Steam na Linuxu
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.613
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa dobro kakva su ti iskustva sa wineom, ima li drastičnih (ili ikakvih) usporavanja, lagova ili nekompatibilnosti, jel ti pada frame rate itd.?
Hmm imao sam par igri instalirano tamo, jos imam instaliran stronghold crusader, za razliku od windowsa, ovdi mi se puno brže učitava (kad ju pokrećem, i odma radi)
Nekompatibilnosti ima, neke nerade, neke rade, neke rade lošije, neke rade puno puno bolje nego na windowsu. Pogledaj na njihovoj stranici listu igara koje su podržane i kako rade.
Ajd ovako, ponekad igram Urban terror, meni radi odlicno, oni dajeju podrsku za linux ali moras imati wine instaliran :) evo link ako te zanima http://www.urbanterror.net/news.php
I dalje mislim da će ti netko bolje odgovoriti na tvoja pitanja ako se javis na forum koji je orjentiran više za linux korisnike.
Wine nije emulator (WINE je kratica za Wine Is Not an Emulator) te ne dolazi do pada performansi direktno. Ono samo preusmjeruje pozive Windows librarya u pozive istovjetnih Linux librarya.
Jedini problemi bi bili Direct X, Direct3D i slicne stvari koje nisu 100% identicne Mircosoftovom jer ipak sve sami moraju kodirati. Dakako u vecini igara se da koristiti OpenGL uz koji Wine radi odlicno. Dakle Wine je topla preporuka, meni osobno 98% Windows programa radi isprve i bez vecih problema.
I navodno postoji nacin za Steam na Linuxu - negdje sam vidio i cak sam se malo pozabavio time no nazalost - davno je to bilo :-/ Preporucujem Google!
Pa dobro kakva su ti iskustva sa wineom, ima li drastičnih (ili ikakvih) usporavanja, lagova ili nekompatibilnosti, jel ti pada frame rate itd.?
bitno ti je jako kakvu karticu i kakve drivere imas....ja sam igrao cod2 (radi besprijekorno (vecinom online)),cod4(malo sporije ide za 60 fps-a sam morao igrat na najlosioj grafici(online)),virtual tennis 3 (radi ko svicarski sat jos mi se brze ucito neg na xp)i f.e.a.r combat (treba igrat na srednjoj grafici da ne laga na online) imao sam tada nvidia gforce 9400gt 1gb ddr2 koja je dosta spora znaci sa malo jacom karticom bi dobro islo...
mene sam zanima kako na linuxu(ubuntu) instalirat hamachi...na njihovoj stranici ima ga za skinut no neznam ga instalirat
mene sam zanima kako na linuxu(ubuntu) instalirat hamachi...na njihovoj stranici ima ga za skinut no neznam ga instalirat
Pa jesi skinuo .deb paket ili .zip?
ovo sam ti skinuo hamachi-0.9.9.9-20-lnx.tar
znaci sa njihove stranice verzija za linux