći-manji (<>) znakova. Poželjno je da budeš u direktoriju u kojem ti se nalazi instalacija, onda samo upišeš ime instalacije, ako nisi onda još navedeš i putanju do fajla.

ah, uvijek volim nove stvari isprobavati, a 10ka mi se čini ljepšom i bržom od 9ke...hvala :))

16 godina

Zar se .run raspakira sa dpkg?

to sam inače instaliravao sa sh naredbom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Zar se .run raspakira sa dpkg?

to sam inače instaliravao sa sh naredbom.

U, fak, u pitanju je .run?! Je*aga, ja mislio da je .deb. Onda navigiraj do foldera di ti je taj .run i upiši: "chmod +x taj_program.run" i nakon toga upiši "./taj_program.run". Naravno sve bez navodnika. I upotrijebi sudo ako ti nebu dao bez njega, nisam siguran.

Moje isprike još jednom, stvarno sam previdio da je .run.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
16 godina

A ček za šta onda služi sh?

Malo mi je konfuzno to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

A ček za šta onda služi sh?

Malo mi je konfuzno to...

sh je naredba koja pokreće Bourne shell, iliti ga ljusku. Ako ju ukucaš u terminalu dobit ćeš $ prompt. Daj mi primjer naredbe koju si ti izvrtio, ovo sam ti reko općenito.

EDIT: Možda si mislio na install.sh skriptu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 23:23 (1domagoj1).
16 godina

ja znam da sam na debianu instalitavao nvidia drivere s .run ekstenzijom s naredbom sh.

Znači npr. sh nvidia.run

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

danas malo koristim betu. iako mi je totalno nebitno koji je wallpaper ovaj ljubičasti nedvojbeno podsjeća na mac. lijevo orijentirana dugmad mi isto tako ne smetaju, lako se prebace kontra, a za one kojima se prozor proteže na više monitora može biti i korisno. mark ovdje kaže da ovo nije demokracija i da nema glasanja o dizajnu, jer canonical vodi glavnu riječ. synaptic je i dalje tu, al pod administracijom. u ubuntu software centru se baš ne snalazim, jer tražio sam paket ttf-xfree86-nonfree i nisam ga tamo našao dok pod synapticom bez problema. vjerovatno je zamišljen samo kao pretraživač softwarea a ne i pojedinog paketa.

oduševio me Empathy 2.29.92 , jer konačno radi i accounti s google appsa, tako da mogu sve kontakte imati na jednom mjestu . i one s msn-a, gmaila, google appsa, kad se chata, a empathy nije u fokusu poruka se lijepo pokaže u gornjem desnom dijelu ekrana.  na hp nx8220 live cd lijepo radi. istina  nisam istalirao flash niti proprietary ati driver

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

ja znam da sam na debianu instalitavao nvidia drivere s .run ekstenzijom s naredbom sh.

Znači npr. sh nvidia.run

Hm, pogledal sam na netu, da može se i preko shella, iako ja nisam tak nikad, uvijek sam sa "./". Bilo bi dobro da nam objasni neko ko više zna o stvari...

15 godina
neaktivan

Kako 10.04 staviti na usb stick (boot)

16 godina
neaktivan
le0o kaže...

Kako 10.04 staviti na usb stick (boot)

ako imas ubuntu otprije onda bi trebao nači "usb startup creator" negdje među administracijom .

Ako imas windows onda hmm probaj ovaj alat 

http://www.linuxliveusb.com/

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan

evo zašto ekipa iz canonicala želi desni gornji ugao zadržati slobodan. tamo planiraju dodati opcije okretanja prozora link . 

inače, ako netko želi vratiti na desno dugmad to može učiniti ovako :

alt+F2

upisati gconf-editor

naći apps>metacity>general   .....potražiti button_layout

sve zatim prebaciti desno od dvotočke  ovako -----  :maximize,minimize,close

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 21:20 (hrvooje).
16 godina
protjeran

ATi driveri ne rade s novim X.Orgom... bar je tako nekako bilo. Vjerojatno ce se popraviti do pravog izdanja 29.4.2010.

Drugo, podsjecam sve da je to beta i da tamo deset puta pise da stvari ne rade... pa ako vam je to komp za nesto raditi, nemojte, ili stavite na odvojenu particiju.

p.s. kontrole prozora na lijevo su nesto na sto sam se navikao za jednu minutu. Ljudi previse briju na nebitno... probajte pa vidite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 0:35 (kvark).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne sviđa mi se činjenica da je ubuntu svakim novim izdanjem grafički sve slilniji mac-u. Zbog toga sve više razmišljam da si nabacim debian. Bar zbog stabilnosti.

I to dok ne kupim Mac-a. :)

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dok se dosadašnjih godina mogao besplatno zatražiti cd (ili više njih) sa najnovijom Ubuntu distribucijom, najnovija verzija - 10.04, malo odstupa od pravila, tako da oni koji su naručivali poslednjih godina više nemaju pravo na besplatne primerke cd-a, samo oni kojima su "najpotrebnij" - šta god to značilo, imaju pravo na primerak, šanse se povećavaju ako se pridružite Ubuntu zajednici, i doprinesete samoj distribuciji.

Što se mene tiče, logičan potez koji mi nimalo ne smeta kad se uzme u obzir stanje u svetu, a naročito kad se radi o nečem "besplatnom". Pod onim "najpotrebnijim" se verovatno misle na one sa slabom konekcijom, škole i uglavnom neke ruralne delove, ipak i dalje ostaju službeni serveri i torenti za skidanje.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Quark kaže...

Dok se dosadašnjih godina mogao besplatno zatražiti cd (ili više njih) sa najnovijom Ubuntu distribucijom, najnovija verzija - 10.04, malo odstupa od pravila, tako da oni koji su naručivali poslednjih godina više nemaju pravo na besplatne primerke cd-a, samo oni kojima su "najpotrebnij" - šta god to značilo, imaju pravo na primerak, šanse se povećavaju ako se pridružite Ubuntu zajednici, i doprinesete samoj distribuciji.

Što se mene tiče, logičan potez koji mi nimalo ne smeta kad se uzme u obzir stanje u svetu, a naročito kad se radi o nečem "besplatnom". Pod onim "najpotrebnijim" se verovatno misle na one sa slabom konekcijom, škole i uglavnom neke ruralne delove, ipak i dalje ostaju službeni serveri i torenti za skidanje.

Pa ima logike da ti kazem(uz svu ovu krizu i veliku kolicinu ljudi koji ga zatraze, da) ... a ja ga taman htjeo naruciti, valjda ce biti dovoljno sto sam se prije par mjeseci prijavio na launchpad i jos ucestvovao u nekim prijevodima(bar nesto malo)...

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina
protjeran

evo upravo pod prisilom instalirao rc (cekao sam finalnu verziju) i mogu rec da mi se izgled jako sviđa 

i dosta je brz kod bootanja

Death Cube K
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 10:02 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam probao beta verziju i nije lose :)

treba se maknut sa tih windowsa jer ubice nas promaha

i like it

u novcaniku pola marke sija,jer je recesija

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice